Şifrem?
128 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Erdek'te Toplandı
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 197. olağan toplantısı, ilk kez Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'nın gayreti ile Erdek'te Agrigento Otel'de gerçekleşti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'e ait Kültür ve Tabiat varlıklari ilgili gündem maddelerini içeren çok sayıda konunun görüşüldüğü toplantıya Kurul Başkanı Profesör Doktor Meral Nalçakan, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurul Müdürü Serpil Arık, Doktor Doğan Yavaş, Ahmet Ertekin, Kazım Karabulut ve çok sayıda raportör katıldı.

Kurulun gündemindeki yirmiye yakın konunun yanı sıra, Erdek ile ilgili çok sayıda proje hakkında görüşmeler yapıldı. Projelerin gerçekleştirileceği alanları kurul üyelerine gezdiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan projeler hakkında bilgiler verdi. Gündemin hayli yoğun geçtiği toplantıda Erdek'in tarih ve turizmine katkı sağlayacak çok sayıda proje kurula sunuldu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'nın bir yıldır Erdek'in kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili çok sayıda proje çalışması, bu toplantı ile ivme kazandı. Başta Zeytinliada' nın kazısının devamı sırasında ziyarete açılabilmesi için hazırlanacak arkeopark projesi incelendi, istenilen düzenlemelerin yapılaması halinde kısa sürede hayata geçmesi gereken süreç başlatıldı.

Seyit Gazi tepesinin çevre düzenlemesi bilgi alış verişinde bulunuldu. Kaymakamlık önünde bulunan anıt ağaç olarak tescillenmişi çam ağacının üst kısmının kesilerek sadece gövdesinin kalması yönünde kurul karar aldı. Birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan Apostol için hazırlanan, sosyal tesis projesi incelendi. Kurulun yaptığı proje incelemelerinde, bir kaç değişiklik ile kısa sürede Apostol Projesinin hayata geçirileceğini belirtti. Apostol, ailelerin sabah kahvaltılarını yapabilecekleri, çocukları ile hoşça vakit geçirebilecekleri, akşam üstü çay içik akşam yemeklerini yiyebilecekleri çok amaçlı bir tesise dönüşecek.

Kanava mevkiinde bulunan özel şahsa ait tarihi bina ve iki adet fıstık camı kültür ve tabiat varlığı olarak koruma altına alındı. Çuğra sahil bandı Ali Haydar Sarı Parkı'nın bulunduğu bölgede yapılması planlanan Erdek Belediyesi'ne ait sosyal tesis projeleri kurulun bilgisine sunuldu. Korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmiş Palata Çeşmesi ve Sağnıç'ın bulunduğu alanda yapılacak çevre düzenlemesine ait bilgiler verildi.

Bagfaş- Düzler arasındaki 15 yıldır tamamlanamayan yolun genişleşme çalışmaları için kuruldan gerekli izinler alındı. Karayollarına başvurulması için belediyenin önü açıldı. Ayrıca Düzler karayolunun yolun alt tarafında kalan kısmının kazı çalışma izni alınarak sit derecesinin yeninden belirlenip köy halkına yardımcı olacak sonucun çıkabilmesi için gereken çalışmalar başlatıldı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptığı açıklamada, "Erdek gerek tarihi gerekse tabiat zenginlikleri bağrında taşıyan ender şehirlerden biridir. Bunca zenginliğin bir arada bulunduran şehrimizi yakından ilgilendiren, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun toplantılarını davetimiz üzerine, bizi kırmayarak Erdek'te gerçekleştirmeleri onur vericidir. Bu toplantının Erdek'te gerçekleşmesi şehrimize ait çok sayıda projemizi bizzat yerinde anlatmamıza olanak sağlamıştır. Projelerimizin daha hızlı gerçekleşmesinde büyük rol oynayacaktır. Bu projelerimizin gerçekleşmesi ile Erdek'e yapılan turizme çeşitlilik katılacaktır. Erdek'e ve tarafıma gösterdikleri hassasiyet ve ilgilerinden dolayı Buradan başta Kurul Başkanı Profesör Doktor Meral Nalçakan, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurul Müdürü Serpil Arık, Doktor Doğan Yavaş, Ahmet Ertekin, Kazım Karabulut ve raportörlere teşekkürlerimi borç bilirim" dedi.

03.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Erdek'te Toplandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi