Şifrem?
134 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de Asfalt Parası Kaldırıldı
Balıkesir'de artık alfalt parası diye para alımı artık tarihe karışmıştır.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye Başkanı İsmail Ok, önceki belediye yönetimi tarafından uygulamay konulan ve vatandaşlara tahakkuk ettirilen yol yapımıyla ilgili katılım paylarının, kamuoyunda bilinen adıyla asfalt paralarının mecliste alınan karar ile tamamen kaldırıldığını, asfalt parasının belediyenin ve Balıkesirlilerin gündeminden çıktığını söyledi. Başkan Ok, önceki belediye yönetimince 2006-2009 yıları arasında yapılan tahakkuklardan tahsil edilen toplam 7 milyon 181 bin 777 TL paranın da gayrimenkul sahibi olanlara emlak vergilerinden, gayrimenkul sahibi olmayanlara ise çevre temizlik vergisi ve su faturalarından mahsup edilerek geriye ödeneceğini açıkladı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan İsmail Ok, asfalt parasıyla ilgili kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunu, bu hususta antipropoganda yapılıdğını ileri sürdü. İsmail Ok, mahalli seçimlerde kullandığı, "Akın Karasına Asfalt Parasına Son" vaadini yerine getirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Tüm sorumluluğun Belediye Başkanı olarak kendi üzerinde aldığını vurgulayan İsmail Ok, "Şu andan itibaren bu hususla alakalı tüm sorumluluk altına attığım imzasıyla birlikte bana aitttir. Bir bedel ödenecekse bu bedeli ben her zaman ödemeye hazırım. Vatandaşlarımız artık asfalt parası diye hiçbir ödeme yapmayacaklar. Kimselere kanmasınlar, etkilenmesinler. Bu konuda yazılı emri veren de benim. Balıkesirli vatandaşlarımızın içi rahat olsun, maddi ve manevi tüm sorumluluk benimdir. Halkımızın memnuniyeti bizim için herşeyin üzerinde. Türkiye'de asfalt parası alınmıyor diye soruşturma geçiren iki belediyeden biri biziz. Biri Fethiye Belediyesi, diğeri Balıkesir Belediyesi. Biz bunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Biz bunu 29 Mart öncesi vatandaşı kandırmak için söylemedik. Bunun haksız, hukuksuz şekilde ticari belediyecilik mantığıyla yapıldığını biliyorduk. Bizim hiçbir zaman seçim kaygımaz olmadı. Bizde öyle iki ileri bir geri yok" diye konuştu.

Başkan Ok, katılım payı ile ilgili olarak belediyede bir yıl önce kurulmuş olan komisyonun çalışmalarını tamamlayarak Meclisi bilgilendirdiğini hatırlatarak Meclis üyelerinin komisyonun görüşünü onayladığını söyledi. Karar, AK Partili 11 üyenin red, CHP`li 3 üyenin çekimser oyuna karşılık, komisyon görüşü MHP'li 17 üyenin lehte oyuyla kabul gördü. Komisyonun çalışmalarını tamamlaması ve meclisin komisyon görüşünü onaylamasının ardından, kendisinin, Mali Hizmetler Müdürlüğü`ne verdiği talimatla 2006, 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait katılım payı tahakkuklarını iptal ettirdiğini kaydetti. Kendi döneminde katılım paylarıyla ilgili hiçbir tahakkuk ve tahsilat çalışmasında bulunulmadığını belirten Başkan Ok, bu zamana kadar ödemede bulunan vatandaşların, belediyeye yazılı başvuruda bulunmaları halinde alacaklarının emlak vergilerine mahsup edileceğini; vergi mükellefi değilse, Çevre Temizlik Vergisi ya da Su Tüketim Bedellerine mahsup edileceğini açıkladı. Asfalt parası alınmaması ile ilgili 29 Mart öncesinde, ülkemizdeki söz sahibi yetkili kişi kurum ve kuruluşlardan görüş aldıklarını ve bu görüşler doğrultusunda alt yapılarını oluşturduklarını söyleyen Başkan Ok, "Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu zor şartlar altında bu payları almayacağız dedik. Bazıları, bundan derin üzüntü duydular. Bu kişiler, kamuoyunda bilgi kirliliği yaratarak, karşı propaganda yapmakta ve zihin karşıklığına yol açmaya çabalamaktadırlar. `İptal edemez` diyorlardı, biz iptal edince, şimdi de kafalarda soru işareti oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

Başkan İsmail Ok, Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderdiği talimatı göstererek, "Bu belge ile ilgili şu andan itibaren idari, hukuki, maddi ve manevi bir bedel ödenecekse, bunu İsmail Ok ödeyecektir. Ben, bu bedeli ödemeye hazırım. Uygulamadan sadece ve sadece ben sorumluyum vatandaşlarımız değil. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Onların memnuniyeti herşeyin üzerinde. Önemli olan da bu. Bu konuyu artık Balıkesir halkının gündeminden çıkarmak istiyoruz. AK Parti ve taşeronları 29 Mart'ta halkımızın verdiği kararın sahiplerini cezalandırmak istiyor, fakat halkımız bunlara pirim vermiyor. Böyle giderse, AK Parti tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Türkiye'de adalet, hukuk ve eşitlik varsa, diğer belediyelerde bu soruşturma niye yapılmıyor? Biz yönetim olarak bundan dolayı gelecek herşeyi karşılamaya hazırız. Bunu, 29 Mart öncesi çok oy almak için yaptığımızı iddia ettiler. Şimdi bize 'Yumuşak geçiş yapın' diyorlar. Hayır, biz 29 Mart öncesinde söz verdiğimiz gibi doğru bildiğimiz yolda yürüyoruz. Beni tanıyanlar iyi bilirler. 'İsmail Ok, söylüyorsa doğrudur, gereğini yapar' demektedirler" şeklinde konuştu. İsmail Ok, AK Parti teşkilatının hala 29 Mart sendromu yaşadığını ancak artık bu sendromu üzerlerinden atmaları gerektiğini söyledi.

Belediye tarafından 2006, 2007 ve 2008 yılları itibari ile toplam 7 milyon 181 bin 777 TL katılım payı tahakkuk ve tahsilatı yapıldıı bildirildi. Bugüne kadar hükümetten herhangi bir maddi katkı görmediklerini belirten Başkan Ok, İller Bankası'ndan verilen ödeneklerinin kanun emri olduğunu hatılatarak, "Bunun dışında 1 kuruş almış değiliz. Gelen para ise, ilimizden giden vergilerin belirli bir oranda geri dönüşümüdür. Asfalt parası almazsak hizmet veremeyeceğimizi söylediler. Geldiğimiz günden bu yana 260 bin ton asfalt serdik. 13 mahallemizin asfaltını tamamladık. 20 km'den fazla yağmur suyu drenaj borusu döşedik. İşte hizmetlerimiz devam ediyor. Bu da Balıkesir halkının desteği ile yönetimin becerisi iledir"diye konuştu. Başkan Ok, asfalt parası almadıkları gerekçesiyle bir süre önce başlatılan müfettiş soruşturmasının da hala devam ettiğini söyledi.

Belediye Meclis Salonu'ndaki basın toplantısında başkaan yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk, Arfun Atıcı ile birlikte MHP'li bazı Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundular. Balıkesirli hemşehrilerinin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Başkan İsmail Ok, bayramın huzur içierisinde geçirilebilmesi için her türlü tedbirin belediye birimleri tarafından alınmakta olduğunu kaydetti. Bayramın birinci gününde toplu ulaşım araçlarından vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacağını açıklayan Belediye Başkanı İsmail Ok, Başçeşme Mezarlığı'nı ziyaret edenlere görevliler tarafından kabir ziyaretinde kullanılmak üzere girişte çiçek verileceğini söyledi.

08.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de Asfalt Parası Kaldırıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi