Şifrem?
151 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bahar Alerjisine Dikkat
Bahar alerjisine karşı alınacak bazı küçük önlemler sayesinde bir alerji hastası için bahar aylarının kabus olmaktan çıkacak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bahar alerjisi olan bir kişi için çiçek açmış ağaçların veya her gün uzayan çimenlerin adeta kabus niteliğini taşıdığını, böyle bir durumda kalan kişilerin doğal yöntemleri kullanarak savunma  yapabileceğine dikkat çekti. En iyi savunma yapmak için düşmanı iyi tanımak gerektiğini vurgulayan Uzmanı Uzm.Dr. Osman El Jundi, bahar alerjisinin Mart ve Nisan aylarında burun tıkanıklığı, burun akıntısı, gözlerden yaşarma, hapşırma gibi belirtilerle  başladığını , yaz mevsiminin sonlarına doğru ise uzayan çimenlerin bu tür sıkıntıyı yaşayan insanları rahatsız ettiğini ve alerjilerini tetiklerine dikkat çekti. 

"MASKE TAKIN"

 Böyle bir durumda kişilerin  kendisini eve kapatmasının gerekli olmadığını belirten Jundi, bunun için öncelikle filtresi iyi olan (tercihen N95 maskesi) maske takılarak burun ve ağzın rahatsız edecek polenlerden korunabileceğini kaydetti. Jundi, diğer yöntemleri şöyle sıraladı: "Saçlarınıza özellikle polenin yapışmasına sağlayan jel veya diğer  ürünleri kullanıyorsanız her gece yatmadan önce veya eve gelir gelmez yıkayın. Bu şekilde saçınıza yapışan polenleri  eve  taşımasını önlemiş olursunuz. Yapılan bir çalışmaya göre stresli bir görevi olan veya stresli bir gün geçiren  hastalarda  daha şiddetli alerjik reaksiyonlar veya belirtiler gerçekleştiği gösterilmişti. Bu durum stres hormonlarının yükselmesine bağlı geliştiği düşünülmektedir. Bu nedenle alerjik bir tepkiye neden olacak stresli ortamlardan uzaklaşmanız sizi rahatlatabilir. Örneğin ılık bir duş alın veya sakin ortamlarda derin derin nefes alıp verin".

"BURNUNUZU TEMİZ TUTUN"

Burnun polenlerin yapıştığı ilk organ olduğuna dikkat çeken Jundi, burnu temiz tutmanın alerji yapan etkenlerden koruyabileceğini de belirterek, "Örneğin burnunuzu deniz suyu spreylerle veya temiz bir peçeteye sık sık sümkürmekle temizleyebilirsiniz. Bu şekilde burnunuzda oluşabilecek alerjik tepkilerden korumuş oluyorsunuz" dedi.

Alerji haplarına da dikkat çeken Jundi, şöyle devam etti: "Türkiye de alerji ilaçları hekim tavsiyesi ile önerilmesi gerektiği için hekiminize danışmadan asla kullanmayın. Göğüs hastalıkları uzmanınızla şikayetleriniz hakkında iyi bir iletişim kurun ve sürekli olarak aynı hekime danışınki sizi tanısın. Alerji şikayetleri her hissettiğinizde farklı hekime danışırsanız hekiminizin size tanıma işlemine sıfırdan başlatmış oluyorsunuz. Burnunuzu temiz tutarak veya alerji hapları kullanarak şikâyetleriniz geçmiyorsa mutlaka kortizon içeren bir sprey için hekiminize başvurun"

"TOZ AKARLARINA KARŞI TEDBİRLİ OLUN"

Ev ortamlarındaki toz akarlarına da dikkat çeken Jundi, tavsiyelerini şöyle sürdürdü:
"Evlerde tozunda bulunan ve özellikle sıcak ( 25 derece santigrad) ve nemli ortamlarda çoğalan, 'mayt' veya 'akar' olarak mikroskobik canlılar alerjik tepkilerin en önemli tetikleyicilerindendir. Evinizin oda ısısını ayarlamanız çok önemlidir. İdeal oda ısı 22 ila 24 derecedir ve önerilen nem oranı yüzde 40 ila 45 arasındadır. Evinizi fazla ısıtmanızı sizi soğuğun etkisinden koruyamadığı gibi istemediğiniz bu mikroskobik canlıların çoğalmasına ve evinizin işgal edilmesine yardım etmektedir"

"Yataklarınız ve yastıklarınız için uygun kılıflar veya önleyici bariyerlerden faydalanabilirsiniz. Bu kılıflar sayesinde yataklarınızda bulunan ev akarları azaltmak mümkündür. Bu konuda piyasada birçok ürün mevcuttur ancak hiçbir zaman bu konuyu abartmanızı tavsiye etmiyorum"
"Bazı deterjanların sayesinde kirli çamaşırların düşük ısılarda her ne kadar temizlediği iddia edilirse de ev tozu akarları 55 derecenin altındaki ısılarda öldürülemediği bilinmektedir. Bu nedenle en az haftada bir kez yatak çarşaflarınızı ve yastık kılıflarınızı 60 derece yıkamanız gerekiyor. Bu ısıda yıkadığınız takdirde kumaşta bulunan akarlarının neredeyse tümünü öldürmüş oluyorsunuz"

"EVİNİZİ ELEKTRİK SÜPÜRGESİ İLE TEMİZLEYİN"

"Çarşaflarınızı veya halılarınızı çırpmak veya elektrik olmayan süpürgelerle süpürmek evinizde bulunan toz akarlarının ve kalıntılarının havaya uçmasına sağlanır. Bu şekilde akarlar ve kalıntıları 2 saate kadar hava da asılı kalabilmektedir ve size tekrar ulaşabilmektedir. Çekim gücü iyi olan elektrik bir süpürge kullanarak temizlik yapmanızı tavsiye edebilirim. Bu konuyu abartmadan evinizde bulunan elektrik süpürgenizi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışın ve pazarlama oyunlarına gelmeyin"

"ÇAMAŞIR SUYU KULLANARAK TEMİZLİK YAPIN"

"Çamaşır suyu kullanarak bir ıslak bez ile duvarları ve halılarınızın altını silmenizde fayda vardır. Duvarınızda veya evin köşesinde göze çarpan bir küflenme varsa profesyonel yardım almanız tavsiye ederim. Ayrıca bazı küfler evde bulunan bitkiler ve çiçeklerde bulunduğu için evinizde saksıda bitki veya çiçekler bulundurmayın zira küfler özellikle saksı topraklarında yaşamaktadır" "Tuvaletinizde pencere yoksa yelpaze taktırın. Evinizi her gün havalandırın"

EVCİL HAYVANLARA DİKKAT

"Bazı alerjik tepkiler ise kedi köpek gibi evcil hayvanlarının salyasına, deri kalıntılarına, tüylerine, veya idrarında bulunan proteinlere karşı gelişir. Alerji testi ile hayvan tüylerine karşı alerjisi tespit edilen kişilerin özellikle tüylü hayvanlardan uzak durmaları gerekir. Aşağıdaki öneriler bu konuda şikayetlerinizi önler ve alerjinizi kontrol altında olmasını sağlayabilir"
"Yatak odanıza kedi veya köpe 'feikayetleriniz hakkında iyi bir iletişim kurun ve sük gibi hayvanları sokmayarak alerji şikayetlerinizi rahatlatmaya yeterli olabilir. Alerji testinde kedi veya köpek epiteline karşı alerjiniz saptanmazsa evinizde bulunan ve sevdiğiniz hayvanınızdan gereksiz yere vazgeçmenizi önleyebilir. Ama saptanan bir alerji durumunda evcil hayvanınızdan uzaklaşmanız sağlığınız açısından gerekli olabilir"

19.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bahar Alerjisine Dikkat

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi