Şifrem?
87 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türkiye'de Din Sorunu Yok, Dinde Dejenerasyon Sorunu Var
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'de din meselesi olmadığını, dinde dejenerasyon meselesi olduğunu belirterek, "Tartışılacaksa bunun tartışılması gerekir. Olmayan bir konu varmış gibi kamuoyuna lanse ediliyor" diye konuştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Türkiye'de bir din sorunu olmadığını herkes çok iyi biliyor ama Türkiye'de çok ciddi meseleler var. İç barışımızda ciddi sorunlar var, dış barışımızda ciddi sorunlar var. Doğrusu ben kendimi bildim bileli ne AK Parti vardı ne Sayın Tayyip Erdoğan vardı. Elhamdülillah dinimizi de öğrendik, imanımızı da öğrendik. Hatta son dönemlerde maalesef dinde bir dejenerasyon var. Eğer tartışılacaksa bunun tartışılması gerekiyor" dedi.

Tekin, Atatürk'ün İvrindi ilçesine bağlı Gökçeyazı beldesini ziyaretinin 89. yıl dönümü kutlamalarına katıldı. Balıkesir'de il ve merkez ilçe yöneticileri ile partili kadınlar tarafından karşılanan Tekin, beldede Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenin ardından katıldığı kutlamalardan sonra belde belediyesini ziyaret etti. Tekin, burada kendisine ikram edilen sarımsaklı bulgur pilavı ve höşmerim tatlısını yedi.

Belediyede gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dindarlık, Suriye ve komşu ülkelerle ilişkilerle Cumhuriyet değerlerine dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de din meselesi olmadığını söyleyen Tekin, buna karşılık dinde bir dejenerasyon yaşandığını, asıl tartışılması gereken konu bu iken lüzumsuz işlerle meşgul olunduğunu belirtti. Tekin, "Ben bildim bileli, benden önceki nesiller dahil olmak üzere Türkiye'de bir din sorununun olmadığını herkes çok iyi biliyor. Ama Türkiye'nin şu anda çok ciddi sorunları var. İç barışımızda çok ciddi sorunlar var, dış barışımızda çok ciddi sorunlar var. Özellikle komşu ülkelerimizle ilgili. İran doğalgazı kesti. Doğalgazı hangi gerekçelerle kestiği belli değil. Bunu iktidar yetkilileri kamuoyu ile paylaşmıyor. Şimdi bu kadar sorunun yaşandığı bir ortamda Türkiye'de sorun olmayan bir olayı sorunmuş gibi kamuoyuna lanse etmek bir Başbakana ve iktidar yetkilisi kimseye yakışmaz. Doğrusu ben kendimi bildim bileli ne AK Parti vardı, ne Sayın Tayyip Erdoğan vardı. Elhamdülillah dinimizi de öğrendik, imanımızı da öğrendik. Hatta son dönemlerde maalesef dinde bir dejenerasyon var. Eğer tartışılacaksa bunun tartışılması gerekiyor. Yolsuzluklar, Deniz Feneri olayı halen aydınlanmış değil. Bu tartışmalarda iktidar yetkililerinin tamamının kendisini gözden geçirmesi gerekiyor. Dinimizde olmayan kuralları şu anda iktidar yetkilileri hayata geçiriyor. Dinimizde haram var mı? Dinimizde yolsuzluk var mı? Sayın Başbakana sormak isterim, milyonlarca yetimin hakkını yiyen, Almanya'da, yurt dışında tuvaletlerde çalışan Türklerin parasını alıp da kendilerine televizyon, gazete kuranların hesabını vermeyeceksiniz, ondan sonra döneceksiniz dinden, imandan bahsedeceksiniz. Türkiye'de bu sorunlar yok. Türkiye'de temel sorun iç barıştır, dış barıştır. Ekonomidir, işsizliktir, yoksulluktur. Emeklilerin sorunu var, atanamayan öğretmenlerin sorunu var. İşçinin, memurun, köylünün sorunları var. Konuşacaksak bunları konuşmak zorundayız ama ne yazık ki bunları konuşmuyoruz. Lüzumsuz işlerle meşgulüz" dedi.

"DIŞ POLİTİKADA İKTİDARA DESTEK VERMEK İSTİYORUZ AMA SAVAŞARAK DEĞİL"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suriye ile kopma noktasına gelen ilişkilerin de son derece şaşırtıcı olduğunu söyledi. Türkiye'nin komşularıyla sıfır sorun politikasının başarılamadığını ifade eden Tekin, "Anlamakta zorluk çekiyoruz. 1 yıl önce dünyada dış politikada görülmeyen bir manzara ile karşı karşıya kaldık. Komşu ülkelerimizde iyi ilişkilerimizin olması gerektiğine en çok biz inanıyor ve bu konuda da mücadele ediyoruz. İktidar bir çaba sarf etti, özellikle Suriye ve Orta Doğu'daki yakın komşularımızla, İran'la ilişkilerimizin iyi gittiğini gördük ve biz de buna destek verdik. Hatta ilişkilerin de ötesine geçerek dış politikada görülmemiş şekilde iki ülkenin ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıldı. Bu, dünyada kardeş ülke demektir. 8 ay sonra bizim bilmediğimiz ne olduysa Türkiye kamuoyunun bilmediği, Sayın Başbakan bir gece yarısı kalktı, 'Sabrım taştı' dedi. 'Hayırdır?' diye soran da olmuyor gazetecilerden. Çünkü Sayın Başbakana soru sormanın da bedeli çok ağırdır, dayak yersiniz, dayaktan da öte işinizden olursunuz. 8 ay sonra sizin sabrınızı taşıran ne oldu? Gerekçe, burada insan hakları ve özgürlükler yokmuş. 'Günaydın' derler Sayın Başbakan. 50 yıldır yok, yeni mi aklına geldi? Yani siz Suriye'ye Fransız mıydınız? Suriye'de, Orta Doğu'da insan haklarının olmadığını bilmiyor muydunuz? Bu tehditle, 'Savaşırım'la, komşu ülkeleri Türkiye'ye düşman ederek olmaz. Sıfır sorundan hangi soruna geldik şimdi? İran'la sorunluyuz, Irak'la sorunluyuz, Suriye ile sorunluyuz? Nerede kaldı sıfır sorun? Bir başka ülkenin içişlerine müdahale etmek doğru değil, yarın bir başka ülke de bizim içişlerimize müdahale etmeye kalkışır. İran'la da Suriye ile de Irak ile de ilişkilerimizin en iyi noktaya gelmesi konusunda iktidarın yapacağı ne varsa biz de destek vermek istiyoruz ama savaşarak değil" ifadelerini kullandı.

"19 MAYIS VE 29 EKİM'LERDE CHP ALANLARDA OLACAK"
Tekin, bir soru üzerine CHP'nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında alternatif kutlamalar yapmak için alanlarda olacağını söyledi. AK Parti'nin Cumhuriyet'in kazanımlarından rahatsızlık duyduğunu iddia eden Gürsel Tekin, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'in kazanımlarıyla ilgili AK Parti'nin bir rahatsızlığı var; oldum olası bir rahatsızlık var. Ama son dönemde yüzde 50'nin yol açtığı şımarıklığın verdiği güçle adeta, 'Cumhuriyet değerleriyle nase tamamının kendisini gözden ıl hesaplaşabiliriz?' uğraşı içinde. Halbuki toplumun beklentisi olan çok ciddi sorunlar var. Bu sorunlarla meşgul olacağına bunlarla meşgul oluyor. CHP'nin olduğu yerde Cumhuriyet'in değerleriyle hesaplaşmak çok zordur. AK Parti'nin hesaplayamadığı bu. Belki de son dönemlerde Sayın Başbakanın CHP ile ilgili öfkesi bundan kaynaklanıyor. Her yeri teslim aldılar. Devletin kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını sindirdiler, basını, medyayı sindirdiler. Sindiremedikleri bir tek kurum kaldı, Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi bu kazanılmış Cumhuriyet değerlerini sonuna kadar savunacaktır ve sahip çıkacaktır. Göreceksiniz 19 Mayıs'ta Türkiye'nin her tarafında CHP alanlarda olacak. 29 Ekim'lerde alternatif kutlamaları CHP yapacak. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Hepimizi üzen son dönemlerde özellikle Cumhuriyet değerlerini sürekli gündeme getirmek. İktidar aşama aşama herkesi sindirdi, CHP'ye doğru da, 'Acaba itibarsızlaştırabilir miyim?' diye mücadele veriyorlar. Ama kendilerine baksınlar. Türkiye'nin iki temel sorunu iç barış ve dış barış. Maalesef Türkiye'de herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. İkisi de çok tehlikeli sorunlardır."

"ATATÜRK'ÜN TÜRKİYE'Sİ Mİ, ORTA DOĞU COĞRAFYASININ BİR PARÇASI MI?"
Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan arasındaki Amerikalı yazar tartışmasıyla ilgili bir şey söylemek istemediğini kaydederek, "Başbakanın demokratik kültürü o olduğu için, Sayın Başbakana bir şey demiyorum. Çünkü bırakın Amerikalı yazarı, Türkiye'de Sayın Mehmet Altan 10 yıldır AK Parti'yi yazdı, 10 yıl Sayın Başbakanı yazdı. Bir tek yazısından dolayı tehdit edildi, işine son verildi. Böyle bir demokrasi bakışları olduğu için bir şey demiyorum" değerlendirmesini yaptı.

Hükümetin yüzde 50 oyla bu şekilde rahat davranmasının doğru olmadığını ifade eden Gürsel Tekin, her şeyin oya tahvil edilemeyeceğini, edilmemesi gerektiğini belirterek Mısır ve Libya liderlerinin yüzde 80'den fazla oy aldıkları halde bugün ne durumda olduklarını hatırlattı. Tekin, "Eğer bir ülkede iç ve dış barış tehlikedeyse isterseniz yüzde 80 oy alın. İşte Mısır'da yüzde 84 oy almıştı Kaddafi, şimdi görüyorsunuz durumu. Biz şimdi Türkiye mi olacağız, yani dünyanın parmakla gösterdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'si mi olacağız, Orta Doğu coğrafyasının bir parçası mı olacağız? Eğer Orta Doğu coğrafyasının bir parçası olacaksak isterseniz yüzde 80, yüzde 90 oy alın. Alanların durumunu gördük. O açıdan her şey reye tahvil edilmez. Eğer ederseniz o zaman Sarkozy'i eleştiremezsiniz. Türkiye'de yapılan bu. İç barışımızdaki sıkıntının temeli her şeyi reye tahvil etmeleridir" diyerek sözlerini tamamladı.

09.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türkiye'de Din Sorunu Yok, Dinde Dejenerasyon Sorunu Var

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi