Şifrem?
74 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Protestocu Pazarcılar Yeniden Stand Açtı
Çanakkale'de protestocu Salı Pazarı esnajı yeniden stand açtı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çanakkale’de yeniden düzenleme çalışması yapılan Rotary Parkı civarında kurulan Salı Pazarının bulunduğu bölgeden Cuma pazarı alanına taşınmasına tepki gösteren bazı pazar esnafının 1 haftalık protesto eylemi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yaptığı basın toplantısında söylediği sözlerin ardından sona erdi.

Çanakkale’de Rotary Parkı civarında kurulan Salı pazarı bölgesinde düzenleme çalışması yapan belediye bu çalışmaların sona ermesinden sonra mecliste aldığı ortak kararla mahalle arasında pazar kurulmasını yasaklamıştı. Bu durumu protesto eden bazı esnaf da pazarın tekrar aynı yerde kurulması için eylem başlatmış ve bir hafta Salı pazarına katılmamıştı.

Bunun ardından bir basın toplantısı düzenleyen Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan da Rotary Parkı civarında başlatılan alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanarak bu bölgenin güzel bir görünüme kavuşturulduğunu belirterek, “Bu bölgede daha önce Salı günleri semt pazarı kuruluyordu. Bizlerde bu alanda yapacağımız alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında pazar esnafımıza geçici olarak Cuma pazarının bulunduğu bölgeye nakletmiştik. Her Salı günü burada pazar kurulmaya devam etti. Ancak salı pazarının bulunduğu Rotary Parkı civarındaki bölgede alt yapı çalışmalarında doğalgaz ve elektrik tesisatı da yer altına alındı. Bu kurum yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonunda bölgede pazarın kurulması halinde ciddi boyutta tehlike yaşanabileceğini belirttiler.

Ayrıca 5957 sayılı kanuna göre pazar yerlerinin mahalle aralarında kurulamayacağı belirtiliyor. Bu gibi yerlerde pazar kurulması halinde doğabilecek doğalgaz patlaması, elektrik hatlarında meydana gelebilecek çeşitli hususlarda sorumluluk tamamen zabıta ve belediyeye ait oluyor. Rotary Parkı olarak bilinen bölge belediyenin pazar yeri olarak belirlediği bir alan da değil. Bu sebeple yasaya göre bu alanda pazar kurulması zaten mümkün değil. Bizlerde belediye meclisimizde aldığımız ortak karar gereği pazar yerini Esenler mahallesinde Hastane Bayırı Şehitliği’nin bulunduğu kısımda oluşturma kararını aldık.

Belediye başkanı olarak benim sözünden döndüğümü söyleyenler doğruyu söylemiyorlar. Ben sözümden kesinlikle dönmedim. Sözümün de arkasındayım. Ben yasalara göre hareket ederim. Pazar alanına gelecek vatandaşların güvenli bir şekilde alışverişinin yapması bizim görevimiz. Yeni yasaya göre pazar alanı olarak belirlenmeyen bir yerde bu pazarın kurulması mümkün değil. Bunun için bizlerde Salı pazarını aynı gün Cuma pazarının bulunduğu bölgede yapmaya devam edeceğiz. Cumartesi günleri de Hastane Bayırı Şehitliği’nin arka kesiminde üretici esnaflarımıza yönelik meyve sebze satışının yapılabileceği ayrı bir semt pazarı kuracağız” şeklinde konuşmuştu.

Başkan Gökhan konuşmasında bu eylemcilerin özellikle üreticilerin pazar alanına girmelerini istemediğini belirmiş ve üreticilerle ilgili konunun yasalarla koruduğunu, yasalara göre de 4 kez üst üste pazara mazeretsiz olarak gelmeyip stant açmayan esnafın yeri başkasına verilebileceğini belirtmişti. Sabah saatlerinden itibaren Salı pazarına gelen zabıta ekipleri yaptıkları incelemede pazar esnafının büyük çoğunluğunun stand açtığını gördü. Yoğun sağanak yağmur sebebiyle tarlalardan ürünlerini güçlükle toplayan bazı üreticiler de öğle saatlerinden itibaren pazara gelince Salı pazarı yeniden eski günlerine dönmüş oldu.

20.10.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Protestocu Pazarcılar Yeniden Stand Açtı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi