Şifrem?
262 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Karesi Umut Ateşi' Amacına Ulaşıyor
Valiliğin öncülüğünde Emniyet Müdürlüğü tarafından risk altında bulunan gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmalarına yönelik geliştirilen, "Karesi Umut Ateşi" adlı sosyal proje amacına ulaşıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın olduğu halde, "Karesi Umut Ateşi" projesi kapsamında Balıkesir Musiki Derneği'nde müzik eğitim gören gençleri ziyaret etti. Dernekte derse katılan Vali Yılmaz Arslan ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, gençlerle sohbet ettiler. Vali Arslan eğitim alan gençlerle sohbet ederken kendi eliyle tatlı ikram ettiği gençlerle şakalaştı. Balıkesir Valiliği'nin öncülüğünde risk altında bulunan, olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilgilendirme ve sosyal çalışmaları da kapsayacak şekilde sanat alanında mesleki yönden eğitilerek istihdam edilmeleri ve topluma faydalı birer birey olarak sosyal hayata uyumlarının sağlanması, kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla, "Karesi Umut Ateşi" adlı proje çerçevesinde bir grup gencin eğitimleri Musiki Derneği'nde uzman eğitmenler eşliğinde devam ediyor.

BAŞBAKAN'A KONSER VERDİLER
Karesi Umut Ateşi projesi kapsamında eğitim gören Uğur Sıvacı ve Leyla Demirkesen adlı gençler, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı için Kadriye Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin kayıt öncesi yapılan mülakat sınavında aldıkları eğitim ve yetenekleri ile başarı sağlayıp bu okulda okumaya hak kazanmışlardı. Her iki genç halen bu okulda eğitim ve öğretime devam ediyorlar. "Karesi Umut Ateşi" projesi kapsamında müzik eğitimi alan gençlerden oluşan bir koro Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında Balıkesir'e gerçekleştirdiği ziyarette Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasının açılış töreninde Başbakan'a mini bir konser vermişler, özellikle de seslendirdikleri, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" adlı şarkılarıyla Başbakan Erdoğan'ın ilgisini çekmişlerdi. Musiki Derneği ziyaretinde projede yer alan çocuklara nasihat eden Vali Yılmaz Arslan, "İleride eğitimlerin neticesi olarak müzisyenliğe meslek olarak devam etmek istersiniz yada istemezsiniz. Bu sizin bileceğiniz bir konu. Ama şu eğitimin verilmesinden dolayı ben başta İl Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere Musiki Derneğimize, İşkur'a ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze buradan teşekkür etmek istiyorum. Bizler çocuklarımızın normal eğitim zamanları dışındaki vakitlerde bu tür faaliyetlerle ve etkinliklerle zamanlarını geçirmelerini arzu ediyoruz. İşte Musiki Derneğimizde bunu gerçekleştiriyor. Bu konuda da gerekli imkanlarımız var ve bu imkanları değerlendirmek istiyoruz. Gençlerimizden de bu imkanlardan faydalanmalarını bekliyoruz. Sizlerden isteğimiz okullarınızla eşgüdümlü olarak müzik eğitimlerinize devam etmeniz. Herhangi bir suça karışmamanız ve Türk müziğinin vermiş olduğu o olgunluğu, ağırlığı hayatınıza ve davranışlarınıza yansıtmanız" dedi.

PROJE IŞIK SAÇIYOR
Vali Yılmaz Arslan daha sonra eğitim gören gençlerin öğrendikleri türküye eşlik etti ve öğrencilere baklava ikram etti. Karesi Umut Ateşi projesi ile özellikle Dinkçiler, Gümüşçeşme ve Gündoğan Mahallerinde yaşayan ekonomik yönden düşük, sanat icra etme kabiliyeti yüksek, roman vatandaşların çocuklarının tespit edildiği, orkestra oluşturulması ve eğitimli hocalar sayesinde sanat alanında kendilerini geliştirmelerinin sağlandığı bildirildi. Toplam 40 gencin eğitim gördüğü, "Karesi Umut Ateşi" projesi adeta ışık saçıyor. İlk meyvelerini veren projeyle alakalı olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Merkezi) tarafından proje çalışmasının ders programları hazırlanıp eğitimler konusunda gerekli desteği veriyor. Gençlerin eğitimleri Musiki Derneği binasında, dernek bünyesindeki deneyimli hocalar tarafından eğitim veriliyor. Proje çalışmalarına destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı tarafından eğitim alan ancak müzik aleti olmayan 19 gence malzemelerinin temin edildiği bildirildi. 5 Temmuz 2010 tarihinde başlatılan, "Karesi Umut Ateşi" projesi kapsamında 40 gencin eğitim gördüğü, ayrıca projede bulunan gençlerle sosyal ve sportif etkinlerin de yapıldığı kaydedildi. "Karesi Umut Ateşi" projesinin 10 Aralık 2011 tarihinde sonuçlanacağı bildidirildi.

15.10.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Karesi Umut Ateşi' Amacına Ulaşıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi