Şifrem?
150 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dünya Barışı 3. Kültür ve Folklor Festivalinde
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü kumsalı ile her yıl milyonlara turisti ağırlayan Sarımsaklı mevkiinde, belediye himayesinde bu yıl 3.’sü düzenlenen Küçükköy-Sarımsaklı Uluslar arası Kültür ve Folklor Festivali başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki akşam Küçükköy Belediyesi’ne ait Sarımsaklı’daki Kapalı Pazaryerinde saat 20.30’da havai fişek gösterimi ile başlayan etkinliklere; Senegal, Sırbistan, Fil Dişi Sahilleri, Bosna Hersek, Karadağ, Bulgaristan, Yunanistan, Gambiya, Kongo, Beyaz Rusya, Slovenya, Hırvatistan, Avusturya, Gana ve Makedonya gibi ülkelerden katılan halk oyunları ekipleri yöresel kıyafetlerin yanı sıra ülkelerini tanıtan flama ve bayraklarla katıldı. Sarımsaklı Kapalı Pazaryerinde festivale katılan ülkelerin yöresel ürünlerinin teşhir edildiği stantlarda, beraberinde getirdikleri bu ürünleri Küçükköy halkıyla paylaştıkları gözlenirken, festivalin ilk gecesinde; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Toka, Küçükköy Belediye Meclis üyeleri, CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner, CHP Balıkesir İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Keklikçi ve binlerce vatandaş hazır bulundu.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde; Cumhur Kısmet, Hakkı Toka, Tafil Göksu, Murat Akıner, Besim Biberoviç, Ecevit Fırtına ve Anes Biberoviç isimlerinden oluşan tertip komitesinin titiz çalışmalarıyla gerçekleşen festivale katılan binlerce insanın farklı dil, din ve ırka rağmen bir bütün olup, barış ve kardeşliğin en güzel örneklerini sergilediği gözlendi.

ERGİN’DEN DÜNYA BARIŞI İÇİN ANLAMLI SÖZLER
Türkiye’yi Bursa Halk Oyunları ekiplerinin temsil ettiği festivalin açılış konuşmasını yapan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, kültürel etkinliklerin toplumsal ilişkilerin vazgeçilmez köprüleri olduğunu vurgulayarak, Milli kültürlerle bu köprülerden geçerek evrenselliğe ulaşmaya çalışıyoruz. Derelerden, ırmaklardan akarak deryalarda buluşuyor, deniz ve okyanus oluyoruz” dedi.

Farklı kültürlerin büyük bir zenginlik olduğunun altını çizen Ergin, “Yerel motiflerle süslenmeyen kaynağını halktan alamayan uluslar arası kabul görmeyen kültür evrensel değildir. Dünya bütün insanların ortak vatanıdır. Bu yer kürede birlikte bir arada farklılıklarımız ile yaşamanın yollarını bulmak zorundayız. Birlikte üretmeli ve birlikte paylaşmalıyız. Aşkı, dostluğu ve sevgiyi hakim kılmalıyız. Savaşlara karşı çıkmalıyız. Emperyalistlerin kirli oyunlarına dur demliyiz. Bu yer kürede açlık ve sefalet toplumların kaderi olmamalıdır. Keşke bugün dünyada karışıklık içinde olan bölgelerde savaşlar olmasa. Bölgeler arası bizim yaptığımız gibi festivaller yapılsa barış ve aşk şarkıları söylense” diye konuştu.

3 GÜN SÜRECEK FESTİVAL HALUK LEVENT KONSERİ İLE SON BULACAK
Ergin’in konuşması binlerce festivale katılan binlerce vatandaş tarafından alkışlarla karşılanırken, açılış konuşmasının ardından Ergin, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile festivale katılan ülkelerin gurup liderlerine katılımlarından dolayı birer plaket verdi. Plaket töreninin ardından festivale katılan ülkelerin halk oyunları ekipleri folklorik kıyafetleriyle birlikte ülkelerinin yöresel halk oyunlarından en güzel örneklerini sergiledi. Aslen Bosna-Hersek kökenli olan Küçüköy’ün yerli halkının balkan ülkelerinin sergilediği halk oyunlarına büyük ilgi gösterdiği gözlenirken, 3 gün sürecek olan festivalin 24 Eylül akşamında AKS Halk Dansları Topluluğu Gösterilerinin yanı sıra ünlü sanatçı Haluk Levent’in konseriyle son bulacağı öğrenildi.

24.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dünya Barışı 3. Kültür ve Folklor Festivalinde

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi