Şifrem?
82 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sındırgı'da Bedava Hamsi İzdihamı
Sındırgı Belediyesi tarafından dağıtılan hamsiler izdihama neden oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sındırgı Belediyesi bir ilke imza attı. Başta Karadeniz bölgesi olmak üzere birçok yerde 1 TL seviyesine inen hamsi fiyatlarının ilçesinde kilosunun hala 5 ila 7 TL'den satılmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, et ve hamsideki fiyat yüksekliğini protesto için Trabzon'dan tonlarca hamsi getirtip belediyenin önünde halka bedava dağıttı. Bedava hamsiye hücum eden vatandaşlar izdihama yol açtı. Başkan Ertuğrul, bu tür etkinliklerin süreceğini söyledi. Bazı zabıtaların izdihamda ezilme tehlikesi atlattı.

40 DAKİKADA TÜKENDİ
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Halkımıza Kurban Bayramı öncesi etlerin tavan yaptığı bir dönemde, çoğu vatandaşın belki kurban bile kesemeyecekleri bir noktada biz Sındırgı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapalım dedik. Birkaç hayırsever böyle bir yardım yapmayı düşünüyoruz, katılır mısınız dedik. Onlar da isimlerinin verilmemesi kaydıyla kabul ettiler.

Böylelikle 7 hayırsever vatandaşımız ve belediyemiz ortaklaşa 15 ton hamsiyi vatandaşlarımıza dağıttık. Hamsinin bu kadar bol olduğu zamanda ülke genelinde kilosu için 1 TL gibi rakamlar konuşulurken Sındırgı'da ve bu bölgede 5 ila 7 milyondan satılıyor. Biraz da bu piyasayı dengelemek için tepki amaçlı bu organizasyonu gerçekleştirdik. 15 ton hamsi dün akşam Karadeniz'den alındı, gece 03.00'te gemilerden çıkan hamsiler kamyonlarla Sındırgı ilçemize geldi. Hatta balıklar geldiğinde hala canlı durumda olduklarını gördük. Halkımıza taze balık yedirip vitamin eksikliklerini gidermelerine de katkıda bulunmuş olduk. Belediye olarak bu etkinliklerimiz daha devam edecek. Hamsiler direk Trabzon'dan getirildi, Trabzon Belediyesi'ne de teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye hoparlöründen ücretsiz hamsi dağıtılacağı anonslarının yapılmasının ardından belediye binası önünde toplanan binlerce vatandaş bedava hamsi alabilmek için sabırsızlanırken dağıtımın başlamasının ardından 15 ton hamsi (Bin 400 kasa) yaklaşık 40 dakika içinde tükendi. Bedava hamsilerden alabilmek için adeta birbirini ezen vatandaşların arasında izdihamı önlemeye çalışan bir zabıta memuru kalabalığın içinde sıkıştı. Büyük tehlike atlatan zabıta memuru ezilmekten son anda kurtuldu.

BAŞKAN HAMSİ DAĞITTI
Belediye önündeki tezgaha geçen Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul hamsileri vatandaşlara bizzat kendisi dağıttı. Bu kadar fazla ilgi gösterilmesine şaşırdığını ifade eden Başkan Ertuğrul, hükümete ve meclisteki muhalefet partilerinin liderlerine nükte yaptı.

Meclisteki siyasilere mesaj gönderen CHP'li Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Millet doysun, 8 yıldır aç kalmış vatandaş. Vay milletimin haline bu milleti aç bırakmışlar. Ülkemin Başbakanı, ülkemin Ana Muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, sayın Bahçeli, duyun sesi, halkın halini görün. Bir an önce bir araya gelin bu milleti kurtarın. Mecliste kavgayı bırakın bir an önce bu halkın derdine çare bulun" diyerek Ankara'daki siyasi kavgalara tepki gösterdi.

Bedava hamsiye hücum eden vatandaşlar ise Belediye Başkanına hem dua hem teşekkür ettiler. Pazarda kilosu 5 veya 7 TL olan hamsinin en tazesini evlerine bedavaya götürmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar Belediye Başkanlarını çok sevdiklerini söylediler. Tonlarca balığın yaklaşık 40 dakika içinde tüketilmesine kendisinin de şaşırdığını söyleyen Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Hepsini dağıtamayız belki diye düşünüyorduk. Ama öyle olmadı. İnsanlarımızın durumu belli, insanlarımız balığa hasret kalmışlar. 10 diye hesaplamıştık 15 ton getirdik.

Demek ki bundan sonra insanlarımızı böyle etkinliklerle daha çok buluşturmamız gerekiyor. Buradan Başbakanımıza, muhalefet liderlerimize sesleniyoruz, insanların bu durumlarını görüp mecliste kavgaları bıraksınlar. Biz yerel yöneticilere ve ulusal yöneticilere ne düşüyorsa bir an önce bunu halletmemiz gerekiyor" diye konuştu.

SIRADA ELMA VE AYVA VAR
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, bedava hamsinin ardından şimdi de ilçe halkına bedava meyve dağıtmayı planladıklarını açıkladı. Vatandaşlara tonlarca elma ve ayva dağıtacaklarını belirten Başkan Ertuğrul, "Belediyemize ait ziraat bahçesinde elma ve ayvalar var. Belediyemizin 60 dönümlük arazisi var, bu ziraat bahçesinde elma ve ayva var. Biz düşündük, bunu satsak belli kişilere rant sağlamaktansa halkımızın bu zor günlerinde madem biz halk için varız halkımıza ikram edelim dedik.

Önümüzdeki hafta da bu 10 kamyon ayva ve elmayı da Sındırgı'daki halkımıza, ayrıca Balıkesir'deki huzur evlerine, cezaevlerine, ilçemizdeki jandarma ve emniyet teşkilatımıza, diğer ihtiyaç sahiplerine, özellikle öğrenci yurtlarına hepsine eşit bir şekilde dağıtacağız. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

03.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sındırgı'da Bedava Hamsi İzdihamı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi