Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Türkiye Birincisi Oldu
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye Birincisi Balıkesir oldu. "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nda Muğla’da bölge birincisi olan Balıkesirli Özlem Ökmen Filiz, Çanakkale’de düzenlenen Türkiye Finalinde birinci oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 2012 Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Türkiye Finali Çanakkale Kolin Hotel'de yapıldı. Dokuz Bölgenin birincilerinin Türkiye birinciliği için kıyasıya yarıştığı final büyük bir heyecana sahne oldu. Türkiye finalini, Çanakkale Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayınlar Daire Başkan vekili Recep Tezgel, Balıkesir İl Müdürü Engin Sancı, finalist olan 9 ilin diğer İl müdürleri ile şube müdürleri, çok sayıda kadın çiftçi ve davetli izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Türkiye finali programı açılış konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından, "Mehmet Toprak Oldu" isimli oratoryo ve halk oyunları gösterisi yarışmaya renk kattı. Çanakkale’deki Türkiye finalinde, bölge birincisi olan Balıkesir, Adana, Karabük, Samsun, Ağrı, Sivas, Bursa, Diyarbakır ve Konya illeri katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin jüri olarak görev yaptığı Türkiye finalinde, Balıkesir'i yarışmacısı Özlem Ökmen Filiz, Adana'yı Tuğba Çokur, Ağrı'yı Emine Bayram, Bursa'yı Gülşen Kanyılmaz, Diyarbakır'ı Gülbahar Güngör, Karabük'ü Nilüfer Dereli, Konya'yı Ayşe Doğan, Samsun'u Ümran Ergin ve Sivas'ı Fatma Güzel isimli kadın çiftçiler temsil etti. Yarışmacılara toplam 20 sorunun yöneltildiği Türkiye Finalinde, 17 doğru cevap veren Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yarışmacısı Özlem Ökmen Filiz, 170 puanla Türkiye'nin en başarılı kadın çiftçisi seçildi. Yarışmada Sivaslı çiftçi Fatma Güzel ikinci, Ağrılı çiftçi Emine Bayram ise üçüncü oldular.

NAKİT PARA VE HİBE DESTEĞİ VERİLDİ
Türkiye şampiyonu Özlem Ökmen Filiz, sonuçlar ilan edildiğinde gözyaşlarını tutamadı. Balıkesirli çiftçinin sevinçten ağladığı yarışmada ikinci olan Sivaslı Fatma Güzel ise birinciliği kaçırdığı için üzüntüden ağladı. Türkiye'nin en başarılı kadın çiftçisi Balıkesirli şampiyon çiftçi Özlem Ökmen Filiz, üç ay boyunca sürekli ders çalıştığını söyledi. Filiz, "Sorular gerçekten çok kolay geldi. Biz çok daha zorlarını çalıştık. Bir Ziraat Mühendisinin bildiklerini biz üç ayda beynimize soktuk. Türkiye birincisi olduğum için çok mutluyum. Benim başarım; Türkiye birinciliği yolunda desteklerini esirgemeyen ve yarışmadan önce yarışma esnasında hep yanımda olan, bir ekip halinde çalıştığımız, İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ve Susurluk İlçe Müdürlüğüne aittir. En büyük teşekkürü onlar hak ediyor" diye konuştu.
Türkiye Finali sonunda ilk üç dereceye girenler plaketle ödüllendirildi. Türkiye birincisi Özlem Ökmen Filiz'in 6 bin TL'lik nakit çek ödülü Vali Vekili Alper Faruk Güngör tarafından verildi. Ayrıca Balıkesirli çiftçi Özlem Ökmen Filiz'e projesi için de 50 bin TL hibe desteği çeki verildi. Türkiye ikincisi Fatma Güzel 5 bin TL. ve projesi için 50 bin TL'lik hibe desteği çekini Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer verdi. Türkiye üçüncüsü Emine Bayram'a da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayınlar Daire Başkan vekili Recep Tezgel tarafından 4 bin TL. hediye çeki ve projesi için 50 bin liralık hibe desteği çeki verildi. Türkiye şampiyonu kadın çiftçi Özlem Ökmen Filiz'in Türkiye Finali birinciliği memleketi olan Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Sütçayır Köyünde de büyük bir sevinçle karşılandı. Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, Türkiye birincisi olan Özlem Ökmen Filiz ile büyük gurur duyduklarını belirterek Filiz'i ve onunla birlikte yarışmaya hazırlandığı ekibi tebrik etti.

18.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Türkiye Birincisi Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi