Şifrem?
89 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Bandırma araştırma

-
2318395 Bandırma haber araştırma 43 inceleme

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünden Tarımsal Üretime Destek
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, mevcut tarım arazisinde bünyesinde bulunan binlerce hayvanın yem bitkisi ihtiyacını karşılamanın yanı sıra yıllardır kaliteli sertifikalı buğday ve arpa tohumluğu üretimiyle de bölge ve ülke çiftçisine katkı sağlıyor.
19.08.2019
BANÜ Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu Başladı
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin yaz okulu başladı. 
26.06.2019
Balıkesir'de Ateşin Dansı Beğeni Topladı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Folklor Araştırma Derneği ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla düzenlenen "Ateşin Dansı" gösterisi beğeni topladı.
22.06.2019
Koyun Kırkarak Harçlıklarını Çıkarıyorlar
 Balıkesir'in Manyas ilçesindeki Salur Anadolu Teknik Meslek Lisesi Hayvan Sağlığı Bölümü öğrencileri, Bandırma'daki Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen koyunları kırkarak hem harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki tecrübe ediniyor.
16.05.2019
Balıkesir’de Etnobotanik Miras Projesi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) araştırmacılarının bir yıl önce başlattıkları Gömeç ilçesi etnobotanik özellikleri projesinin ikinci aşamasında genç kuşaklar ile yaşlı kuşakların bilgi alışverişi sağlanacak.
07.05.2019
Enstitünün En Değerli Koçu 21 Bin Liradan Satıldı
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 20 bin dönümde kurulu Koyunculuk Araştırma Enstitüsünün damızlık açık artırmasında yetiştiriciler satışa çıkarılan 330 koçu alabilmek için birbiriyle yarıştı.
12.04.2019
Bandırma'da 7. Kariyer Günleri Başladı
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle düzenlenen "7. Kariyer Günleri", başladı.
09.04.2019
Balıkesir Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi ve Acil Servisi Açıldı
Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesi ve acil servisi açılış töreni yapıldı. 
27.02.2019
Süt Ürünlerinden 600'ün Üzerinde Mikroorganizma Elde Edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Özkan Kayacan, Bursa'da kurulan Ulusal Gıda Starter Kültür Gen Bankasının açılışından bu yana çeşitli illerden 300'e yakın geleneksel süt ürünü toplandığını ve 600'ün üzerinde mikroorganizmanın elde edildiğini belirtti.
19.01.2019
Kalp İlacı Takibiyle Cinayet Ortaya Çıkarıldı
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 3 yıl önce oğlunun kayıp ihbarında bulunduğu F.K.S'nin kullandığı kalp ilacından yola çıkarak araştırmalarını bu yönde derinleştiren ekipler, kadının cinayete kurban gittiğini belirledi. 
29.12.2018
Maedi Visna Hastalığına Karşı Dirençli Koyunlar Yetiştirilecek
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 75 yıldır Türk hayvancılığını geliştirmek için çalışmalar yürüten Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, İngiltere'de yüzde 40, ABD'de ise yüzde 20 kayba yol açtığı, Türkiye'de genellikle sakız, kıvırcık, Gökçeada koyunlarında görüldüğü belirtilen "Maedi Visna" hastalığına karşı yapılan "genetik direnç" çalışmasında başarıya ulaştı.
04.12.2018
Anadolu Mandası'nı Melezleyerek Süt Verimini İkiye Katladılar
Hayvancılığın gelişmesi için önemli araştırmaların yürütüldüğü Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde 20 yıl önce başlatılan proje kapsamında "Anadolu mandası" ile "Bulgar murrahı"nın melezlenmesiyle elde edilen genotiple süt verimi ikiye katlandı. 
23.11.2018
Damızlık Koçlar Dana Fiyatına Satıldı
 Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen merinos ırkı damızlık iki koç, açık artırmada büyükbaş hayvan fiyatına satıldı.
26.04.2018
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin Akademik Performansı Yükseldi
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından üç yıldır gerçekleştirilen devlet üniversiteleri Akademik Performans Raporunda, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 25'nci sıraya yükseldi.
01.03.2018
Uluslararası Projeye Türk Kadın Doktor İmzası
Balıkesir Üniversitesi (BAUN) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilay Şahin'in de aralarında bulunduğu 10 ülkeden 25 bilim insanının, son yıllarda Türkiye ve dünyada sık rastlanan "diz kireçlenmesi"nin kalıcı tedavisini araştırmak için yaptığı çalışmanın ilk etabı tamamlandı.  
10.02.2018
Şehit Polis Aydın Nazillioğlu Z Kütüphanesi Açıldı
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ömür Ali Çelik, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi'ndeki kütüphanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, onları suç ortamlarından uzak tutmak amacıyla projenin bu gerçekleştirildiğini söyledi.
09.02.2018
Vefat Eden Er İçin Memleketinde Cenaze Töreni Düzenledi
Amasya'da vatani görevini yaparken rahatsızlanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden er Celal Çakırca'nın cenazesi, memleketi Balıkesir'in Havran ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
13.12.2017
Balıkesir'de, Düşmeye Çok Yönlü Bakış Sempozyumu Yapılacak
Balıkesir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Düşmeye Çok Yönlü Bakış Sempozyumu"na uluslararası araştırmalar yapan uzmanlar da katılacak.
26.09.2017
Balıkesir'in Rekabet Düzeyi Ele Alınacak
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) işbirliği ile hazırlanan "İl Bazında Rekabet Endeksi" raporu, Balıkesir'de yapılacak toplantıda ele alınacak.
01.08.2017
Balıkesir'e Bilim Merkezi Kurulacak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışması başlatılan bilim merkezi için, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında ön protokol imzalandı.
01.07.2017
Buğday Yetiştiriciliği ve Faydalarının Araştırılması Projesi
Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katılan 11. sınıf öğrencileri, buğday çiminin kansere olan etkisini araştırdı.
18.05.2017
Dana Fiyatına Koç Satın Aldı, İşte Fiyatı
Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen merinos ırkı damızlık bir koç, açık artırmada Bursalı üretici tarafından 7 bin 200 liraya satın alındı.
20.04.2017
Anadolu Mandasının Islahı Projesi Sürüyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde, Anadolu Mandasının Islahı Projesi sürüyor.
27.03.2017
Antik Kavimlerin Genleri Araştırılacak
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Antandros antik kenti kazılarında bu yıl gen araştırmaları yapılacak.
03.08.2016
Balıkesir Araştırma Enstitüsü'nde Yangın
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde çıkan yangında iki traktör ve bir tahıl deposu kullanılamaz hale geldi.
01.03.2016
2015 Yaşam Endeksinde Balıkesir Kaçıncı Sırada
TUİK’in 2015 yılında ilk defa yaptığı illerde yaşam endeksi çalışmasının sonuçları yayınlandı. 11 başlıkta yapılan araştırmaya göre Balıkesir 7, Çanakkale 24. sırada yer aldı.
27.01.2016
Sındırgı İlk Yeraltı Kaynaklarını için Tarih Verdi
Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde, bir maden şirketi tarafından sürdürülen altın madeni işletmesi kurulmasında, arama-araştırma, projelendirme ve resmi izinlerin alınması aşamaları tamamlandı.
19.01.2016
GMKA'ya Gıda Kümesi Desteği
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2. Kalkınma Kurulu yapıldı. Toplantıya 65 Kalkınma Kurulu üyesi katılırken, toplantıda Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile birlikte İmalat Sanayi ve Dış Ticaret Stratejisi ve Eylem Planı odak grup çalışması yapıldı.
06.01.2016
Kalbi Duran Hasta Ambulans Helikopterle Sevk Edildi
Balıkesir’in Erdek ilçesinde kan tahlili sonuçlarını beklerken kalbi duran 66 yaşındaki Metin Deniz sevk edildiği Bandırma Devlet Hastanesi’nden Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter ile İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs ve Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
18.12.2015
'Zeytinci İçin Her Türlü Göreve Hazırım'
Zeytin üretici örgütlerinin görüş ve önerilerini de alarak geçtiğimiz günlerde 60 soruluk kapsamlı bir soru önergesi ve Meclis Araştırması önergesiyle zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıyan Akın, şimdi de doğrudan alana çıkarak bu sorunların takipçisi olduğunu gösterdi.
14.12.2015
Kasaid’lı Kadınlar Eşit Seçilme Hakkı İstedi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD), kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümünü Cunda Adası’ndaki bir restoranda kutladı.
04.12.2015
Edremit’te Roman Derneği Açıldı
Körfez Roman Araştırma ve Müzisyenleri Geliştirme Derneği, Edremit’in Hekimzade Mahallesi’nde coşkulu bir kalabalıkla hizmete açıldı.
30.11.2015
Havutça Termik Santrali Meclise Taşıdı
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma’nın Şirinçavuş Mahallesi’ne yapılması planlanan termik santralin doğaya ve insan sağlığına vereceği zararların tespit edilmesi için hazırladığı araştırma önergesini Meclise sundu.
23.11.2015
İTÜ’lü Öğrenciler Ayvalık’ta Araştırma Ve İnceleme Yaptı
İstanbul Teknik Üniversitesinden öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir gurup Ayvalık’ta incelemelerde bulundu.
02.11.2015
Böbrek Nakli Bekleyen Balıkesirli Hastalara Müjde
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi, böbrek yetmezliği olan hastalara hizmet vermeye başladı.
07.09.2015
Kornea Naklinde Büyük Başarı
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 8 ayda 41 kornea nakli yapıldı.
28.08.2015
Baü Tıp Fakültesi Sağlıkta Marka Oluyor
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 2 ay önce göreve başlayan Başhekim Tunay Karlıdere, kısa süre içinde fakülte hastanesine yeni branşlar ve yeni ruhsatlar kazandırdı.
27.08.2015
CHP’li Akın’dan Gönen İçin Kanun Teklifi
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’in Gönen ilçesinde bir ziraat fakültesi ve tarımsal araştırma enstitüsü kurulmasını içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.
27.07.2015
Marmara'nın Güneyine Deprem Uyarısı
Balıkesir'de peş peşe meydana gelen depremlerin ardından deprem araştırmacısı Ahmet Yakut bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.
06.07.2015
Öğrencilere Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti
Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından açılacak olan TEOG Danışma Merkezi 6-16 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti sunacak.
01.07.2015
Öğrencilere Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti
Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından açılacak olan TEOG Danışma Merkezi 6-16 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti sunacak.
01.07.2015
Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu’ndan Anlamlı Konferans
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Araştırmacı-Yazar Necmi Sarıyer’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Çanakkale Ruhu’ ile ilgili konferansa ilgi yoğun oldu.
28.04.2015
Edremit Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Örnek Bir Çalışma
Edremit Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Boğaziçi Üniversitesi tarafından ortaklaşa yapılan organizasyon ile Körfez Bölgesinde bulunan İlçelerdeki Rehber Öğretmenler ile engelli çocuğu olan ailelere yönelik bir dizi eğitim faaliyeti düzenlendi.
23.04.2015
Tübitak’ta Bölge Birincisi Edremit’ten
TÜBİTAK tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 180 proje ile il birincisi olan Edremit, Eskişehir’de yer aldı.
07.04.2015
Çernobil Doktoru Türkiye'ye Geliyor
Çernobil’de meydana gelen nükleer faciaya araştırma ve kurtarma ekibi doktoru olarak katılan ve hayatta kalan tek kişi olan Anatoly Tkachuk, Türkiye’ye gelerek, nükleer enerji konusunda bilim adamlarını bilgilendirecek.
07.03.2015
CHP’li Kadınlar 'Köyümüzün Çınarları Projesini' Hayata Geçirdi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Çakmak Köyü’ne giden CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları ile Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği üyeleriyle birlikte anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
29.12.2014
Altıeylül’de Kırsal Analiz Anketi
Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2014 yılı fizibilite, araştırma ve planlama, doğrudan faaliyet desteği programı tarafından desteklenen, Altıeylül Belediyesi’nin yürüttüğü "Altıeylül Hayvancılık Sektörü Master Eylem Planı” projesinde Altıeylül ilçesi’nde süt üretimi yapan kırsal mahallelerde çiftçilere yönelik anket çalışması yürütüyor.
16.12.2014
Ayvalık Ar-Ge Proje Kurulu Toplandı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kısa bir süre önce kurulan Ayvalık Araştırma ve Geliştirme Derneği toplandı.
08.12.2014
Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Raporunu Tamamladı
Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun da üyesi olduğu Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu yoğun geçen çalışmalar neticesinde raporunu hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.
05.12.2014
Havutça Balıkesir’de Kanser Araştırması Yapılmasını İstedi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde 60 mahallede kullanılan suda arsenik tespit edildiğini açıklamasının ardından CHP Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir’de kanser vakalarının meclis tarafından araştırılmasını istedi.
28.11.2014
Toplam Kayıt: 155   Sayfa: 1/4 [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ] 
Bandırma Önemli kişiler





Bandırma Haber Başlıkları
Çadır Kamp  kadına şiddet  Kongre Merkezi  Mustafa Gürcanlar  uyuşturucu operasyonu  Emin Buldan  bandırma  gıda  muz  AKP 6 eylül adayları  nüfus müdürlüğü  Nurettin Güney  Başkan Adayları  sarımsaklı plajı  Gönen Organize Sanayi Bölgesi  Feridun Süzer  organize suç örgütü  transfer  Abdülhamid Erguvan  2. amatör küme  hazırlık maçı  kaçakçılık  seminer  hayırsever  yeni hastane  Kosgeb  2 ölü  Anket  Belediye Meclisi  manyas  pehlivan  mysia  AKP belediye Başkan adayı  zeytinyağı fabrikası  gönen  Silahlı çatışma  Recep Şeker  osb  tarihi bina  susurluk  yol durumu  Yaşar Evci  Açılış  yaya geçidi  motor  operasyon  Trafik Kazası  dinleme  kurtuluş  temsil  Raşit Günhan  karadenizliler  kırtasiye  Mehmet Tüm  Seçim Sonuçları  antik kent  rekolte  yaralı  şenlik  Tarım  Karesi belediye Meclis Üyesi Adayları  kamyonet  süper amatör  Bandırmaspor  sinan ergüven  köpek yavrusu  Halk Eğitimi Merkezi  İsmail Mehrioğlu  fatih erbakan  Soma  şehir  bigadiç  İsmail Uğu  AKP milletvekili adayları  İbrahim Ceylan  kovalamaca  iş ilanları  seçim sonucu  oyun  Yangın  Hayvancılık  okçuluk  Ak Parti  kedi  Dünya Balıkesirliler Günü  İsmail Ok  Sahte Rakı  CHP  uçak  milli mücadele  Kızılkeçili köyü  Sanayi Odası  Mustafa Yaman  büyükşehir  Balıkesirspor  turizm  ana metal  yeniden refah partisi  Mustafa Canbey  kuluçka 

Son Günlerin Haberleri
18.05.2024 Tarihli Haberler
17.05.2024 Tarihli Haberler
16.05.2024 Tarihli Haberler
15.05.2024 Tarihli Haberler
14.05.2024 Tarihli Haberler
13.05.2024 Tarihli Haberler
12.05.2024 Tarihli Haberler
11.05.2024 Tarihli Haberler
10.05.2024 Tarihli Haberler
09.05.2024 Tarihli Haberler
08.05.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Bandırma Firmalar
Bandırma Ürünler
Bandırma Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Bandırma araştırma

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi