Şifrem?
110 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kepsut'ta Gözyaşları Sel Oldu
Kepsut'ta meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 2 işçinin cenazesi, memleketlerinde toprağa verildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kepsut'a bağlı İsaalan köyünde Ahmet Kalan'a ait 'Enerji Maden' isimli şirkete ait kömür ocağında göçük meydana geldi. 16.00-24.00 vardiyasına giren yaklaşık 30 işçiden 2'si göçük altında kaldı.

Saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayın ardından, maden işçileri ocaktaki göçük enkazını temizlemeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından arkadaşlarına ulaşan madenciler, Yılmaz Çınar (26) ve Ramazan Aydoğdu (25) isimli işçileri son bir umutla kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdı. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürülen işçilerin yolda hayatlarını kaybettikleri, acil serviste doktorlar tarafından yapılan geriye döndürme çabalarının sonuç vermediği bildirildi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin ardından gece yarısından sonra yakınlarına teslim edilen Yılmaz Çınar ve Ramazan Aydoğdu'nun cenazeleri, memleketleri Dursunbey ilçesine bağlı Sağırlar köyünde öğle namazından önce kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede gözyaşları sel oldu. Madende kaybettiği kardeşi gibi kendisi de Soma'daki bir maden ocağında çalışan Rıdvan Aydoğdu, kardeşinin cenazesi taşınırken tabuta kimseyi yaklaştırmadı. Şoka giren Aydoğdu'yu tabutun altından yakınları güçlükle çıkardı. Gözyaşına boğulan madenci ağabeyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Sağırlar köyü meydanındaki cenaze namazını Dursunbey Müftüsü Nihat Sevil kıldırdı. Cenaze namazına; Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Ünsal ve yakınlarıyla birlikte çevre köy ve ilçelerden 2 bine yakın kişi katıldı.

ÖNCE BABASINI, SONRA EŞİNİ MADEN KAZASINDA KAYBETTİ
Hayatlarını kaybeden işçilerden geriye dram, acı ve gözyaşı kaldı. Ölen Yılmaz Çınar'ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Çınar'ın ikinci çocuklarına hamile olan eşi Nevriye Çınar'ın bundan 4 yıl önce meydana gelen bir başka maden kazasında öz babası Mustafa Kuş'u kaybettiği öğrenildi. Dün de eşini madende kaybeden genç kadın, sinir krizleri geçirdi. Cenazeye katılan anne Hatice Çınar'ı ise köylü kadınlar teselli etmeye çalıştı.

Madendeki göçükte hayatını kaybeden Ramazan Aydoğdu'nun ise çok sevdiği işine henüz 2 yıl önce başladığı öğrenildi. Evlendikten kısa bir süre sonra girdiği maden ocağında hayatını kaybeden Ramazan'ın eşi Gülbeyaz Aydoğdu da sık sık fenalık geçirdi. Cenazeye katılamayan acılı eşler doktor kontrolünde sakinleştirilmeye çalışıldı. Ramazan Aydoğdu'nun annesi Alime Aydoğdu da oğlunun ardından ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

GÖZALTI YOK, İHMAL İDDİASI VAR
Olayla ilgili olarak Kepsut Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; maden işletmesinin sahibi Ahmet Kalan, gündüz vardiyalarına giren vardiya şefi İbrahim Günaydın ve olayın gerçekleştiği vardiyanın sorumlusu Adnan Refik Sargın isimli mühendislerin yanı sıra vardiyadaki işçiler ile Çınar ve Aydoğdu ailelerinin yakınlarının ifadeleri alındı. Göçükle alakalı olarak şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan, madendeki göçük sırasında olay yerinde sağlık ekipmanı ve ambulans bulunmadığı iddia edildi. Kurtarma çalışmaları esnasında dahi ambulans ve acil yardım çağrısında bulunulmadığını ileri süren işçiler, olayda şirket yetkililerinin ihmali olduğu iddiasında bulundu.

Olay yerinde inceleme yapan savcı bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin vermezken, bugün İsaalan köyündeki 'Enerji Maden' şirketinde ve kömür ocağında teknik inceleme yapıldığı, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

22.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kepsut'ta Gözyaşları Sel Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi