Şifrem?
525 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İnsanlık Ölmemiş!
Ayvalık'ta önceki gün 3 gece önce düştüğü beton yerden kalmayan ve çilingir marifetiyle kapsısı açılıp, muhabirimizin 112’ye haber vermesi sonucunda hastaneye kaldırılarak mutlak bir ölümden kurtulan yaşlı kadına Kaymakam Nihat Nalbant öncülüğünde resmi makamlar sahip çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’ta önceki gün şahit olanların tüylerini diken diken eden insanlık dramında; ilçenin merkezinde bulunan Sakarya Mahallesi 2. Fethiye Caddesi 24. Sokak 36 nolu evde yalnız yaşayan 80 yaşındaki kadın, 3 gece önce yatağından kalkıp, su içmek isterken, ayağı kaydı ve yere düştü. Yıllar önce hayatını kaybeden eşinden kalan maaşla hayatını idame ettirmeye çalışan ve zihinsel sorunları olduğu öne sürülen yaşlı kadın, ilçede denizin bile donduğu, gece saatlerinde eksi 9 dereceye düşen hava koşullarında düştüğü yerdeki betonda aç ve susuz yatmak zorunda kaldı.

Evin içindeki beton zeminde 3 gün süresince kadının imdadını ne komşuları ne de kapı önünden geçen herhangi biri duyabildi. 3 gün süresince sadece yerde bulduğu bir pet şişe içerisindeki suyu içip, hiçbir şey yemeden hayata tutunmaya çalışan yaşlı kadının evden dışarı çıkmamasından şüphelenen ev sahibi Zekeriya Altay, kadının evin içinde ölmüş olabileceğini düşünerek, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 155 Alo İmdat hattını arayarak, şüphesini polis memurlarıyla paylaşmasıyla, olay yerine polis ekipleri, evin içinden yaşlı kadının iniltilerini duydu.

Olay yerine çağrılan bir çilingirin evin kapısını açmasının ardından evin içinde tam bir trajedi yaşandığı gözlenirken, yaşlı kadının ayağa kalkamadığı beton üzerinde yattığı ve günlerce yemek yemediği ortaya çıktı. Çilingirin açtığı kapıdan içeri ilk girenlerden biri olan muhabirimiz, yaşlı kadını 3 gün süresince yattığı beton üzerinde görülerken, yaşlı kadının yere düştüğü anda bir yanının kırılmış olabileceğini düşünerek, kadını yerden karga tulumba kaldırmak isteyen vatandaşlara engel olarak 112 Acil Yardım Servisini aradı.

Olay yerine gelen 112 ekibi yaşlı kadına ilk müdahaleyi yaparak, talihsiz kadını Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırdı. Hastanede yapılan tetkiklerde yaşlı kadında herhangi bir kırık ya da çıkığın olmadığı, ancak kas ve dokularında ciddi ezilmelerin bulunduğu ve kadının midesinde açlıktan kaynaklanan kasılmaların olduğu belirtildi. Yaşlı kadının ev sahibi ve olaya şahit olan komşuları kimsesi olmayan, düştüğü yerde aç, susuz ve beton üzerinde günlerce yatmak zorunda kalmasına rağmen halen daha yaşıyor olmasını mucize olarak nitelemelerinin ardından adının Sezer Seçkin Özbey olduğu öğrenilen yaşlı kadının mutlaka devlet tarafından himaye altına alınması gerektiğini belirmeleri dikkat çekti.

3 gün süresince buz gibi havalarda yalnız yaşadığı evde düştüğü beton zeminde hiç kimsenin imdadını duyamadığı Sezer Seçkin Özbey adlı yaşlı kadın, 112 ekiplerince hastaneye kaldırılmasının ardından, kadından haberdar olan Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Uçmaz öncülüğünde hastane personeli tarafından gösterilen yakın ilgisi sayesinde hayata tutunmayı başaran yaşlı kadına Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant sahip çıktı.


Ayvalık Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yatan 80 yaşındaki Sezer Seçkin Özbey’i ziyaret eden Kaymakam Nalbant öncülüğünde İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Erol Sarıçam ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mukaddes Gündoğan, Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Uçmaz’dan yaşlı kadın hakkında bilgiler aldı.

“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK HEM VAZİFEMİZ HEMDE İNSANLIK GÖREVİMİZDİR”
Yaşlı kadının 80 yaşında olması nedeniyle zihinsel ve ruhsal sorunlarının da olduğu belirtilirken, Özbey’e yaptığı ziyaret sırasında Kaymakam Nihat Nalbant’ın yaşlı kadının başına gelenlerden oldukça büyük üzüntü duyduğu gözlendi. Kaymakam Nalbant muhabirimize yaptığı açıklamada, Kimsesizlerin kimsesi olup, yardıma ihtiyacı olanların da ihtiyaçlarını karşılamanın hem vazifeleri hem de her şeyden önce insanlık görevi olduğunu belirterek, “ Şu anda İlçe Sosyal Hizmetler Müdürümüz hemen gereken raporu tutacak, teyzemizin kimlik araştırmasını yaptıracağız. İlk bilgilere göre bu teyzemizin yıllar önce hayatını kaybeden eşinden kalan bir maaşı var. Ailesi yada yakınlarına ulaşarak gereken girişimleri yapacak, yaşlı teyzemizi bir huzurevinde sıcak koşullarda barındırılması yönünde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” diye konuştu.

Sezer Seçkin Özbey adlı kadının yaşlılığın verdiği zihinsel soruları nedeniyle sağlıklı karar veremeyebileceğini kaydeden Kaymakam Nalbant, “Maaşı olsun olmasın bizler devletin görevlileri olarak düşkün durumdaki her vatandaşımıza sahip çıkmaya yükümlüyüz. Teyzemizin eşinden kalan maaşı olması onun bir barınma yada huzurevinde kalmasını sağlayabileceği gibi, eğer bu teyzemizin herhangi bir geliri yada sosyal güvenliği olmasaydı bile O’nun tek başına kalmasına ve aynı sorunlarla boğuşmasına izin vermezdik. Bu sadece Sezer teyzemiz için değil, tüm mağdur vatandaşlarımız için geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Sezer Seçkin Özbey gibi mağdur durumdaki yaşlı teyze ve amcaların genelde huzurevine yerleştirilmeyi istemediklerine dikkat çeken Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, “Ama bu durumdaki insanlarımızın evde bakımları yasal olarak ne yazık ki mümkün olamıyor. Bu yüzden de bu tip durumdaki insanlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek için gerektiğinde yakınlarına SYDV tarafından yardımlar da yaparak o vatandaşımızın bakılabilmesi için yoğun çabalar içinde oluyoruz” dedi.
Öte yandan, kendisini düştüğü yerde ilk bulanların arasında olan muhabirimizi gören yaşlı kadının gözyaşı dökmesi ise o an orada bulunan hastane personelinin yüreklerini parçaladı.

09.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İnsanlık Ölmemiş!

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi