Şifrem?
126 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yunan Adalarına Vize Kalktı
Bir süredir Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nca değerlendirilen ve önceki gün Türk ve Yunan belediye başkanları ile bürokratların katılımıyla, Ege’de kalıcı barış için İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen ’Yerel İnisiyatif Geliştirme Toplantısı’ sonrasında, ilk kez konuşan Yunanistan’ın Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Nasos Yakalis, Türklerin, Yunan Adaları’na turist olarak geçişinin önündeki en büyük engel olan vizenin kaldırıldığını müjdeledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık'ta, ‘En İyi Tarif Benimki’ adını taşıyan 2. Ayvalık Yemek Şenliği programı kapsamında Ayvalık Belediyesi tarafından ilçede bir ilk olma özelliğini taşıyan Zeytin Müzesi’nin açılışı oldukça görkemli oldu. Kültür ve Sanat’ın Başkenti olma yolunda hızla ilerleyen ilçenin ilk müzesi olarak nitelendirilen eski Vakıflar Zeytinyağı Fabrikasının, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen açılışı oldukça coşkulu gerçekleşti. Açılışta; CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, CHP Balıkesir Milletvekilleri; Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça, Yunanistan’ın Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Nasos Yakalis, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri, yemek şenliğine katılan ülke genelindeki ünlü gurme yazarları, Yunanistan’ın Midilli adasından ilçeye gelen katılımcılarla oldukça kalabalık olduğu gözlenen vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Ayvalık Belediyesi’nin efsanevi bando takımı ile Roman Müzik Orkestrası’nın konserlerinin ardından yapılan açılışta konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık’ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmek içine ilçenin turizm alanındaki alternatiflerini sunmaya çalıştıklarını kaydederek, “Ayvalık’ın doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin yanı sıra zeytin ve zeytinyağı ile harmanlanan mutfağı olduğunun altını çizdi.

Kuzey Ege’de yetişen zeytinin kalitesinin tüm dünya tarafından kabul edildiğini kaydeden Türközen, Ayvalık’ın zeytin ve zeytinyağının ise bambaşka olduğunu ve bu yüzden de Ayvalık’ın Zeytin’in ve Zeytinyağının Başkenti olduğunun altını çizerek, bu düşünceyle hareket ederek, çok sevdiği ilçe halkına Zeytin Müzesi kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayvalık’taki zeytin müzesinin ilçedeki zeytinciliği ve kültürünü öne çıkarması yönünden benzerlerinden farklı olacağını ve başlangıçta çok fazla öge sergilenememesine rağmen, açılışın ardından ilçede yaşayan pek çok ailenin anılarını yaşatmak için bu müzeye zeytin sektörüne ait doneleri bağışlayacağına inandığını kaydetti.

Açılışta konuşan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova ve Namık Havutça birer konuşma yaparak, zeytinin barışın sembolü olduğunu ve Ege Denizini barış gölüne çevirebilmek adına iki yakanın insanlarının bu uğurda attıkları karşılıklı adımların önemine vurgu yaptıkları gözlendi.

VİZE MÜJDESİ VALİ YAKALİS’TEN GELDİ
Ayvalık Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zeytin Müzesi açılışında konuşan Yunanistan’ın Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Nasos Yakalis, Ayvalık’ta düzenlenen 2. Yemek Şenliği organizasyonu kapsamında Midilli’den de çok sayıda gurmenin hazır bulunduğu belirterek, söz konusu program kapsamında Zeytin Müzesi’nin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık için tarihi bir önemi olan Zeytin Müzesi’nin açılış gününün sadece bir müze açılışı olmadığını Yunanlılar ile Türklerin bir bayramı olduğunu söyleyerek, önceki gün Türk ve Yunan belediye başkanları ile bürokratların katılımıyla, Ege’de kalıcı barış için İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen ve Yunanistan’ın Güney Ege Bölge Adaları Valisi Giannis Macheridis’in de hazır bulunduğu ‘Yerel İnisiyatif Geliştirme Toplantısı’ sonrasında, imzalanan protokolün yakında açıklanacağını belirtti. İmzalanan protokol çerçevesinde, yıllarca Ege Denizi’nin iki yaka insanı arasında bir barış gölü haline gelmesi için büyük ve özverili çalışmaların meyvesini verdiğini kaydeden Yakalis, “İki dost ülke arasında dostluk, ticari ve kültürel köprünün kurulması sırasında en büyük engellerden biri olan vize sorununun ortadan kalkmıştır. İlk etapta Yunanistan’a ait Midilli, Sakız, Sisam, Rodos ve Kos olmak üzere 5 adayı kapsayarak, önümüzdeki yıllarda tüm Yunan adalarına yayılmasını hedeflediğimiz proje dahilinde Yunan adalarını 15 günü geçmemek koşuluyla ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları artık sadece pasaportlarıyla Yunan adalarına geçebilecek ve adalara ulaştıklarında giriş vizesini alabileceklerdir” dedi.

Yeni vize uygulamasının, Yunan adalarını ziyaret eden Türk vatandaşlarının sayısını önemli ölçüde artıracağına inandığını kaydeden Nasos Yakalis, “Bundan böyle barış denizi haline dönecek Ege’de iki ülke halkının arasına hiçbir şey giremeyecektir” ifadelerini kullanarak, Türk halkını Yunan adalarında bundan böyle daha sık görmek istediklerinin altını çizdi. Konuşmaların ardından Yunanistan’ın Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Nasos Yakalis, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, CHP Balıkesir Milletvekilleri; Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça ile birlikte Ayvalık Zeytin Müzesi’nin açılış kurdelesini keserek, müzede çeşitli incelemelerde bulundu.

28.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yunan Adalarına Vize Kalktı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi