Yaklaşık 10 milyon dolayında zeytin ağacının bulunduğu Edremit Körfezi’nde yeşil zeytin hasadı başlarken, yörede kurulan çok sayıda zeytin eleği de geceli gündüzlü çalışmaya aşladı.
Yeşil zeytinler dane iriliğine göre 1 lira ile 3 lira arasında alıcı bulurken, hiçbir katkı maddesi olmadan suda bekletilen zeytinler 6 veya 8 ay sonra sofralarımızı süsleyecek. Türkiye de en lezzetli yeşil çizik zeytinin Edremit körfezinde üretildiğini belirten gıda mühendisi Kazım Karabıyık, “Elekten geçirilerek boylara ayrılan zeytinler suda atılarak 6-8 ay süreyle suda bekletildikten sonra sofralarımıza gelmektedir. Bu arada elek altında kalan küçük zeytinlerden sıkılarak erken hasat zeytinyağı elde edilmektedir. Yöremizde üretilen zeytinyağı çok lezzetlidir. Bu yıl zeytinimiz de yağımız da daha çok kaliteli” dedi.
Hazırladıkları yeşil zeytini piyasaya vereceklerini belirten işletmeci Ergin Saygın, zeytinin hiçbir katkı maddesi olmadan olgunlaşarak sofralara geldiğini bildirdi.
08.11.2010