Şifrem?
163 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Erdek Kent Konseyi Seçimleri Yapıldı
Erdek Kent Konseyi'ninn genel kurulunda komisyon seçimleri yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Erdek Kent Konseyi'nin, tüzüğünün görüşülüp kabul edilmesi, kadın ve gençlik meclisi ile çalışma guruplarının oluşturulması için Erdek Öğretmenevi'nde genel kurulunu gerçekleştirdi. Kaymakam, belediye başkanı, muhtarlar, meslek odaları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile kent konseyine yasa gereği katılması gereken bürokratların katılımıyla düzenlenen genel kurulda 43 konsey üyesinden 30'u hazır bulundu.

Toplantının başkanlığını Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız yaparken, yürütme kurulunda, Mehmet Saçıl, Müeddep Taviloğlu, Levent Çalışkan, Sedat Önder, Fatih Payal, Mustafa Gümüştaş ile Recep Kara görev aldı. Yapılan seçimlerde, Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Yardım Komisyonu'na Recai Eroğlu, Erhan Alphan, Recep Kara, Ali Aydın, Selma Baycan, İmar-Şehircilik Komisyonu'na Birol Yıldızdağ, Köksal Paça, Şerif İlata, Ülker Tezçakar, Mevlut Kahraman, Tarihi Mirası Koruma Komisyonu'na Erhan Göçmen, Ahmet Erarslan, Orhan Sarp, Alaattin Babuçcu, Erdoğan Lap, Afet-Kriz Yönetimi Komisyonu'na Hamdi Özdemir, Hasan Gürbüz, İsmail Tüfek, Huri Güven, Mehmet Arslan, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'na Ömer Özkaynak, Hasan Kılıç, Ali Demiray, Ramazan Akdağ, Mustafa İlgen, Eğitim-Kültür-Sanat ve Spor Komisyonu'na Adnan Arıuçar, Vecdi Yenişken, Mehmet Özpamukçu, Zafer Filiz, Şebnem Gürel, Çevre-Sağlık Komisyonu'na Mahmut Ekiz, Şadi Bayraktar, Necati Gezgin, Metin Tırık, Ayhan Güder, Trafik-Ulaşım Komisyonu'na Mustafa Çağlar, Ali Aydın, Fatih Payal, Hüseyin Vural, Derviş Bilgin., Tüketici Komisyonu'na Sabri Çağlar, Hüseyin Kıroğlu, Muharrem Zengi, Vedat Özgen, Kemal Şekerci, Turizm-Kentsel Gelişme Komisyonu'na Mustafa Sönmez, İnci Eker, İbrahim İlhan, Pakize Ciciler, Hasan Öğrenir, Kadın-Gençlik Komisyonu'na Müeddep Taviloğlu, Canan Şensoy, Saime Takunyacıoğlu, Türkan Akdağ ve İlkay Lap seçildi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kent Konseyi çalışmasının çok bir öneme sahip olduğunu işaret ederek, "Kent Konseyi'ne hepimiz dört elle sarılmalıyız. Kent Konseyi gibi oluşum benim her zaman hayalimde olan bir konuydu artık olağan yürütme haline geldi. Kent Konseyi her birimizin, her bir üyenin, her bir komisyonun, komisyon üyesinin ayrı ayrı belediye başkanlığı veya meclis üyeliği yaptığı bir kurum olmuş oluyor. Artık ilçemiz için şu da olsaydı, bunu şöyle yapsaydık, bunu böyle yapamaz mıyız? İsteğimizi icraata geçirmenin bir yoludur" şeklinde konuştu.

Başkan Aysan, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
"Sizlerin huzurunda başkanımız kaymakamımıza, yürütme kuruluna teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışma yapıp, on bir komisyona uygun konuyla alakalı komisyon üyelerini belirlemişler. Burada biraz önce Emekli Albayımız Hasan Gürbüz beyefendinin dediği gibi komisyonlarda, genel kurul üyelerimiz ile dışarıdan bazı vatandaşlarımızda görev almak isteyebilir. Bu arkadaşlarımız, başkanlığa ve yürütme kuruluna taleplerini sunduklarında, onların taleplerini değerlendireceklerdir. Bu konuyu çok önemsiyorum, çünkü Kent Konseyi önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde belediye başkanlık makamı kadar önemli bir yer olacaktır. Kent Konseyi'nin almış olduğu kararlara, belediyemiz meclisi karar verecek uygulamalarını yapacaktır.

Erdek'i görmek istediğiniz yere işte, hep birlikte el ele taşımanın en büyük yöntemidir. Komisyon üyesi arkadaşlarımızı görevlerini çok iyi yapacaklarına inanıyorum. Onun için katılımımızı yüksek tutalım ki, bir diğer toplantılarda daha kalabalık olalım. Bir sonraki toplantıları tenha ortamlarda yapmayalım. Önceki yıllarda Erdek'te çok tenha ortamlarda yapılan turizm toplantılarını bir hatırlayın. O günlerde düzenlenen turizm toplantılarındaki gibi, turizmin yalnız otel-motelcilerin elindedir anlayışıyla değil, hepimizin sorumluluğu olduğu bilinciyle hareket edip duyarlılığımızı hissetmemiz lazım.

Çalışmalarımızı titizlikle yürütüp çevrenizdeki esnaf arkadaşlarınızla, dostlarınızla bu tip toplantılara tam bir katılım gerçekleştirelim. Belediye başkanı olarak söz veriyorum, çalışmalarınıza geniş zaman ayıracağım gibi çok önemseyeceğim ve elimden gelen gayreti, desteği sunacağım. İlçemize katma değer olarak bir şeyler katabilmek için artık birlikte çalışacağız. Aradığımız ortak neyse, birbirimize danışalım, tek bir düşünce değil, bir beyin fırtınası yaparak bütün düşünceleri bir yere toplayıp bir havuza, onun içerisinden çok güzel şeyler çıkaralım. İşte Erdek Kent Konseyimiz bunu gerçekleştirebilmek için bize büyük fırsat veriyor. Erdek Kent Konseyi'ni siyasi bir kurum olarak görmeyip, hangi siyasi görüşten olursanız olun, lütfen tam katılım gerçekleştirelim ki Erdek'imizi özlediğimiz yere getirelim"

02.02.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Erdek Kent Konseyi Seçimleri Yapıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi