Şifrem?
131 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balkes'te Ceza Aldı
Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Balıkesirspor, 4 Kasım pazar günü kendi sahasında karşılaştığı Altayspor'u 2-1 mağlup etmişti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Balıkesirspor, 4 Kasım pazar günü kendi sahasında karşılaştığı Altayspor'u 2-1 mağlup etmişti. Maç sırasında ve maçın sonunda Altaylı taraftarlar ile Altayspor Kulübünün başkanı ve beraberinde bazı yöneticileri de Balıkesir Valisi ile TFF gözlemcilerinin de bulunduğu şeref tribününde olaylar çıkarmıştı. TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bu maça dair sunulan gözlemci raporlarına göre Altayspor'a ceza yağdırdı.

İlk yarıda Altayspor'un

1-0 öne geçmesi üzerine sözde sevinen yaklaşık 500-600 kişilik Altay taraftarı sevinçten tel örgüleri kırıp, koltukları parçalamıştı. Balıkesirspor'un beraberliği sağlayan golyünün ardından ise bu defa sinirlenen Altay taraftarları tribünlerdeki koltukları parçalayıp sahaya fırlatırken, taşkınlık çıkarmaları üzerine müdahale eden polislere de saldırmışlardı. Polisin biber gazı ve coplu müdahalesiylme güçlükle bastırılan taraftarların taşkınlığında hem polisleri hem kendilerini yaraladı. Alkollü taraftarlar bu holiganlıklarıyla büyük tepki çekti. Bu esnada Altayspor Kulübünün başkan ve yöneticileri kendilerine eşlik eden Balıkesirspor Kulübünün yöneticilerine sataşınca tatsızlık yaşandı. Bastırılan olaylar Balıkesirspor'un 2-1 üstünlüğü ile biten maçın ardından devam etti. Altay yöneticileri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile vali yardımcılarının da bulunduğu şeref tribününde Balıkesirspor Kulübü başkanı ile yöneticileriyle tartıştı. Balıkesir yöneticilerine küfürler edip, tehditler savuran Altaylı yöneticiler polis müdürleri, bazı yöneticiler tarafından şeref tribününden uzaklaştırılmaya çalışıldı.Ancak, küfür ve tehditlerine devam eden Altay Kulübünün yöneticileri bu defa kapalı tribündeki taraftarların öfkesiyle karşılaştı. Tribünden indirilen kulüp yöneticileri yaşanan arbede sırasında olayları yatıştırmaya çalışan bazı gazetecilere de saldırdı. Yerel bir gazetenin sahibi Altayspor Kulübü başkanı ve yöneticilerinden 'darp' ettikleri nedeniyle şikayetçi oldu. Polis merkezine götürülen kulüp başkanı ve yöneticilerin burada gazetecilerden davacı olmamaları için özür diledikleri bildirildi. Mağdur durumdaki gazeteciler Altaylı yöneticilerin de alkollü olduklarını, bunun ortaya çıkmaması için kendilerinden özür dilediklerini, polis müdürleri önünde gerçekleşen bu olayın ardından gazetecilerin şikayetlerinden vazgeçmesi üzerine darptan diğerlerinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Balıkesirspor kulübü Başkanı Tuna Aktürk, Altayspor Kulübü başkanı Ömer Hızlıok'un bizzat kendisini ve yönetim kurulu üyelerini tehdit ettiğini açıklamıştı. Başkan Aktürk, Altay kulübü başkanı Ömer Hızlıok'un, "Siz İzmir'e geleceksiniz, orada görürsünüz" şeklinde açıkça tehdit ettiğini, kendisin de İzmir'e mutlaka gideceğini söyledi. Altayspor taraftarlarının sahada, kulüp yöneticilerinin ise konuk edildikleri şeref tribününde çıkardıkları olaylar spor kamuoyunda büyük tepki gördü.

PFDK CEZA YAĞDIRDI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanı Halit Fahri Gültekin imzasıyla yayınlanan 8 Kasım 2012 tarih ve 24 sayılı toplantıda alınan kararlar;

"...13- Balıkesirspor Kulübünün, 04.11.2012 tarihinde oynanan Balıkesirspor - Altay Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Balıkesirspor Kulübünün takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle bin 800 TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle Balıkesirspor Kulübünün, toplam 5 bin 800 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

14- Altayspor Kulübünün, 4 Kasım 2012 tarihinde oynanan Balıkesirspor - Altay Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 8 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Altayspor Kulübü başkanı Ömer Hızlıok'un sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 15 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına  karar verilmiştir."

09.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balkes'te Ceza Aldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi