Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Yardımcısından 'Türkiye'ye Büyük Oyun' Uyarısı
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'yi büyük badirelerin beklediğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

MÜSİAD Balıkesir Şubesi törenle açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un katıldığı açılış töreninde mehter takımı marşlar söyledi. Balıkesir Müftüsü Turgut Açari'nin okuduğu duanın ardından kurdele kesildi.

Balkonuk Center'de düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Eski bir MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı olarak gururlandım. Kendilerine başarılar diliyorum. Balıkesir'in büyümesinde, gelişmesinde yabancı yatırımcıların gelmesinde çok büyük katkıları olacaktır. Balıkesir, gelişen, büyüyen bir şehir. 14 bin 300 kilometre kare alanda tarım, hayvancılık, maden, üniversite şehri, küçük bir Türkiye adeta. Tavukçuluk, beyaz et, kırmızı et, süt, süt ürünleri ile Türkiye'yi besleyen bir il burası. Balıkesir, yıllarca batıda olmasına rağmen ulaşılması zor bir ildir ancak şimdi bölünmüş yollar, İstanbul-İzmir otoyolu, yüksek hızlı tren projeleri ile artık yatırımcı için bir cazibe merkezi olmuştur" dedi.

MÜSİAD BAŞKANI GEZİ ÖNCESİ VE SONRASINI DEĞERLENDİRDİ

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Başkan Olpak, "Balıkesir bizim eski şubelerimiz arasında yer alıyor. 1994 yılında faaliyete geçen şubemizi bugün tekrar canlandırmanın gururunu yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki yeni bir gündem maddesi ortaya çıkmasın. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı yarın bizi ziyaret edecek. Kendilerini dinleyeceğiz ve görüşlerimizi paylaşma imkanı bulacağız. Biz iş adamları olarak ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının zedelenmesini istemiyoruz. Gezi Olayları ile başlayıp, 17 Aralık ve 25 Aralık süreçleri ile devam eden hadiselerdeki ekonomik yansımaların faturalarının ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Bugün siyasi istikrar ile gelen ekonomik istikrar, hedeflerin yakalanması ile gelen güven ortamı, 1 buçuk yıldır süren demokratikleşme paketi ile geleceğimize daha güvenle bakıyoruz. Hatırlarsanız, 2013 yılı, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda birçok gelişmeye şahit oldu. Yılın ilk yarısında, ekonomik performansımız tüm dünyanın takdirini almıştı. IMF ile biten borç ilişkisi, yatırımların ayağa kalkması ve yıllar sonra ilk defa Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkarılması, 2013'ün ilk akılda kalanlarıydı. Yine hatırlarsanız, tüm bu gelişmeler, 2013’ün sadece ilk yarısı için geçerli değildi. Ancak, yılın ikinci yarısında, daha çok siyasetin gündem oluşturduğu bir dönem yaşandı. Gezi Olayları ile başlayan, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmaları ile devam eden süreçte, BIST100 endeksi, Mayıs 2013’te 93 binin üzerine çıkarak rekor kırmışken, yılı yüzde 27 kayıpla kapattı. Aynı süreçte, TL ve dolar kuru yüzde 18 değer kaybetti. Son 10 yılda TL ve dolar değer kaybının sadece yüzde 19 olduğu dikkate alındığında, 5 aylık bir sürede yaşanan değer kaybının, ekonomik istikrarı ne kadar riske soktuğu ortadadır" diye konuştu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, açılan MÜSİAD Şubesinin hayırlı olmasını temenni etti. Vali Turhan, "2023 vizyonu bu ülkenin hayali. Bu hayale ortak olmak Balıkesir'de her iş adamının boynunun borcu. Anadolu toprakları çok değerli. Kalkınmak zorundayız. Dünyadaki tüm mazlum milletler açısından bu ülkenin güçlü olması gerekiyor. Yapacağımız her ihracat bu davaya hizmet edecek diye düşünüyorum" dedi.

BAKAN ARZU CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN UYARDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye bir devrim niteliğinde değişim ve dönüşüm yaşıyor. Son 10 yılda Türkiye'de yaşananları bir gözümüzün önüne getirirsek bunların faydası olur diye düşünüyorum. Türkiye, 10 yıl önce 230 milyar dolar gayri safi milli hasılaya karşın bugün 830 milyar dolar milli hasılaya yaklaştı. Türkiye'de tarımda 53 milyar dolar gayri safi milli hasıladan 63 milyar dolar gayri safi milli hasılaya geldik. Tarımda 4 milyar dolar ihracattan 18 milyar dolar ihracata geldi" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine temasta bulunan Arzu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bu noktalara kolay gelmedi. Türkiye'nin önüne içeriden ve dışarıdan çelme takmak isteyenler güçler vardı. Türkiye'nin bu coğrafyada bu kadar büyümesi çok kişinin işine gelmiyordu. Her 6 ayda bir önümüze hesapta olmayan bir engel çıktı. Buna rağmen, küresel krize rağmen bugün 10 yılda Türkiye'yi 3-4 katlayan siyasi irade, istikrar sürsün Türkiye büyüsün ile bu noktaya geldi. Bundan sonraki süreç çok daha sıkıntılı bir süreç. Türkiye ilk defa cumhurbaşkanını halk tarafından seçecek. Önümüzdeki günlerde Türkiye'yi büyük badireler bekliyor, büyük oyunlar bekliyor. Hep beraber önümüzdeki günlerde çok dikkatli olmamız lazım. Büyük oyunlara hazırlıklı olmamız lazım".

Törenin sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Olpak tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu'ya Balıkesir'in meşhur Yağcıbedir halısı hediye edildi. MÜSAİD Balıkesir Şubesi ise MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'a 111 yıllık olduğu ifade edilen tüfek hediye etti.

28.05.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Yardımcısından 'Türkiye'ye Büyük Oyun' Uyarısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi