Şifrem?
111 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP'den AKP'ye Nezaket Ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İrfan Barış, AK Parti'nin yeni il başkanı Mahmut Poyrazlı'yı makamında ziyaret ederek, görevinin hayırlı olmasını diledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP ve AK Partili yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette her iki partinin başkanları da karşılıklı hoşgörü ve nezaket mesajları vererek ortak paydanın Balıkesir'e hizmet olduğunu belirttiler.

CHP İl Başkanı İrfan Barış, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'yı yeni görevinden dolayı tebrik etmek aynı zamanda da bayramlaşma ve daha önce kendilerine yapılan ziyaret dolayısıyla da iadeyi ziyarette bulunduklarını bildirdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretiyle alakalı açıklama yapan İrfan Barış, "Yerel siyasette hoşgörü ortamı ve insani ilişkiler daha ön plana çıkmalı. Balıkesir'e, siyasi görüşleri ne olursa olsun hangi noktalarda ortak paydamızın olup olamayacağı konusunda bundan sonraki dönemde sık sık bir araya gelebilmemiz için bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Sayın başkan da medeni ilişkilerde çok mesafe kaydeden bir başkan. Öyle tahmin ediyorum ki gerek sayın başkanımızla gerek diğer partilerle de bundan sonraki dönemde böyle ortak bir araya gelişimiz olur.

Dilerim Balıkesir bundan kazançlı çıkacak. Hep birlikte kırgınlıkların, küskünlüklerin bir kenara bırakıldığı ama siyasi mücadelenin de mutlaka olacağı aşikar. Herkes kendi siyasi görüşü doğrultusunda partisinin iktidara gelmesi konusunda mücadeleyi zaten veriyor. Ama bunun da bir seviyesi, bir düzeyi olması konusunda bir fikir birliği olmasını ben önemsiyorum. O açıdan da sayın başkana ve yeni oluşturduğu ekibe başarılar dilemek için buraya geldik" diye konuştu.

ANKARA'DAKİ SERT GÖRÜNTÜ SİYASET DIŞI ÇEVRELERİN İŞİ
Ankara'da siyasi liderler arasında esen sert rüzgarlarla ilgili bir soruyu cevaplayan CHP İl Başkanı İrfan Barış, bunun gerçekte öyle olmadığını ancak siyaset dışı çevrelerin böyle gösterdiklerini ileri sürdü.

Ankara'yı, "Yukarısı" olarak niteleyen CHP İl Başkanı Barış, "Yukarıda aslında sert politika, sert bir rüzgar yok. Ama amiyane tabirle siyasetçilerin dışındaki çevrelerin bu işi daha çok değişik şekilde gündeme getirmeleri biraz sert gösteriyor.

Bayramlaşmalar öteden beri yapılıyor genel merkez düzeyinde ama bu Balıkesir yerelinde çok alışılagelmiş bir şey değildi. Bunu yerelde hem amacına oturtmak hem de daha da geliştirmek açısından bundan sonraki dönemlerde de gerçekleştireceğiz. Zaten il binalarımız birbirimize 150-200 metre ötede. Kapıdan çıktığımızda birbirimizi mutlaka görüyoruz. O nedenle siyasetçiler birbirleriyle yaptıkları mücadelede karşı karşıya geldiklerinde yüzleri kızarmadan, birbirlerinden utanmadan bir araya gelebilmeliler. Bunun temellerini birlikte atalım diye düşündük. O nedenle bu birliktelik için ilk ziyaretimizi yapıyoruz. Bundan sonra daha ilerilere taşımayı hep birlikte Balıkesir için bu çalışmayı düşündüğümüzü belirtiyorum" dedi.

ORTAK PAYDA BALIKESİR
CHP'nin AK Parti'yi ziyaretinde karşılıklı olumlu mesajlar verildi. Ortak paydanın Balıkesir olduğu vurgulanan ziyaret sırasında karşılıklı görüş alış verişinde bulunan il başkanları 2011 yılındaki genel seçimlerle alakalı da görüşlerini ifade ettiler.

CHP İl Başkanı İrfan Barış, "Genel seçimlerde vatandaşın iradesi hangi yönde olursa olsun bu medeni ilişkilerin mutlaka devam etmesinden yanayız. Siyasette partiler arası mücadele, yarış mutlaka olur. Ama siyasetçilerin onun düzeyini mutlaka koruması gerekir. O nedenle 2011 seçimlerinin sonucu ne şekilde tecelli ederse etsin öncelikle Balıkesir'in yerel siyasetçileri Balıkesir'in sorunlarına ortak çözümler bulma noktasında aynı masaya oturabilmeliler. Sadece CHP il başkanı olarak değil mecliste grubu olan, olmayan Balıkesir'e katkı vermek isteyen bütün siyasetçilerin zaman zaman bir sabah kahvaltısında bir araya gelebilmeleri, bir akşam yemeğini birlikte eşleriyle beraber paylaşabilmeleri, Balıkesir'in güzellikleri ve sorunlarıyla ilgili, bu sorunları aşabilme noktasında ortak paydada buluşmaları insanlık görevidir, insanlık ödevidir.

Balıkesir çevre iller arasında gelişmesini en son takip eden iller arasında. Bu da şunu gösteriyor, siyasetçiler arasında diyalog noksanlığı var, fikir alışverişlerinde ortak paydada buluşamamışlar. Bundan dolayı da Balıkesir'in kayıpları büyük oldu. İktidarda kim olursa olsun muhalefetin iktidarın doğrularına ortak olma, yardımcı olma görevi vardır. Ama iktidarda kim olursa olsun muhalefetin sesine de kulak verme görevi vardır. Bu noktada ben sayın il başkanımızla bundan sonraki dönemde güzel bir uyum içerisinde Balıkesir'in sorunlarını aşma noktasında çalışma sergileyebileceğimizi, buna diğer partilerin il başkanlarının da katkı vereceğini ümit ediyorum. Bu koltuklar gelip geçicidir.

Balıkesir'in en büyük sorunu alt yapı eksikliği ve yol konusundaki eksikleridir. Körfez yolu çok önemli. Yazın 1 milyonu aşkın nüfus tatil yapıyor, yolun hala tek şeritli olması çok büyük engel teşkil ediyor. İlin ilçelerle bağlantısı önemli. İnşallah 2011 yılında CHP iktidar olur da o yolları yapmak bize nasip olur" şeklinde konuştu.

HİZMETLER DEVAM EDİYOR
AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, öncelikle CHP İl Başkanı İrfan Barış ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Barış'ın görüşlerine katıldığını kaydeden Poyrazlı, "Önümüzde seçim süreci olacak. İnşallah böyle bir başlangıç seçim sürecinin nezaket içerisinde geçmesinin bir başlangıcı olur. Birbirimizi kırmadan. Herkes kendi partisinin propagandasını, kendi siyasi görüşlerini mutlaka her yerde gündeme getirecek. Ama bunun bir siyasi nezaket içerisinde yapılması çok güzel bir şey.

Netice hizmet edebilmek, kendi halkımıza hizmet edeceğiz. Bizim bu konuda hiçbir sıkıntımız yok, çok şükür. Bir kıskançlığımız da yok. Bundan önceki dönemde belediye başkanlığı bizdeydi, şimdi MHP'de. Kendilerine de söyledik, her türlü konuda destek olmaya her zaman hazırız. Yeter ki hizmetin kalitesi yükselsin, hizmet gelsin. Ondan başka bir derdimiz yok bizim.

Yerel manada en azından ilin sorunlarının tespitinde ortak hareket edilebilirse çözümden önce sorunların tespitinde bir ortak hareket ve fikir birlikteliği çok başarılı olur. Zaten eski dönemlerde de Balıkesir'deki siyasette nezaketsizlik, ciddiyetsizlik olmadı. Balıkesir'de yerel manada örnek gösterilebilecek bir siyaset var. Biz bu yönde azami olarak gayret gösteririz, merak etmeyin. Körfez yolu başladı. Fiili olarak da çalışma başladı, firma kuvvetli bir firma, sanıyorum bir sıkıntı olmayacak. Başlangıç önemli, yol olarak tek sıkıntımız körfez yolu, onu da inşallah aşacağız" dedi.

Ziyaretteki açıklamaların ardından basın mensuplarının isteği üzerine fotoğraf vermek için bir araya gelen iki başkan görüşmeye yoğun ilgi gösteren gazetecilere poz verirken zorlandı. Yan yana duran başkanlar el sıkışmalarını isteyen basın mensuplarının bu isteğini de yerine getirirken, CHP İl Başkanı İrfan Barış'ın, "Genel başkanlar bu kadar yapmıyor" demesi herkesi güldürdü. CHP heyetinin AK Parti yöneticililerle görüşmeleri basın mensuplarının ayrılmasının arından devam etti.

23.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP'den AKP'ye Nezaket Ziyareti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi