Şifrem?
156 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'deki Yapılarda Estetik Sorunu Var
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, yapılaşmada tarihi ve doğal dokunun korunması gerektiğini belirterek, ildeki planlı yapılaşmanın çoğunlukta olduğunu ancak estetik açıdan bazı sıkıntılar bulunduğunu söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Arslan, bu konuda yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının çabalarının yeterli olmadığını, sivil toplum kuruluşlarının da müdahaleci bir tutum sergilemek zorunda olduğunu kaydetti.

Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu tarafından ilin kültürü, sosyal durumu, sanatı ve ekonomisiyle ilgili problemlere çözüm aramak için düzenlenen Kent Sempozyumu, Salih Tozan Kültür Merkezi'nde başladı.

Sempozyuma Vali Arslan, Belediye Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, BAÜ ve diğer üniversitelere bağlı bazı akademisyenler ve kalabalık bir dinleyici topluluğu katıldı. Üç gün sürecek olan, "Yaşamak istediğimiz bir kent olarak Balıkesir nasıl olmalıdır?" temel sorusuna cevap aranan sempozyumda ilk olarak, Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri minik bir konser verdi. Daha sonra sırasıyla TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazmi Kacar, TMMOB Başkanı Soğancı, Rektör Saylan Başkan Yardımcısı Özenç, açılış konuşmaları yaptı. Şehrin sosyoekonomik ve sosyokültürel potansiyeline işaret ederek, bu tür toplantıların Balıkesir'in mevcut ve muhtemel sıkıntılarının çözümüne katkı sağlayacağını belirttiler.

Vali Yılmaz Arslan ise Balıkesir'in ekonomik, sosyal ve kültürel yönlerden detaylarıyla ele alınacağı böyle bir sempozyumun, problemlerin çözümünde ve fiziki şartların iyileştirilmesinde sorumluluk mevkisinde bulunan herkese yeni ufuklar açacağına inandığını söyledi. Arslan, kalabalık yerleşim yerleri olan şehirlerin dünyada birçok gelişmeye beşiklik ettiğini ancak birçok yeni problemi de beraberinde getirdiğini kaydetti.

1950'li yıllardaki köyden şehre göç olgusunun nüfus artışına bağlı kültürel değişim, gelir dengesizliği ve bazı sosyal problemler doğurduğunun altını çizen Arslan, "Uzun vadeli kalkınma planları yapılırken ekonomik ve sosyal kriterlerin yanısıra kültürel ögeler de gözardı edilmemelidir. Kısa vadeli çözüm önerileri, kentlerdeki mevcut durumu düzeltemiyor ve sorunları ağırlaştırıyor. Bunun yerine yüzeysel olmayan, uzun vadeli köklü çözümler daha isabetli ve daha gerçekçi olur. Çarpık kentleşme, sağlıklı ve planlı yapılaşmayla engellenebilir. Ayrıca mülkiyet ve kamulaştırmayla ilgili iş ve işlemler, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en zor müdahale edilen alanlar olarak dikkat çekiyor. Müdahalelerin, adil ve kabul edilebilir bir özellik taşıması gerekir." dedi.

Daha sonra akademisyenlerce hazırlanan bildirilerin sunulmasına geçildi. Balıkesir Valiliği, Belediye Başkanlığı ve BAÜ tarafından da desteklenen sempozyumun ilk gün konuşmaları, dört bölüm halinde yapıldı. Sempozyum sonunda Balıkesir'in kültür, sanat, çevre, sosyal ve ekonomik şartlarının sürdürülebilirlik ilkesine bağlı olarak geliştirilmesine yönelik çalışmalarda ve üretilecek politika ve planlar kapsamında başvurulabilecek bilimsel bir kaynak oluşturmak amacıyla ulaşılacak bilgi birikimi, bildiriler kitabı olarak yayınlanacak.

27.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'deki Yapılarda Estetik Sorunu Var

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi