Şifrem?
160 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Zeytin ve Zeytincinin Sorunları Tartışıldı
Burhaniye'de, TBMM CHP Zeytin Grubu üyelerini ağırladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Burhaniye’ye gelen 8 milletvekili, çeşitli zeytin işletmelerinde incelemeler yaptıktan sonra Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen Zeytin Çalıştayı’na katılırken, zeytin ve zeytincinin sorunlarını dinleyerek notlar aldılar.

Burhaniye ilçesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Zeytin Grubu üyesi Aydın Milletvekili Osman Aydın, Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Manisa Milletvekili Hasan Ören ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ı ağırladı. Sabah erken saatlerde ilçeye gelen konuk milletvekilleri Kaymakam vekili Osman Tunç ve yeni belediye binasını ziyaret etti. Daha sonra Tariş fabrikasını gezen milletvekilleri, Taylıeli köyündeki Laleli Zeytinyağı İşletmesi’nde incelemelerde bulundular. Topluca Belediye Düğün Salonu’na geçen vekiller, burada düzenlenen Zeytin Çalıştayı’na katıldılar.

Belediye Başkanı Fikret Akova’nın modülatörlüğünde düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak katılanlar zeytin ve zeytincinin sorunlarını dile getirdi. Çalıştay öncesi kürsüye gelen Milletvekili Ayşe Nedret Akova, mecliste zeytincinin sesini duyurmak için çalıştığını söyledi. Çalıştayı açan başkan Akova, çalıştayın sorunlara çözüm olmasını istedi. Zeytinyağı işletmesi sahibi Mehmet Laleli, genel üretici sorunlarını dile getirirken, girdi maliyetlerinin yükselmesinin yanında zeytin fiyatlarının değişmemesinden yakındı. Çiftçinin kredi borcu ödemekten zeytine bakamadığını anlatan Laleli, işçi yevmiyesi 8 liradan 30 liraya çıkması karşısında zeytin fiyatının 1 lira olduğunu bildirdi. Burhaniye Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Yahya Ağacık da, zeytinciye Ankara da biçilen elbisenin uymadığını söyledi. Ağacık, rafine edilmeden tüketilen tek yağın zeytinyağı olduğunu belirterek, Türkiye de 900 bin ton nebati yağ açığı olduğunu bildirdi. Ağacık, zeytinyağı tüketiminin artırılmasını istedi. Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da, zeytinyağı destekleme fiyatlarının artırılmasını ve uçakla ilaçlamadan vazgeçilmemesini istedi. Duman, milletvekillerinden zeytincinin sesini Ankara da duyurmalarını da istedi.

Komili-Kırlangıç Ayvalık Operasyon Müdürü Dr. Mehmet Çavlı da, zeytinyağı tüketiminin artırılmasını istedi. Ambalajlı ihracatın artırılmasını da isteyen Çavlı, markalı yağların yabancı pazarlarda yer almasını istedi. UZZK Başkanı Dr. Mustafa Tan da, devlet desteğiyle 100 milyon olan zeytin ağacı sayısının 160 milyona çıktığını belirterek, devletin yeni dikim için ödediği dekar başına 250 lirayı, yaşlı olan 100 milyon zeytin ağacının bakımı için de vermesini istedi. Makineli hasadın teşvik edilmesini de isteyen Dr. Tan, 750 bin zeytinyağı üretimi hedefine ulaşılacağını bildirdi. Türkiye de zeytinyağının pahalı olduğunu söyleyenlerin olduğunu bildiren Tan, Avrupa ülkelerinde bir litre zeytinyağının 9 eurodan satıldığını söyledi. Havran Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Akdoğan da, toprak ve yaprak tahlillerine önem verilmesini istedi. Uçakla organik ilaç atmanın yollarının aranmasını gerektiğini bildirdi. Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci de, tüketimin artırılmasını istedi. Türkiye de verilen teşvikler sonucu zeytinyağı üretiminin 200 bin tonlara çıktığını bildiren Semerci, tanıtıma önem verdiklerini açıkladı. Konuşmaların ardından sorular cevaplandırılırken milletvekillerinin de sürekli not aldıkları gözlendi. Belediye Başkanı Fikret Akova, milletvekillerine konuşmacılara ve salonu dolduran üreticilere teşekkür etti.

01.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Zeytin ve Zeytincinin Sorunları Tartışıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi