Şifrem?
212 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalıklı Engelliler Zoru Başardı
Sarımsaklı’da bir süre önce kuruluşunu tamamlayıp, faaliyete geçen Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) kısa sürede yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Faaliyete başladıktan hemen sonra, engellilerin psikolojik sorunlarına yönelik terapi çalışmalarının yanı sıra, engellilerin hukuki hakları ve eğitim alanında yaptıkları faaliyetlerle göz dolduran ASTED, bir süre önce tüm personeli engellilerden oluşan ‘Engelliler Oteli’ projesiyle ülke gündemine oturmayı başarmışlardı.

Kuruluşunun hemen sonrasında faaliyetlere başlayarak, kısa sürede engelliler için dev adımlar atmayı başaran Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği, önceki haftalarda engelli üyelerine istihdam sağlayabilmek adına engelli üyelerinin evlerinde kendi elleriyle yaptığı börek, kek, poğaça, bazlama, kurabiye ve çörekleri ilçe ve beldelerde kurulan semt pazarlarında satarak derneğe gelir sağlıyorlar.

Ayvalık ilçesi ile Küçükköy ve Altınova beldelerinde kurulan semt pazarlarında, dernek yönetiminin temin ettiği un, yağ, şeker gibi malzemeler, engelli üyeler tarafından unlu mamullere dönüştürülüyor. Yaptığı börek, çörek karşılığında her engelliye semt pazarlarında kurulan stantlarda elde edilen gelirlere göre kar payı veriliyor. Buda ortalama kişi başı 15–30 TL arasında değişiyor.

Derneğin kurduğu semt pazarlarındaki stantlardan sadece dernek yönetiminin temin ettiği malzemeleri, unlu mamullere döndüren engelliler pay almıyor. Stantlarda satış yapan engellilere de elde edilen gelirlerden kar payı veriliyor. Kısa zamanda beldede engellilere ciddi bir gelir sağlamaya başlayan uygulamanın tam bir başarıya dönüşmesi derneğe de ciddi ekonomik katkı sağlıyor. Öyle ki, duyarlı vatandaşların engellilerin kendi eleriyle yapıp, sattığı unlu mamullere gösterdiği inanılmaz talep sonucunda elde edilen gelirle dernek yönetimi, beldede yaşayan engellilerin ulaşım sorununu çözebilmesi amacıyla bir minibüs satın almayı başardı.

Sadece stantlardan elde ettikleri gelirlerle hem engelli üyelerine kazanç imkânı sağlayıp, hem de 10 N 9154 plakalı ikinci el bir minibüs satın almayı başaran dernek yönetimi ise hayata geçirdikleri projenin kısa zamanda hedeflediklerinin üzerinde sonuç vermesinden ise son derece memnun görünüyor. Önceki gün (Pazar günü) Ayvalık’ın Aliçetinkaya Mahallesinde kurulan semt pazarında kurdukları stantta görüşlerini aldığımız ASTED’in görme engelli dernek başkanı Namık Tuncel, projeyi hayata geçirmelerinde Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer’in kendilerine büyük katkılarda bulunduğunu belirtti.

Engellilerin en büyük sorunlarından biri olan istihdam ve ulaşım konusunda başta Sarımsaklı’da yaşayan engellilerin bu sorunlarını bir nebze olsun çözümlemek istediklerini kaydeden Tuncel, “Dernek yönetimi olarak engelli üyelerimizle birlikte geniş katılımlı bir toplantı düzenledik. Hep birlikte projeler ürettik. Sonunda bu projeyi hayata geçirme fikrini benimsedik. Tasarladığımız projemizi başta Kaymakamımız Sayın Nihat Nalbant’a anlattık. Çok memnun oldu ve her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Ardından Ayvalık, Küçükköy ile Altınova Belediye başkanlarımıza projemizi anlattık. Onlarda he konuda destek olma sözü vererek, derneğimize ilçe ve beldelerde kurulan semt pazarlarında satış yapabileceğimiz yerleri ücretsiz olarak bizlere tahsis ettiler. Bizde dernek bütçemizden börek, çörek, bazlama yapımı için gereken malzemeleri temin ederek, engeli üyelerimizin evlerine götürmeye başladık. Onlarda semt pazarlarında kurduğumuz stantlarda satışa sunduğumuz unlu mamulleri üretmeye başladılar. Alın teri dökerek kazandığımız kazançlarla da dilenci konumundan çıkarak, kendi ayaklarımızın üzerinde durma gayreti psikolojisine kavuştuk” diye konuştu.

Stantlardan elde ettikleri kazanca göre, projede emeği geçen engellilere kazanç sağlanıldığına dikkat çeken, görme engelli dernek başkanı Namık Tuncel, “Bütün personeli engellilerden oluşan otel projemizle turizm sektöründe de engellilerin var olabileceğini çok yakın zamanda gösterebilmek için çalışmalarımız sürerken, söz konusu otel projemiz kapsamında otelimizin mutfağında çalışacak engellilerimizi bu alanda aldıkları eğitimler sonucunda kendi elleriyle yaptıkları unlu mamulleri bu stantlarda satışa sunuyoruz. Kurduğumuz stantlarda engelli arkadaşlarımız satışı gerçekleştiriyor.

Halkımız bu konuda son derece duyarlı davranıyor. Halkımıza minnettarız. Onların büyük ilgisi sonucunda satışlardan elde ettiğimiz gelirlerden ortalama 15–30 TL arasında projeye dâhil olan engellilerimize günlük gelir imkânının yanında derneğimize de gerçekten hatırı sayılır gelir sağlayacak ciroları yakalıyoruz” dedi.

İKİ HAFTADA ENGELLİLERİN ULAŞIMI İÇİN MİNİBÜS SATIN ALDILAR
İlçe ve beldelerin semt pazarlarında kurdukları stantlardan elde ettikleri gelirlerle iki hafta gibi kısa bir sürede dernek bütçesiyle de destekleyerek 10 bin TL’ye Edremit’te bulunan bir firmanın servisindeki galerinin de indirim desteğiyle, 1998 model ikinci el bir minibüs aldıklarını kaydeden Tuncel, “Satın aldığımız bu servis aracımızla engellilerimizi okullarına ücretsiz taşıyacak ve aracımızın benzin, şoför gibi giderlerini de yine stantlarımızdan elde edeceğimiz gelirlerle sağalamaya çalışacağız.

Ayrıca Küçükköy Belediye Başkanımız Sayın Mesut Ergin’de aracımıza engellilerimizin rahatça inip binmesi için bir rampa monte ettirecek. Böylelikle de engellilerimizin ulaşım konusunda da bir derece olsun katkı sağlamış olacağız” diyerek, projenin hayat geçirilmesinde emeği çok büyük olduğunu belirttiği Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ile semt pazarlarında kurdukları stantlara büyük ilgi gösteren yöre halkına teşekkür etti.

03.01.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalıklı Engelliler Zoru Başardı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi