Şifrem?
202 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

10 Haziran Dünya Olimpik Günü
Dünya Olimpik Günü 10 Haziran'da başlıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye'de 8 il'de yapılacak olan "Olimpik Gün" yürüyüşü ve koşusu 10 Haziran pazar günü saat 10.00'da Balıkesir ile başlayacak.

Olimpik Gün (Olympic Day) Balıkesir'de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Vali Yardımcısı Günay Özdemir'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Bilal Porsun, TMOK yönetim kurulu üyesi Esat Yılmaer ile bazı daire müdürleri, Balıkesirli eski dünya şampiyonu maratoncu İsmail Akçay ve atletizm ile uğraşan sporcular katıldı. Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, "Olimpik hareketin doğum günü" diye nitelediği 10 Haziran'da Balıkesirliler olarak dünya ile birlikte yürüyeceklerini söyledi. Aslan, "Bu günü Balıkesirliler olarak çok önemsiyoruz. 10 Haziran pazar günü saat 10.00'da stadyum önünde başlayacak olan yürüyüşümüzün güzergahı Mehmetçik Caddesi ve 100. Yıl Caddesi üzerinden tekrar stat olacak şekilde toplam üç buçuk km.'lik bir mesafe. Halkımızın da teveccühünün olacağını düşünüyoruz. Bu organizasyonun duyurusu ve tanıtımı için şehrin değişik yerlerinde Olimpik Gün stantlarımız olacak. Olimpik Gün yürüyüşü için stantlarda kayıt yaptıran herkese tişört hediye edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

205 ÜLKE AYNI ANDA YÜRÜYECEK
Türkiye Milli Olimpiyat Kurulu Genel Sekreteri Bilal Porsun, 205 ülkede aynı anda uygulanacak olan Olimpik Gün Koşusunun Türkiye'de Balıkesir'in de yer aldığı 8 il'de yapılacağını söyledi. Balıkesir'deki toplantıya katılan İsmail Akçay'ı işaret eden Bilal Porsun, eski dünya şampiyonu atleti aralarında görmekten büyük onur duyduklarını, Balıkesir'in bu anlamda çok şanslı bir il olduğunu ifade etti. TMOK Genel Sekreteri Bilal Porsun, tanıtımla ilgili özellikle basın kuruluşlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti. "Dünya Olimpik Gün Koşusu"nun illere göre sıralaması ve başlama saatleri ise şöyle:

"Balıkesir saat 10.00'da, Mersin saat 10.10'da, Konya saat 10.20, Eskişehir saat 10.30, Kocaeli (Gebze) saat 10.40, Denizli saat 10.50, Rize saat 11.00 ve İstanbul (Kartal) saat 11.10'da."

Balıkesir Vali Yardımcısı Günay Özdemir, tüm halkı bu anlamlı spor etkinliğine katılmaya çağırdı. Özdemir, "Valilik olarak bu faaliyete can-ı gönülden destek veriyoruz. Tüm halkımızı da bu yürüyüşe, bu faaliyete katılmaya bekliyoruz. Biz Balıkesir ili olarak en yüksek katılımı göstereceğimize inanıyorum" dedi.

"OLİMPİK GÜN" NEDİR?
Olimpik Gün, global bazda kutlanan ve hiçbir ulusa, kişiye, dine veya olaya atfedilmemiş evrensel bir sosyal hareket olarak tarif edilmiyor. Bu anlamda tek ve benzersiz bir faaliyet. 10 Haziran günü yapılacak faaliyetler kapsamında 7'den 70'e herkesin ister yürüyerek isterse koşarak katılabileceği bir etkinlik olarak bilinen "Olimpik Gün" yaklaşık 20 yıldır dünyanın her yerinde milyonlarca kişinin katılımı ile kutlanıyor. Olimpik Gün, renk, dil, din, ırk, yaş ve cinsiyet farkı olmaksızın dileyen herkesin katılabileceği eğitici bir program olarak her geçen yıl artan katılımcı sayısı ile daha da büyüyor. "Olimpik Gün Koşusu"na katılmanın, bu ideolojiyi sahiplenmenin, benimsemenin ve desteklemenin ifadesidir ve evrensel bir mesaj olarak kabul edildiği ifade edilirken ana hedefinin ise; "En Çok Sayıda İnsana Ulaşabilmek" olduğu bildirildi. Tüm Dünya'da 205 ülke ile aynı zamanda milyonlarca kişinin katılımı ile gerçekleşecek yürüyüş ve koşuların, Türkiye'den de Denizli, Mersin, Kocaeli, Balıkesir, Konya, Eskişehir, Rize ve İstanbul olmak üzere 8 ayrı şehirden 30 binden fazla kiºinin katılımı ile kutlanması bekleniyor. Organizasyonun tanıtımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Balıkesir Belediyesi'nin katkılarıyla yapıldı.

29.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 10 Haziran Dünya Olimpik Günü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi