Şifrem?
202 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Okul Harçlıkları İle Kurban Bağışladılar
Balıkesir'de ilköğretim öğrencileri okul harçlıklarından ayırıp biriktirdikleri paralarla Türk Kızılay'ına, "kurban bağışı"nda bulundular.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Minik yüreklerin bu dev hareketiyle tüm Türkiye'ye örnek oldu. Harçlıklardan 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 TL ve üzerindeki biriktirdikleriyle 1 kurban bedeli olan 410 TL'yi tamamlayan öğrencilerin parası makbuz karşılığı Kızılay yetkilileri tarafından teslim alındı. Çocukların bu duygusal hareketi herkesi duygulandırdı.

Türk Kızılay'ının Kurban Bayramı için, "Kurbanlarınız Pakistan'da Kardeş Payı" sloganıyla başlattığı kampanyaya ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de büyük ilgi gösteriliyor. Bakacak köyündeki Şehit Yüksel Bayhan İlköğretim Okulu'nda Kızılay Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde kampanyaya katılan öğrenciler okuldaki harçlıkların toplayıp Kızılay'a kurban bağışında bulundular. 5 kuruş, 10 kuruş, 25 ve 50 kuruş ile 1 TL'den oluşan bir kurban bedeli karşılığı olarak 410 TL para Kızılay Derneği Balıkesir şube başkanı Hüseyin Gündoğan tarafından teslim alındı. Bakacak köyündeki ilköğretim okulunda çocukların kurban bağış parasının teslimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Okul müdürü Kızılay'ın geçen seneki Kurban Bayramı'nda başlattığı, "Türkiye İyilikte Birleşiyor" kampanyasına da katıldıklarını ve yine öğrencilerin harçlıklarından biriktirip kurban bağışında bulunduklarını hatırlattı.

Raşettin Dağ, "Bu bayramla alakalı yeni ilan ve duyurular okulumuza ulaştığında bunu öğretmen ve öğrencilerimizle paylaştık, kurban bağış kampanyasına destek olmaya karar verdik. Elimizden geldiği kadarıyla öğrencilerimizle küçük de olsa fark etmez dedik, 25 kuruş, 1 TL gibi miktarlarla bu yılki Kızılay'ın kampanyasına katılmaya özen gösterdik. Kızılay Kulübü öğrencilerimizin önderliğinde tüm öğrencilerimiz harçlıklarından artırdıkları paralarla kampanyamıza katıldılar. Kızılay'ın kurban bedeli olarak belirlediği alt limiti öğrencilerimizle ucu ucuna tamamlamış olduk. Bu seneki kurban bağışlarımızın kardeş payı olarak Pakistan'a gidecek olması bizim için ayrı bir mutluluk. Onun için bizim her zaman yanımızda olan güvendiğimiz dostumuz, kara gün dostumuz olan Kızılay'a teşekkür ediyoruz" dedi.

KENDİLERİ MİNİK YÜREKLERİ BÜYÜK
Kurban bağışıyla alakalı kampanyanın yürütülmesinde rehber öğretmen olarak görevlendirilen Resim İş ve Görsel Sanatlar öğretmeni Ümran Dağ da öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtti. Ümran Dağ, "Bu projeye rehber öğretmenliği yaptığım için mutluyum. Geçen yıl da olduğu gibi öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarıma ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum. Duyuru geldikten sonra öğrencilerimizle toplantılar yaptık, neler yapabiliriz diye tartıştık. Okulda değil de daha çok köyde nasıl bir ortak proje çalışması yapabiliriz diye düşündük ve bu işe kalkıştık. Umarım faydamız olur" dedi.

Türk Kızılay'ının kurban bağışı kampanyasına katılan minikler ise yaptıkları yardımın farkında olduklarını belirterek bundan büyük bir mutluluk duyduklarını söylediler. Çocuklar, "Anne ve babamızın verdiği harçlıkları biriktirip Kızılay'a yardım ettik, katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. 25 kuruş, 50 kuruş, 1 TL katkıda bulunduk. Kızılay'a bağış yapmaktan çok mutluyuz. Verdiğimiz küçük bir miktar olsa bile bundan mutluyuz. Az veya çok katkıda bulunduğumuz için mutluyuz. Biz de kurban kesemeyebilirdik, o zaman Kızılay bize de yardım ederdi" şeklinde konuştular.

Türkiye Kızılay Derneği Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, gördükleri ve yaşadıkları bu manzara karşısında çok duygulandıklarını ifade etti. Hüseyin Gündoğan, "Bu genç evlatlarımızın, çocuklarımızın davranışları bizi derinden etkiledi. Geçen sene Kızılay'ımızın başlatmış olduğu kurban kampanyasında bağışta bulunmak suretiyle gönülleri fethettiler. Bu yıl Kızılay'ın kurban kampanyası 'Kurbanlarımız Pakistan'da kardeş payı' sloganıyla yola çıktı. Yine bu evlatlarımız, bu çocuklarımız anne-babalarının kendilerine harçlık olarak verdikleri paraları biriktirmek suretiyle Kızılay'a kurban bağışında bulurdular. Kendileri Türkiye'nin gönlünü fethetti, bizlerin gönüllerini fethetti. Kendilerine, öğretmenlerine, okul müdürüne ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Bizleri tekrar tekrar duygulandırdılar, eksik olmasınlar. Bu geleneğin diğer okullara ve öğrencilere de örnek olmasını temenni ediyoruz. Bu duygusal hareketlerinden dolayı tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra çocukların kurban bağış miktarı olan 410 TL para Kızılay şubesi yetkililerince makbuz karşılığında teslim alındı. Şube başkanı Hüseyin Gündoğan, okul müdürü Raşettin Dağ'a üzerinde Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin imzasının bulunduğu Kızılay amblemli bir plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti. Her fırsatta Kızılay'ı çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler, okul merdivenlerinde günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı sırasında hep bir ağızdan seslenerek tüm Türkiye'nin Kurban Bayramı'nı kutladılar. Türk Kızılay'ı her bağışçı için yapacağı gibi Balıkesirli öğrencilerin adına alacağı kurbanı kesip bir miktarını Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine, bir miktarını da kardeş Pakistan'a gönderecek.

15.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Okul Harçlıkları İle Kurban Bağışladılar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi