Şifrem?
184 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BTO'dan Ajans Destekli 'E-Oda' Projesi
Balıkesir Ticaret Odası (BTO), Türk Ticaret Kanunu'ndaki "web sitesi zorunluluğu" için çözüm üretti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından da desteklenen, "E Oda" isimli proje hazırlayan BTO, basın toplantısı düzenleyerek sistemi tanıttı.

BTO'da düzenlenen tanıtım toplantısına BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ve gazeteciler katıldı. toplantıda, yeni Türk Ticaret Kanununa entegre olarak başlatılan 'E-Oda' projesinin tanıtımı yapıldı. BTO'ya kayıtlı 398 Anonim Şirketi ve 2 bin 392 Limitet Şirketi bulunuyor. Tüm bu şirketlerin ağır bir yükten kurtulmuş olacağı belirtilen sunumda, E-Oda projesinin herkes için pratik bir uygulama olduğu bildirildi. Toplantıda konuşan BTO Başkanı Mahmut Yavuz, oda bünyesinde açılan web sitesini müjde olarak verdi. Ekonomide özel sektörün önemine değinen ve özel sektörün güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Mahmut Yavuz, "Türkiye'de ekonomiyi büyüten, yatırımları ve istihdamı sağlayan özel sektörümüzdür. Bu yüzden özel sektörü güçlendirecek her adım, gündemin esas maddesi olmalıdır. Ekonomik hayatımız, teknoloji ve iletişimdeki değişiklikler, yıkılan duvarlar ve değişen ticari rekabet neticesinde çok hızlı bir biçimde çeşitlenmekte ve değişmektedir. Değişen ticari hayatın örneklerinden biri olan alışveriş merkezlerinin ticari hayatı ne kadar büyük bir değişikliğe uğrattığı hepimizin malumu. Balıkesir Ticaret Odası olarak değişiklikleri takip ediyoruz. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun iş hayatımıza getirdiği yenilikler de göz önüne alınarak 'e.oda' projesi başlatılmıştır. 6102 Sayılı Kanun ile getirilen önemli değişikliklerin biri de sermaye şirketleri için web sitesi bulundurma zorunluluğudur. Odamıza kayıtlı 398 Adet Anonim Şirket, 2 bin 392 adet Limitet Şirket bulunmaktadır. Bizler 'e.oda' çalışması ile odamıza kayıtlı tüm üyelerimiz için tamamen ücretsiz birer web sitesi açtık. Üyelerimizin hızlı değişikliklere ayak uyduracak teknolojiyi kullanmasını hedefledik. Teknolojik alt yapımızı kuvvetlendirdik" dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?
700 BİN SAYFA DOKÜMAN TARANDI

Mahmut Yavuz, projenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan GMKA'ya teşekkür etti.

"E.Oda" projesini tanıtan BTO genel sekreteri Erdoğan Dur, Oda'ya kayıtlı Ticaret Sicil dosyalarının tamamının elden geçirilip elektronik arşiv çalışması yapıldığını söyledi. Dur, 700 bin sayfa dokümanın taranıp ayıklanarak indekslendiğini ve doküman kontrol sistemi programının ilgili firma alanlarına yönlendirildiğini kaydetti. Üyelere projeyi anlatan Erdoğan Dur şöyle devam etti;

"Projemiz E-Devlet ve Yeni Türk Ticaret Kanunu ile entegre hale getirildi. Bir yazılım ile Odamıza Ticaret Sicil Gazetesi kullanımı için verilen hak doğrultusunda yasal mevzuata göre Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanacak Oda üyelerimiz ile ilgili ilanların Oda portalımızda ilgili firmanın indeks alanına otomatik olarak yönlendirilmesi sağlanacak. Programımıza dünyanın her tarafından kullanım hakkı verilenler ile entegre e-devlet yapıları ile ulaşılması mümkün hale getirildi. Çalışma tamamlanmış ve odamız bünyesinde kullanılmaya başlanmıştır. Odamız ana sayfasından web portalımıza ulaşılan bir link ile portalımıza tüm kullanıcılar için giriş hakkı tanınmıştır. Üyeler ile ilgili araştırma yapmak isteyen herkes portal aracılığı ile "Bilgi Sorgulaması" yaparak firma bilgilerine ulaşmaktadır. Unvan, Meslek Komitesi, şirket tipi ve üye durumuna göre sorgulama yapmak mümkün. Yapılan sorgulama üzerine ilgili firmanın odamız tarafından açılan web sitesine ulaşmak da mümkün. Odamızın TOBB ve Bakanlığımız ile eş zamanlı ve entegre çalışan üye programındaki bilgi ve değişiklikleri otomatik olarak anında üye web sitesine yönlendirmektedir. Arama yapan kişiler böylece üyemizin web sitesine ulaşmaktadır. Üyelerimizin açılan web sitesi aracılığı ile odamızdan temin edecekleri kullanıcı adı ve şifre ile kendi web sitelerini yönetecekleri ve 'e-işlem' yapacakları alana ulaşmaları mümkün olacak. Üyelerimiz kendi şifreleri ile girdikleri alan aracılığı ile web sitelerine adres, faaliyet detayı gibi bilgileri, resim ve logosunu ekleyebilmektedir. Borç ve Tahakkuk menüsü ile odaya olan aidat borçlarını ve bakılan güne kadar olan tüm tahakkukları görebilmektedir. Borç menüsünün yanında sanal pos ile ödeme imkanı tanıyan altyapı hazırlanmış, sanal pos mevzuatının uyarlanması beklenmekte ve işlem tamamlanınca sanal pos menüsü tekrar yerine konarak kredi kartı ile ödeme imkanı tanınacaktır. Online Belge Menüsü ve altyapısı hazırlanmış odamızın verdiği belgelerin online olarak alınma imkanının tüm alt yapısı hazırlanmıştır. 'E.imza' mevzuatının uyarlanması ve sanal uygulamaların yasal entegrasyonu beklenmekte; sürecin tamamlanmasına müteakip gerekli alanlar portalın bu bölümüne konulacaktır."

KALKINMA AJANSINDAN PROJEYE 89 BİN TL DESTEK
BTO'nun 'E-Oda Kurumsal Bilgi ve Belge Yönetimi Projesi'nin yüzde 75'lik kısmının GMKA tarafından desteklendiği bildirildi. Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara yönelik Proje Teklif Çağrısında en başarılı projelerden biri sayılan BTO'nun E-Oda projesinin toplam bütçesinin ise 118 bin 661 bin TL olduğu açıklandı. Bu bütçenin 88 bin 995 TL'sinin GMKA'nın destek programından sağlandığı belirtildi. 10 aylık proje süresine sahip E-Oda Kurumsal Bilgi ve Belge Yönetimi Projesi'nin tamamen sonuçlanmasının ise yaklaşık bir ay sonra gerçekleşeceği bildirildi.

09.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BTO'dan Ajans Destekli 'E-Oda' Projesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi