Şifrem?
193 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dev Ayak İzi Hayrete Düşürüyor
Savaştepe'de dere yatağındaki kayalıklarda bulunan dev ayak izi görenleri hayrete düşürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Köylülerin keşfettiği 3 metre uzunluğunda, 1 buçuk metre genişliğinde ve yarım metre derinliğindeki sol ayak izinin doğal olduğu tahmin edilirken, belde belediye başkanı ve vatandaşlar ayak izinin ve bölgenin mutlaka incelenmesi gerektiğini söyledi.

Savaştepe ilçesine bağlı Sarıbeyler beldesinde dere kenarında bulunan ayak izi görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. İlçe merkezine 7 kilometre mesafede olan Sarıbeyler beldesi Kapıdere bölgesindeki dere yatağında bulunan mermer kayalığın üzerindeki devasa ayak izinin gerçek olabileceği görüşünde birleşen yöre halkı, esrarengiz izin incelenmesi gerektiğini söyledi.

Bu ayak izinin nesillerdir bilindiğini anlatan Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfü Arslan, bölge civarında doğal SİT alanı bulunduğunu, mitolojideki adı Misya olan medeniyetin temelinin burada yer aldığının bazı profesörlerce ileri sürüldüğünü anlattı. Doğal mermer tabakanın üzerindeki ayak izinin sonradan oyma veya yontma olamayacağını iddia eden Belediye Başkanı Lütfü Arslan, ayak izinin esrarının araştırılması gerektiğini belirtti.

Başkan Arslan şunları kaydetti:
"Sarıbeyler, Savaştepe'nin şirin bir beldesi. Burada 'Mermerler' diye ifade ettiğimiz alanda, büyük kütle halinde bir mermer bulunuyor. Anne, baba ve dedelerimiz eskiden un değirmenleri henüz yokken, buğdaylarını buraya serip kurutuyorlardı. Ancak burada bir insanın sol ayağına benzeyen açık bir iz mevcut. Görünüş olarak sol başparmağına kadar net bir ayak izi var.

Ben Ayvalık'taki Şeytan Sofrası'na da gittim, gezdim. Oradaki ayakla bunu karşılaştırdığım zaman, buradaki çok belirgin ve net şekilde bir insanın sol ayağına benziyor. Köydeki değişik yaş gruplarına sorduğumda hiçbir yaşlı bir şey ifade edemedi.

Ben buraya bir jeolog da getirdim, gösterdim. Mermer taşınma mı, yoksa doğal mı diye. Bizim çevrede hiçbir yerde mermer ocağımız yok, dağlık alanlarda da yok. Kırıklı bir mermer parçası da yok. Ancak burada kütle olarak bir mermer var. Burası bizim Kapıdere dediğimiz bölge, Kapıdere'de Köyiçi dere yatağında, Türkmen Tepe'den taşınıp gelmesi, büyük afet olsa da bu mümkün değil, insanların taşımasının
imkanı da yok.

Tek tek oyulup, günlerce, aylarca yapılmış olsa, böyle bir imkan da yok. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Biz bu ayak izinin ne olduğunu, nasıl olduğunu bilmiyoruz. Bu işle ilgilenen bir heyet veya bir üniversite gelip incelesin, baksınlar. Daha önce SİT alanıyla alakalı profesör gelip inceleme yaptı. Bizim bu bölgede doğal SİT alanımız var. Burhaniye'deki Ören bölgesiyle aynı zamana sahip Misya uygarlığının temel başlangıç yeriyle ilgili bir ifadede bulundu, oradaki kap kacakları toparlayıp
götürdü. Farklı bir araştırma için geldiğinden dolayı burayı gösterme imkanımız olmadı. Ne olduğunu tam anlamıyla vatandaş da bilmiyor, biz de bilmiyoruz. İnşallah bilen birileri gelir, inceler ve bizler de aydınlanmış oluruz."

PEYGAMBERLER TARİHİNE Mİ DAYANIYOR?
Yöre halkı, bunca zamandır başkaları tarafından fark edilmeyen, kendileri için sıradanlaşan dev ayak izinin esrarının çözülmesini istiyor. Bölge Mermerler olarak anıldığı halde herhangi bir mermer ocağı bulunmuyor. Köylüler dev ayak izinin doğal olduğuna inanıyor. Net bir biçimde insana ait sol ayak izi şeklindeki oluşum son günlerde vatandaşlar arasında tartışma konusu haline geldi. Çevreden merak edenlerin gidip görünce hayrete düştüğü dev ayak izinin arkeologlar tarafından incelenmesi isteniyor.

Sarıbeyler'deki birçok vatandaş gibi Ali Şahin de ayak izinin gerçek olduğuna inandığını söylüyor. Şahin, "Ben burada büyüdüm, 56 yaşındayım. Bu mermerin derinliğini bilen yok, aşağıya kaç metre gidiyor bilmiyoruz. Bu bir defa sol ayak. Burada sol ayağın başparmağı var, genişlik 1 buçuk metre, derinlik 3 karış, uzunluğu ise en az 2 buçuk metre. Sol ayağın dış kısmı gerçekte olduğu gibi içe göre daha düşük. Gerçek ayak tabanı şekline bire bir uyuyor.

Ayvalık'ta Şeytan Sofrası'nı görmeye yurt dışından bile gelenler var. Ama bizim böyle bir yerimiz değerlenmiyor, buna çok üzülüyorum. Bu gerçekten doğal bir olay mı? Bunu yapabilecek bir usta yok bu havalide. Aklımız almıyor. İbrahim aleyhisselamın yaşadığı tarihi bilen yok, şu devirde yaşamış diyen yok. Adem aleyhisselam bin küsur sene yaşamış. Akıl burada duruyor, bu neyin nesi? Bilenler varsa gelip görsünler, incelesinler. Akıllara durgunluk veren bir şey" diye konuştu.
İstanbul Beykoz'daki türbesinde medfun Hazreti Yuşa'nın boyunun 7 metre olduğu biliniyor.

28.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dev Ayak İzi Hayrete Düşürüyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi