Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Türk Mutfağında Zirvede
İzmir'de düzenlenen "3. Türk Mutfağı Zirvesi"nde Balıkesir'in mutfağı göz doldurdu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İzmir'de düzenlenen "3. Türk Mutfağı Zirvesi"nde Balıkesir'in mutfağı göz doldurdu. Zeytinyağlı ve et yemekleri özellikle de yöresel tatlısı Balıkesir Höşmerimi ile en iyi şekilde tanıtılan Balıkesir zirvenin gözde mutfakları arasında yer aldı. 

Konak Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Mutfağı Zirvesi'nin son gününde ‘Ege Mutfağı’ yarışması yapıldı. Ege Bölgesindeki illerin mutfaklarından onlarca çeşit yemeğin jüriye sunulduğu yarışmada Balıkesir Sübye Yahnisi ile 1. oldu. Ayvalık ilçesinde yapılan Sübye Yahnisi mürekkep balığından yapılan zeytinyağlı ender bir lezzet. Ege’nin beş ilinden katılan yarışmacılar Ege’ye özgü 200’ün üzerinde lezzeti jüriye beğendirmeye çalıştı. Jüri üyeleri birbirinden maharetli ustaların lezzetlerini değerlendirmekte zorlandı. Araştırmacı Yazar Nevin Halıcı, Hacı Abdullah Lokantaları Genel Müdürü Abdullah Torun, Yeditepe Üniversitesi'nden Tahir Öztan, Turizm Bakanlığı'ndan Nihal Kadıoğlu Çevik, Orkide Genel Müdürü Ercan Erol ile ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Akçay'dan oluşan usta jüri lezzetli yemekleri tek tek tattı. Yaklaşık 3 saat boyunca yemeklerin tadına bakan jürinin oylaması sonunda İzmir Bizim Mutfak'tan işkembeli nohut ve elmalı kuru fasulye, Kütahya'dan sarma hamur dolması ve Balıkesir'den de sübye yahnisi birinciliği elde etti.

TÜRK MUTFAĞI DÖNERDEN İBARET DEĞİL

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türk Mutfağının dünyanın önde gelen lezzetlerini barındırdığını söyledi. Yarışmaya katılan lezzet ustaları Başkan Tartan’a yemeklerinden ikram etti. Tüm çeşitlerini çok beğenen Başkan Tartan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, fuar ziyaretçisi olan turistlere de yiyeceklerden ikram etti. Türk Mutfağının zenginlikleri hakkında bilgi veren Tartan, "Turistler Türk Mutfağı deyince sadece döner, kebap, şiş kebap biliyor. Ama buradaki zenginlik onları şaşırttı. Bana, 'İmkansız. Biz böyle bir şey görmedik' dediler. İşte bu fuarda zenginliklerimizi ortala çıkardık" dedi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, muhteşem bir ilgi ve katılımla başarılı bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Yenice, "Türk Mutfağı’nın dinamik ve heyecan verici görüntüsünü bir kez daha ortaya koyduk. Türk Mutfağı görseliyle, lezzetiyle adeta bir sanat eseri özelliği taşıyor. Yemek kültürümüzün ne derece ayrıcalıklı olduğunu bir kez daha ispatladık. Çok değerli ustalarımız ve panelistlerimizle Türk Mutfağı'nın filmini çekerek, gözler önüne serdik. Bundan sonra da zirvemiz gelişerek devam edecek" dedi.

TESK BSAŞKANI BALIKESİR HÖŞMERİMİ DAĞITTI

Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası başkanı Hasan Yıldız, İzmir'de katıldıkları uluslararası yemek zirvesinden büyük bir kazanımla döndüklerini ifade etti. Fuardaki Balıkesir standında patenti alınmak üzere olan Balıkesir Höşmerim tatlısını başarıyla tanıttıklarını anlatan Hasan Yıldız, 10 bin kişiye höşmerimi tattırdıklarını kaydetti. Balıkesir standını ziyaret eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken de höşmerim kazanının başına geçip eline aldığı kepçe ile vatandaşlara Balıkesir Höşmerimi dağıttı. Zirvenin kısa bir değerlendirmesini yapan Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız, yakın bir zaman içinde Balıkesir'in Balıkesir Höşmerimi ile ilk coğrafi işaretine kavuşacağını söyledi. "Balıkesir tarlasına adam dikseniz adam yetişir" diyerek topraklarının bereketini ifade eden Hasan Yıldız, "Bizim tutkumuz, aşkımız Balıkesir. Bu katıldığımız zirve ve yarışma ise Balıkesir Lokantacılar Odası olarak katıldığımız en büyük organizasyon oldu. Esnaf lokantaları yemek yarışmasında zeytinyağlı sübye yahni yemeğimiz ile verilen birincilik ödülünü de tüm Balıkesir'e hediye ediyorum. Bu Balıkesir'in gururudur" dedi.

Hasan Yıldız, 'Türkiye'yi doyuran il' Balıkesir olarak yöresel mutfağı tüm lezzetleriyle bu tür ulusal ve uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde tanıtıp temsil etmeye devam edeceklerini kaydetti.

07.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Türk Mutfağında Zirvede

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi