Şifrem?
117 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Zeytin Hasat Şenliklerine Geri Sayım Başladı
Ayvalık'ta, geleneksel hale gelen ve bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Zeytin Hasat Günleri için geri sayım başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Zeytin Hasat Günlerinin bu yıl 19-20-21 Ekim 2012 tarihlerinde düzenleneceği açıklandı.

Bu yılın sloganı, zeytin/zeytinyağı sektöründeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla, “Ortak İstek, Zeytine Destek” olarak belirlenen 8. Zeytin Hasat Günleri’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve merkezi Madrid’de bulunan Uluslararası Zeyinyağı Konseyi’nin (UZK) önemli katkılar sağladığı öğrenildi.

Şenliklere katılacak olan zeytinyağı kuruluşlarıyla butik markalarında katkı verdiği kaydedildi.

Bu yılki Hasat Günleri’nin programı, halkın daha yoğun katılımı hedeflenerek hazırlandı. Ayvalık’ta yaşayan herkesi kucaklamayı amaçlayan programın sürprizlerle dolu bir sokak şenliğiyle başlayacağı, profesyonel bir ekibin yapacağı zeybek gösterisinin yanı sıra özellikle çocukların ilgisini çekecek sihirbaz ve jongler performanslarının etkinlik programına dahil edildiği belirtildi.

ZEYTİNYAĞI PAZARI BAYRAMIN 3. GÜNÜNE KADAR AÇIK
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, bugün düzenlediği basın toplantısında Hasat Günleri’nin vazgeçilmez etkinliği olan Zeytinyağı Pazarının bu yıl daha zengin bir katılımla gerçekleşeceğini söyledi.

Ayvalık merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak 30 stantta zeytinyağı sektörünün önde gelen kuruluşları, Ayvalık’ın yerel markaları ve tüketiciler bir araya geleceğini kaydeden Gençer, “Yeni hasat yağların satışa sunulacağı Zeytinyağı Pazarı’nda ayrıca, sektördeki en son teknik gelişmeleri yansıtan makineler tanıtılacak. Pazar’da taze zeytinyağı alımları yapılabilecek, arzu eden restoran ve oteller bağlantı gerçekleştirebilecek. Bu arada, Türkiye’nin büyük otellerinin mutfaklarında görev yapan usta şefler de Pazar’ı ziyaret ederek Ayvalık zeytinyağını yerinde tadacak. Zeytinyağı Pazarı bu yıla özgü olmak üzere Kurban Bayramı’nın 3. günü olan 27 Ekim’e kadar açık kalacak” dedi.

AYVALIK ZEYTİNYAĞINI DÜNYA TANIYACAK
8. Zeytin Hasat Günleri’nin dikkate değer bir yeniliği de ihracat olanaklarının artırılması için dünyaya açılma atılımı olduğunu vurgulayan Rahmi Gençer, “ATO bu amaçla hazırladığı özel bir duyuruyu, Ticaret ataşeliklerimiz aracılığıyla zeytinyağı ithal eden 11 ülkeye ulaştırdı ve bu ülkelerdeki zeytinyağı ithalatçıları Ayvalık’a davet edildi. Davet beklenenden fazla ilgi gördü. Daha şimdiden 5 ülkedeki 15 ithalatçı, ATO’nun çağrısına uyarak Ayvalık’a geleceğini bildirdi. Bu ülkeler Rusya, Güney Kore, Çin, Kanada ve Hindistan. Bu gelişme, dünyaca ünlü Ayvalık zeytinyağının adını daha geniş bir alana yayarak bilinirliğini ve dolayısıyla pazar payını artırmak anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
8. Zeytin Hasat Günleri programındaki dikkate değer bir başka yeniliğin de, Siirt’ten gelecek 40 öğrenci ve 5 öğretmenin Ayvalık’ta ağırlanacak olduğunu kaydeden Gençer, “Ayvalık Kaymakam Nihat Nalbant’ın öncülük ve desteğiyle gerçekleşecek bu ziyaret sırasında 6-8. sınıf öğrencisi olan ve zeytinyağı kavramından uzak büyüyen gençler 3 gün boyunca Ayvalıklı yaşıtlarının evinde kalacak. Ziyaret, Ayvalık ile Siirt arasında dostluk temellerinin atılmasını sağlayacak olması bakımından da ayrı bir değer taşıyor. Hasat Günleri çerçevesinde düzenlenecek Hasat Töreni, bu yıl Yelda ve İbrahim Ustalı kardeşlerin Gümüşlü’deki zeytin bahçesinde gerçekleştirilecek ve katılan herkese yemek ikram edilecek.

Artık gelenekselleşen balık-ekmek ikramı da unutulmadı. İkram bu yıl yine Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. İki gün boyunca isteyen herkes Ayvalık’ın özel bir lezzeti olan sardalye balığının tadına varacak” sözlerini kullandı.

Hasat Günleri’nde, bu yıl ilk kez bir spor etkinliğinin de düzenleneceğinin altını çizen ATO Başkanı Rahmi Gençer, “Milli atletler ve Ayvalık Atletizm Kulübü’nün kız ve erkek atletleri 10 kilometrelik bir yol yürüyüşünde, dört ayrı branşta yarışacak. Çekişmeli geçmesi beklenen yarışı Ayvalıklılar heyecanla izleyecek. Hasat Günleri’nde, her yıl olduğu gibi, zeytinciliğin yaşadığı sorunların tartışılacağı ve önerilerin sunulacağı paneller düzenlenecek. “Ortak İstek, Zeytine Destek” başlıklı panele AK Parti Milletvekili Edip Uğur, CHP Miletvekili Nedret Akova, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, UZZK Başkanı Mustafa Tan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bir temsilci katılacak. Eğitici yanı öne çıkacak olan panelde ayrıca daha iyi bir zeytin hasadının sağlanabilmesi için izlenmesi gereken yollar masaya yatırılacak” dedi.
Hasat Günleri programında söyleşilerinde de yer alacağını kaydeden Rahmi Gençer, “İlk söyleşiyi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Başar gerçekleştirecek ve ‘Zeytinde verimliliğin artırılmasına yönelik uygulamaları’ anlatacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bir temsilci ise ‘Zeytincilikte organik tarıma geçiş süreci’ hakkında bilgi verecektir. Bunların yanı sıra ‘Zeytin Yapısı’ ve ‘Zeytin ile Müstahsillerinin Sorunları’ düzenlediğimiz panellerde tartışılacak ve çözüm önerileri dikkate alınacaktır” diye konuştu.

8. ZEYTİN HASAT ŞENLİKLERİNDE KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERDE YER ALIYOR
8. Ayvalık Zeytin Hasat Şenliklerinde programında, sanat etkinliklerinin de kendisini gösterdiği gözlenirken etkinlikler kapsamında, Naile Cimit Seramik Sergisi, Zefi Alan Tekstil/Keçe Sergisi’nin yanı sıra kısa adı KASAİD olan, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma Derneği’nin Ayvalık Şubesi tarafından da Kadın Emekleri El Sanatları Sergisi’nin şenlikler süresince açık tutulacağı öğrenildi.

8. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri bu yıl halkın daha geniş katılımıyla her zamankinden canlı ve renkli geçmesi beklenirken, etkinlikler süresince, Ayvalık’ta bulunan otellerdeki doluluk oranı artacağı ve ilçenin ticari ve sosyal hayatında gözle görülür bir canlılık yaşanmasının beklenildiği öğrenildi.

04.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Zeytin Hasat Şenliklerine Geri Sayım Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi