Şifrem?
105 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BAÜ'de Mahir Alkan Dönemi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan 28 Kasım 2010 tarihinde atandığı rektörlük görevini eski rektör Şerif Saylan'dan bugün resmen devraldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlk defa makama oturan Prof. Dr. Mahir Alkan, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptıktan sonra dekan ve öğretim görevlileriyle bir araya geldi.

YENİ REKTÖR İLE YENİ DÖNEM
Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 27 Kasım 2006 tarihinde BAÜ Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Şerif Saylan, tam 4 yıllık görevini doldurduktan sonra bugün rektörlük görevini üniversitede yapılan seçimlerde birinci sırada ve büyük bir fark ile kazanan Prof. Dr. Mahir Alkan'a teslim etti. BAÜ'de, 6. Dönem Rektörlük seçimlerinin ardından yeni rektör Mahir Alkan ile yeni bir dönem başlamış oldu. 27 Kasım'ın hafta sonuna rasgelişi, 28 Kasım'ın da pazar olmasından dolayı resmi devir teslim işleminin bugün yapıldığı bildirildi. Eski rektör Prof. Dr. Şerif Saylan, BAÜ Senato Üyeleri huzurunda bir araya geldiği yeni rektöre görevini bırakmadan önce kısa bir veda ve teşekkür konuşması yaptı. Saylan, yeni rektöre cübbesini giydirdikten sonra kendisine verilen teşekkür plaketini alıp yardımcılarıyla beraber toplantı salonundan ve üniversite binasından ayrıldı. Rektör Mahir Alkan, Saylan'ı rektörlük binasının çıkışına kadar uğurladı. Daha sonra ilk defa makamına geçen BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, basın mensuplarına da ilk resmi açıklamasını yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde üniversite rektörleriyle bir araya geldiği toplantıya rektörlük görevini resmen devralamadığı için katılamayan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu pazar Ankara'da yeni rektörleri kabul edeceği bir toplantıda görüşeceklerini söyledi.

ÖNCE DURUM TESPİTİ
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, yeni dönemin üniversite, Balıkesir ve Balıkesir halkı ile ülke için hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Senato Üyelerinin huzurunda beşinci dönem rektörü Şerif Saylan'a hizmet ve katkılarından dolayı plaket verip teşekkür eden Rektör Mahir Alkan, "Bu bir bayrak yarışı. Bu hizmet yarışında bize devredilen bu bayrağı bizden sonrakilere daha üst noktalara taşıyarak teslim etmenin azmi ve kararlılığı içerisindeyiz" dedi.

Eski rektör Şerif Saylan da, "Arkadaşın bu nazik davranışından dolayı teşekkür ederim. Böylece bizim görevimiz tamamlanmış oldu. Tekrar başarılar diliyorum, kolay gelsin, inşallah daha iyi dönemlere. Siz buyurun biz ayrılalım" dedikten sonra üniversiteden ayrıldı. Saylan'ın, yeni rektöre, "arkadaşın" diye hitap etmesi dikkat çekti.

Eski rektörü çıkışa kadar eşlik edip uğurladıktan sonra ilk defa makamına geçen BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, gazetecilere de ilk resmi açıklamasını yaptı.

Alkan, üniversitenin sorunlarını bildiklerini, ancak ilgili birimlerden mevcut durumla alakalı tüm bilgileri alıp öncelikle durum tespiti yapacağını söyledi. Mahir Alkan, "Üniversitemizin sorunlarını biliyoruz, bu sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Sorunların üzerine, azim, kararlılık ve cesaretle gidip bu sorunların çözümü için çalışacağız. Üniversitemizin bütün sorunlarının temelinde kurumsallaşmadaki problemlerin yattığını düşünüyorum. Bir yandan kurumsallaşmayla ilgili adımları atarken öte yandan kent, Balıkesir Üniversitesi, sanayi, işadamları ve sivil toplum örgütleriyle iletişimin sağlanmasını ilk adım olarak görüyoruz.

Öğrenci işleri, öğrenci sorunları öncelikli önem verdiğimiz sorunlardan. Üniversitemizin bilimsel alt yapısının güçlendirilmesi, öğretim üyelerimize bilimsel konularda desteğin verilmesi, üniversitemizin bilimsel sıralamada yine ülkemiz üniversiteleri arasında ilk sıralara taşınması bizim önemli olarak gördüğümüz sorunlar. Yani eğitim, öğretim, bilimsel başarı, kurumsallaşma ve üniversite-kent-sanayi işbirliği önümüzde duran, halledilmesi gereken sorunlar.

Şu anda fiziki yapılanma olarak devam eden inşaatlarımız var. Bu inşaatların ödeneklerinin en kısa zamanda kullanılmasını sağlayacağız. İnşaatların öngörülen sürede hatta daha önce bitirilmesini sağlayacağız. Tabi fiziksel alt yapı gerek eğitim-öğretim gerekse bilimsel çalışmalar açısından önemli, üzerinde önemle duracağız" dedi.

BAŞBAKAN İLE İLK RANDEVU
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, bir soru üzerine üniversitede yatırımlarla ilgili Ankara'dan gelen ödeneklerin kullanımı konusunda zafiyet yaşandığı iddialarına da cevap verdi.

Mahir Alkan, "O sorunları henüz tam bilmiyoruz, ilgili arkadaşlardan bilgi alacağız. Ancak kısmen benim de basından ve arkadaşlardan duyduğum haberler var. Tüm birimlerle ilgili arkadaşlardan bilgi alacağım. Önce mevcut konumumuz nedir bunla alakalı durum tespiti yapıp daha bilinçli olarak bu sorunlar üzerine elbette ki gideceğiz. Önce ekibimizi oluşturacağız" dedi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak bu hafta sonu rektörleri kabul edeceği toplantıya katılacağını bildirdi. Alkan, yeni rektör yardımcılarını da yarına kadar belirleyip gerekli atamalarını yapmış olacaklarını açıkladı. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan daha sonra üniversite senato üyeleriyle bir araya geldi.

29.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BAÜ'de Mahir Alkan Dönemi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi