Şifrem?
236 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

5 Yılllık Mechul Cinayet Aydınlandı
Balıkesir'de 5 yıl önce işlenen cinayetin gerçek failleri, İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme (Crime Scene İnvestigation-CSI) ekibinin titiz çalışması sonucu yakalanarak adalete teslim edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

12 Ağustos 2006 tarihinde meydana gelen olayda, merkeze bağlı Bigatepe köyünde 35 yaşındaki Yıldıray Sevben dere yatağında başı ve omuz kısmı parçalanarak öldürülmüş vaziyette bulundu. Sevben'in aynı köyden T.B. (21) ile gönül ilişkisi olduğu ve bu yüzden öldürüldüğü ileri sürüldü. Soruşturmayı bu yönde derinleştiren jandarma ekipleri, Sevben'in T.B. ile gönül ilişkisini öğrenen kızın ağabeyi E.B., annesi G.B. ve komşuları E.B.'yi gözaltına aldı. Maktulü planlayarak öldürmek iddiasıyla tutuklanan biri kadın 3 kişi, Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davada delil yetersizliğinden beraat etti. Beraat kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce de onanarak kesinleşti. Şüphelilerin delil yetersizliğinden serbest kalmaları üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili yeniden soruşturma başlattı. İl Jandarma Komutanlığı da, soruşturma dosyasını incelemeye aldı. Bu sırada gönderilen isimsiz ve imzasız mektuptaki anlatılanları araştıran jandarma, özel bir çalışma grubu oluşturdu. Değişik zamanlarda bir araya gelen ekip, olay yerinde tekrar canlandırma, araştırma, inceleme ve keşifte bulunarak, olay tarihinde çekilen kamera kayıtlarını inceledi. "Kan çeker" teorisiyle gerçek şüphelinin olay mahalline gelebileceği düşüncesi ile karşılaştırma yapıldı. Bigatepe köyünde geçmişte meydana gelen öldürme, tecavüz ve buna benzer husumet oluşturabilecek olaylar, ailelerin ilişkileri ve öldürülen Yıldıray Sevben'in geçmişi incelenerek, olayın çözümüne katkı sağlayacak her detay titizlikle ele alındı.

Maktul Yıldıray Sevben'in şüphelisi olduğu bazı tecavüz olayları da araştırıldı. İmzasız ihbar mektubunda adı geçen şahıs hakkında yapılan araştırma sonucunda şüpheli olabileceği değerlendirilen kişiler teknik takibe alındı. Teknik takip aşamasında, olayla ilgili bilgi sahibi olabileceği düşünülen Manisa ve Balıkesir'de yaşayan yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvuruldu. Bir taraftan da maktul yakınları ile görüşme ve mülakatlar yapan jandarma çalışma grubu, 3 kardeşin tedirgin davranışlar sergilemesi üzerine bu kişiler üzerinde yoğunlaştı. İkisi Manisa'da ikamet eden kardeşleri takibe alan jandarma, öldürülen Yıldıray Sevben'in olay tarihinde kullandığı telefonun HTS sistemindeki kayıtlarını da incelemeye aldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde jandarma ekipleri, 21 Kasım'da Manisa ve Balıkesir Sulh Ceza Mahkemeleri'nden alınan arama kararları ile şüphelilerin ikamet ettiği Bigatepe köyünde 3 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda ele geçirilen ruhsatsız 2 av tüfeğine el konuldu. Manisa'da diğer şüphelilerin ikametlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda da 2 kişi daha gözaltına alındı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla ifadeleri alınan 5 kişiden 2'si savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan Şeref B. (46), Ramazan ve Sedat B. isimli kardeşler ise cinayet zanlısı olarak adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 3 şüpheliden Ramazan ve Sedat B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, ağabey Şeref B. tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Savcılık makamı, 2 kardeşin serbest bırakılmasıyla ilgili itiraz etti. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın başarılı bir şekilde aydınlattığı cinayet olayında Şeref B.'nin, Yıldıray Sevben'i namus meselesinden öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, cinayeti aydınlatan özel ekibi ve tüm görev alanları başarılarından dolayı tebrik etti.

28.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 5 Yılllık Mechul Cinayet Aydınlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi