Oğlak yetiştiriciliğiyle meşhur olan Edincik beldesinde oğlak etine geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 zam geldi. Edincik'teki Kasapoğlu Etmarket Yetkilisi Ali Hikmet Yalçın kırmızı et fiyatlarının yüksek gitmesinden dolayı oğlak bulmakta zorlandıklarını belirtti. Edincik beldesinde geçtiğimiz yıllarda günde ortalama 400-500 adet oğlak kesildiğini belirten kasap Ali Hikmet Yalçın, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin oğlak kesimi sayısını azalttığını buna bağlı olarak oğlak etinin kilo fiyatında geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 artış görülerek 20 TL' ye yükseldiğini söyledi.
Oğlak sezonunun açılmasıyla birlikte çevre il ve ilçelerden her gün çok sayıda kişinin Edincik'e gelerek oğlak eti aldığını belirten Yalçın, bölgenin meşhur yemeği olan oğlak eti ve taze yeşil sebzelerden yapılan 'Çayırlı' isimli yemeğin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Oğlak eti yağsız ve kolesterolü düşük olmasından dolayı çok sağlıklıdır. Çeşitli hastalıklardan dolayı dana ve kuzu eti tüketemeyen vatandaşlar yağ oranı kırmızı ete göre çok düşük olan oğlak etini tercih ediyor. çok lezzetli ve sağlıklı olması vatandaşları oğlak etine yöneltti" şeklinde konuştu.
15.03.2011