Şifrem?
136 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bandırma'da
Balıkesir'in Bandırma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. CHP'nin ise kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü münasebetiyle CHP Bandırma ilçe örgüt Gençlik kolları tarafından gerçekleştirilen "Gençlik Şöleni"ne Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen şölende konuşan Kılıçdaroğlu, cumhuriyet rejimini tanımlayarak, "Cumhuriyet Tunceli'nin bir köyünde doğan, büyüyen ve bugün CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile Kayseri'li bir esnafın oğlu olarak dünyaya gelen Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasıdır" dedi.

Bandırma ilçe örgütünün gençlik kollarının daveti üzerine ilçeye geldiğini söyleyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Gençler geldiler. Dediler ki gençlik şöleni yapacağız gelir misin? dediler. Her gencin olduğu yere nerde olursa olsun, Hakkari'de, Trabzon'da, Edirne'de, Mersin'de, nerede olursa olsun Kemal Kılıçdaroğlu orada olur. Gençlik gelecek, dinamizm, özgürlük, bağımsız Türkiye demektir, Mustafa Kemal Atatürk demektir" dedi.

Konuşmasında ülkenin kuruluşunda alın teri olduğunu belirterek devam eden Kılıçdaroğlu, "Kurtuluş savaşında binlerce şehidimiz vardı, çocuk esirgeme kurumu kuruldu. O çocuklara sahip çıkıldı. Milli paramız yoktu. Paramızı yabancı bankalar basıyordu. Merkez bankamızı kurduk. Bütün bunları yaparken hiç kimsenin önünde diz çökmeden kurduk. Bu ülke ve insanları alın teri ile kurdu bu fabrikaları, Onların göğsü iman doluydu, onlar kul hakkı yemiyordu. Savaş bir cinayettir dediler. Neden zorunluyduk savaşmakta. topraklarımız işgal altındaydı. Çıkın diyorduk çıkmadılar. Onurumuzla savaşarak, şehit kanları ile süsledik o bayrağı. Ama savaştan hemen sonra Atatürk çıkarak, “Yurtta Barış, Dünyada barış” diyerek barışın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Bu ülkeyi kuranlar bütün bunları yaptılar. Okullar kurdular. Sata sata bitiremekdikleri o fabrikaları kurdular. 1945 yılında merkez bankasının kasasında 175 ton altın vardı. Geçmişini bilmeyen geleceğini şekillendiremez. Bizim geçmişimiz pırıl pırıldır" dedi.

ÜÇ BÜYÜK DEVRİMDE İMZASI OLAN BİR PARTİYİZ

Barışın adresinin Türkiye olduğunu, Yeniden ayakta duran, dünyada yalnızlaşmayan bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz diyen Kılıçdaroğlu, "Biz üç büyük devrimde var olan bir partiyiz. Cumhuriyet çok önemlidir. Halka danışmaktır. Halkın iradesine saygı göstermektir. Tunceli’nin küçük bir köyünde doğan küçük bir ailenin memurun çocuğu Kemal Kılıçdaroğlu, yetişti okudu geldi ve CHP’ye genel başkan oldu. Cumhuriyet aynı zamanda Kayseri’de küçük bir esnafın oğlu olan Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasıdır. Birileri Cumhuriyeti küçümsüyor, tabelalardan indirmeye çalışıyor. CHP oldukça kimse sökemez müsaade etmeyiz. 4. büyük devrime hep beraber imza atacağız. Bu da özgürlük ve demokrasi devrimi olacaktır. Herkesin düşüncesini özgürce açıklayabildiği, kimliğinden ötürü, inancından ötürü ötekileştirilmediği, gençlerin sokaklarda rahatça eylem yaptığı bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Kimsenin inancından, yaşından, kimliğinden, kılık-kıyafetinden dolayı eleştirilmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu topraklarda barış ve huzur içerisinde beraber yaşayacağız. Herkes düşüncesini özgürce dile getirecek, saygı duyacağız. Çünkü bize yakışan budur. Yurtta barış dünyada barış diyeceğiz. Düşman değil dost kazanmak için yola çıkacak, savaş çığırtkanlığı yapmayacağız. Bu topraklar Karacaoğlan, Mevlana, Hacı Bektaş Veli topraklarıdır. Bu topraklarda aşk sevgi vardır. Sevgi ve barış yüreğinizde olsun. Biz batılıların bize biçtiği kadar demokrasi değil, onların bize biçtiği kadar özgürlük kadar değil ruhumuzda hissettiğimiz kadar istiyoruz” dedi.

BİZ LOZAN'I İMZALAYAN BİR PARTİYİZ

Konuşmasının devamında CHP’yi anlatan Kılıçdaroğlu, “ Biz CHP’iz yeri geldiğinde dünyaya meydan okuyan, Lozan'ı imzalayan bir partiyiz, inancı ne olursa olsun herkesi kucaklayan bir partiyiz, Biz yurtta barış dünyada barış diyen, Suriye de, Irak’da Müslüman dünyasında kan akmasını istemeyen, kardeş kardeşi vurmasın öldürmesin diyen bir partiyiz. Radikal unsurları ülkeye getirip eline silah veren cebine para koyarak git kardeşini öldür diyen bir parti değiliz. Altı okumuzla bütün dünyaya meydan okuyan bir partiyiz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından geceyi geçirmek üzere Asya oteline geçti. Kılıçdaroğlu, bugün Erdek ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü kutlama törenlerine katılmak üzere Erdek'e gidecek.

18.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bandırma'da

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi