Şifrem?
169 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'taki Oteller Zincirinin 50.Yıl Coşkusu
Ayvalık'ta turizm alanındaki yüz aklarından biri olan bir oteller zincirinin 50. kuruluş yıldönümü, seçkin konukların katılımıyla gerçekleşen kokteyl ve akabinde verilen yemekle taçlandırıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki akşam, Sarımsaklı’daki Büyük Berk Otel’de düzenlenen geceye; ITM Travel Ceo’su Can Öğütcü, ITM’nin üst düzey yöneticileri Kiraz Özge, Vedat Sürer, ETS Tur’un Kontrat Müdürü Ersin Ballı, Komner Travel’in yöneticilerinden Abdullah Bulut’un da katıldığı gözlendi. Berk Oteller Zinciri’nin 50. yıl kutlaması gecesine; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Dubai’de, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’de şehir dışında olması nedeniyle katılamadı. Gecede; MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Ayvalık Kaymakamlık Yazı İşleri Müdiresi Elif Kıvanç, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Balıkesir Havalimanları Müdürü Erhan Mensiz, Ayvalık Özel İdare Müdürü Sadettin Gezer, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçdurmaz, Tapu Müdürü Abdullah Gürsu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tümen, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Fitnat Özgüç, İlçe Meteoroloji Müdürü Mehmet Emin Yılmaz, Ayvalık Ticaret Odası Yöneticileri, Yenigün Gazetesi ve Televizyonu Tüketici Köşesi yazarı İbrahim Paker, Ayvalık Muhtarlar Derneği ve 150 Evler Mahallesi Muhtarı Yener Koşvar ve yaklaşık 300 kişilik seçkin konuk hazır bulundu.

Berk Oteller Zincirinin kurucusu İlker Berk’in yanı sıra Arda Berk, Bekir Berk, Uğur Berk, Sinem Berk, Timur Berk ve Emel Berk’in davetlileri otelin kapısında karşılayarak, en iyi şekilde ağırlayabilmek için gece boyu adeta seferber oldukları gözlendi. Havuz başındaki kokteyl de yıllarca bir araya gelemeyen eski dostların yıllar sonra buluşması ise ilginç görüntüleri beraberinde getirdi. Gecenin açılışını Berk Oteller Müdürü Ümit Özgültekin, Berk Oteller Zincirinin kurucusu İlker Berk’de açılış konuşmasını yaptı. Kurum olarak 50. yılı doldurmuş bir aile şirketi olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Berk, kendilerini bu özel gecede yalnız bırakmayan tüm dost ve davetlilere teşekkür etti.

50 YILLIK ÖYKÜYÜ DAVETLİLERLE PAYLAŞTI
Bundan 50 yıl önce sektöre ilk adım atmalarına dönemin Ayvalık Kaymakamı Necdet Enünlü’nün, babası Bekir Berk’i, teşvik etmesinin neden olduğunu kaydeden İlker Berk, “1950’li yılların sonlarında Ayvalık’a çeşitli illerden yerli ve yabancı turistler gelmeye başlamıştı. Bizde o yıllar şu an ilçe halkının Sefa mevkii olarak bildiği ve şu anda orada Küçük Berk Oteli adıyla anılan Butik Otelimizin bina inşaatını yeni tamamlamıştık. Babam otelcilik işine sıcak bakmıyordu. Kaymakam Enünlü ise babamı ikna edebilmek için bir Pazar günü yanında Fen Memurunu da alarak Çeşme’de o dönem yeni açılan ‘Turtes’ isimli turistik tesisi incelemeye gittiler. Babam çeşme dönüşünde ikna olmuş ve kısa sürede yeni yaptığımız 7 odalı binamızı otel haline getirmiş ve 1961 yılında da faaliyete sokmuştu. Bizim otelcilik maceramız böyle başladı” dedi.

Otellerinde ilk konuklarının İzmir Amerikan Kız Koleji’nden bir gurup öğrenci olduğunu kaydeden Berk, “1963-1966 tarihlerinde Alman Körpen firmasıyla bir anlaşma yaparak, Alman turistleri ağırlamaya başladık. O yıllar İzmir-Çiğli havaalanından transferleri özel araçlarımızla yapıyorduk. Yıllar içerisinde taleplerin artmasıyla otele ilavelerle 50 odalı 120 yatak kapasitesi turistik bir otel haline geldik. Şu an içinde bulunduğumuz Büyük Berk Otel’in yapılması ise tamamen tesadüftü. Sarımsaklı yolu kapatıldıktan sonra, Sarımsaklı, kumu ve plajları, kamplarıyla cazibe merkezi haline geldi. Bizde Sarımsaklı’daki arsalarımızı değerlendirmek için 3 blok ve 85 daireden oluşan site yapmaya karar verdik. Ancak İmar Müdürlüğü bölgenin turizm bölgesi olması nedeniyle mesken inşaatı yapmamıza izin vermedi. Bizde ivedi bir karar vererek projeyi otel projesi olarak değiştirdik. 1976 yılında da bu otelimizin de açılışını yaptık. 1980 yılında bölgeye ilk olarak haftalık konaklamalı Avusturyalı Turopa ve Alman Holidey İn misafirlerinin gelmesine öncülük ederek, Ayvalık ve Sarımsaklı’nın tanıtılmasında önemli rol üstlendik” diye konuştu.

Geçen 50 yıllık süreçte otellerine gelenlere müşteri gözüyle değil, konuk gözüyle baktıklarını kaydeden İlker Berk, “Çünkü hizmet sektöründe başarı müşteri memnuniyeti ile doğru orantılıdır. Bunu sağladığını takdirde her zaman başarıyı yakalanır” diyerek, Yıllar önce Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç ile arasında geçen turizmin zorluğu açısında Koç’un anlattıklarını davetlilere aktardı.

Gecede konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, kendisinin de turizmci olduğunu hatırlatarak, “Ben turizm sektöründe çalışırken, Berk Otelleri vardı. Şimdi yine var. Ben Berk Ailesine nice 50. yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı.

BEKİR BERK’TEN ITT VE ETS TUR OPERATÖRLERİNE PLAKET
Konuşmaların ardından Berk Otelleri Genel Müdürü Bekir Berk, ITM Travel Ceo’su Can Öğütcü, ITM’nin üst düzey yöneticileri Kiraz Özge, Vedat Sürer, ETS Tur’un Kontrat Müdürü Ersin Ballı’ya birer plaket vererek, işbirliklerinin daha nice yıllarda sürmesi temennilerinde bulundu.

Gece; 50. Yıl Pastasının kesilmesi ve klasik müzik dinletisiyle birlikte birbirinden leziz yiyeceklerin afiyetle yenilmesiyle son buldu.

07.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'taki Oteller Zincirinin 50.Yıl Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi