Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremitli Kadınlar Meydanlara Döküldü
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 76. yılı nedeniyle Edremit'teki kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’nda açıklamada bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Derneği ile Cumhuriyet Kadınları Güre Şubesi tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 76. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan basın açıklamasında, “Ülkemiz kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 76. yılında düzenlediğimiz bu anma etkinliğinde bir arada olmaktan mutluyuz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile beraber bugün üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını canları pahasına koruyan, cumhuriyeti kurarak sahip olduğumuz hakları sağlayan bütün vatan şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Türk kadınlarının Kurtuluş Savaşı’nda erkeklerle yan yana omuz omuza verdikleri vatan mücadelesi tarihte yerini almıştır. Şimdi bizlerin görevi, onların bıraktıkları yerden devam ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni daha çağdaş hale gelmesi ve yükselmesi için çalışmaktır. Bunun olmazsa olmazı toplum aydınlamasıdır.

Toplum aydınlanması da kadının bilinçlenmesidir. Çünkü ilk eğitim anne kucağında başlar. Bunu çok iyi bilen Ulu Önder Atatürk'ün de söylediği gibi ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir ki bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yansı toprağa bağlı kaldıkça Öteki yansı göklere yükselebilsin?’ Bu bilince sahip Cumhuriyetimizin kurucuları sahip olduğumuz haklan pek çok ülke kadınından önce bizim ülke kadınlarımıza vermişlerdir. Ancak, bu konuda kadınlara verilen hakların 76. yılında hala istenilen noktaya gelinememiştir.

Ne yazık ki hala haklarım bilmeyen, birey olmasının ayırımında olmayan, töre cinayetlerine kurban giden kadınlarımız mevcuttur. Toplumumuz da özellikle kadınların bilinçlenmesine yönelik yeterli politikalar üretilmemekte, yeterli eğitim programlan uygulanmamaktadır.

Yasal düzenlemelerle verilen haklar kağıt üzerinde kalmaktadır. Oysaki uygulanabilecek çağdaş ve rasyonel eğitim programlan ile Anadolu Kadınının daha bilinçli hale gelmesi sağlanabilinir. Ancak böyle olması hiç işine gelmeyen bazı güçler, kadınlarla ilgili sorunu dış görünüşe indirgetmişlerdir.

Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi, ‘Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmak olması gerekirken genç kızlarımızı, daha küçük yaşlarda bazı yuvalara sokup eğitim adı altında gencecik beyinlerini yıkamakla kendilerince kolay kullanılabilecek obje haline getirmektedirler. Buradan kadını ve erkeği bütün ülkemiz insanına sesleniyoruz.

Dün ninelerimiz dedelerimiz açık bir işgali yaşadılar. Savaş meydanlarında ve cephe gerisinde çalışıp vatan mücadelesi verdiler. Çünkü onlar, vatanı olmayanın dininin de, hakkının da olmayacağım biliyorlardı. Canlarını vererek kurtardıkları, bize emanet ettikleri bu ülkede bugün belki açık işgaller yok ancak gizli işgaller var. Her şey daha sinsice planlanıp yürütülüyor. Maddi ve manevi güçlerimiz, varlıklarımız dolaylı yollardan ele geçirilmeye çalışılıyor. Atalarımızdan alıp çocuklarımıza emanet etmekle yükümlü olduğumuz vatanımızın bütünlüğü birlik ve beraberliği sarsılmaya çalışılıyor. Yaşadığımız bu kritik günlerde herkesi ülkemiz için birlik ve beraberliğimiz için çalışmaya çağırıyoruz. Sinsice oynanan oyunlara karşı uyanık olup geçmişimizi iyi öğrenip, geleceğimize yön verelim diyoruz. Bizlerin başka gidecek ülkesi yok Bu ülke bizim hepimizin” sözleri yer buldu.

08.12.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremitli Kadınlar Meydanlara Döküldü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi