Şifrem?
85 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Böyle Hırsızlık Görülmedi
Balıkesir'de polisin aylar süren takibi sonucu onlarca faili meçhul hırsızlık olayı bir anda aydınlatıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

1. Sakarya Mahallesi'nde tespit edilen evde mahkeme kararıyla arama yapan polisler çalıntı olduğu tespit edilen yüzlerce eşya ve malzeme ele geçirdi. Hırsızlık olayının şüphelisi olarak yakalanan anne ve oğlu savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir merkezdeki 1. ve 2. Sakarya Mahallelerinde değişik tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının son birkaç ayda artması üzerine vatandaşlar büyük bir huzurluğa kapıldı.

1. Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergün'ün polisle bazı bilgileri paylaşması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, Sakarya Mahallesi'nde hırsızlıktan sabıkası bulunan bir şüpheliyi takibe aldı. Teknik izlemeye de alınan Ali A. (36) isimli şüpheli şahsın annesi Emine A. (60) ile birlikte oturdukları 1. Sakarya Mahallesi'ndeki ikametlerinde başka evlerden çaldıkları eşya ve malzemeleri sakladıkları tespit edildi.

Operasyon için harekete geçen polis Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan mahkeme kararı ile bugün akşam saatlerinde giderek söz konusu adreste arama yaptı. Evde anne ve oğlunu yakalayan polis mahalle halkının linç girişiminde bulunma ihtimali üzerine Ali A.'yı emniyete götürdü.

Evde anne Emine A.'nın nezaretinde yapılan aramalarda her taraftan çalıntı eşya çıktı. Çok sayıda polisin sevk edildiği adreste ele geçirilen soba, fırın, silah, bol miktarda gıda ve meşrubat ile ev aşyalarından oluşan yüzlerce adet çalıntı eşya ve malzemeye el konuldu.

Evden tek tek sayılarak tutanağa geçirilen eşyalar sokağa sığmadı. Bu arada olay yerine toplanan çok sayıda vatandaş alışveriş merkezine dönen sokaktaki eşyalarını teşhis etti. Kimi yaz aylarında kimi ise henüz 20 gün veya 1 ay önce çalınan eşyalarını görünce büyük sevinç yaşayan vatandaşlar olayı aydınlatan ve şüphelileri yakalayan Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine alkışlayarak teşekkür ettiler.

EMNİYET MÜDÜRÜ DEVREDE
Öte yandan, Özellikle 1. Sakarya Mahallesi ve çevresindeki ikametlerde artan hırsızlık olaylarının üzerine Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, bölgedeki mahalle muhtarları ile emniyette bir huzur toplantısı düzenledi.

Gelen şikayetler, Asayiş Şube Müdürlüğü'nün elindeki çalışmalar ve muhtarların bilgisinin harman edildiği huzur toplantısının ardından ilk tespitlere göre 50'ye yakın mağduru olan hırsızlık olayları nokta atışıyla çözülmüş oldu. Mahalle Muhtarları polisin başarısından dolayı Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve teşkilatına teşekkür ettiler.

Polisin olay yerindeki tahliyesi esnasında sokağa toplanan vatandaşlar çalınan eşyaların sayımını heyecan ve merakla izlediler. Hırsızların kendi mahallesinden çıkmasına şaşırmadıklarını söyleyen vatandaşlar, aynı suçtan sabıkalı olan Ali A.'nın annesiyle beraber hırsızlık yaptığından şüphelendiklerini ancak bugüne kadar bir şey kanıtlayamadıklarını söyledi. Vatandaşlar çalınan mallarına kavuşunca büyük sevinç yaşadı.

"BİZ HIRSIZ DEĞİLİZ, KATİLİZ"
1. Sakarya Mahallesi'ndeki olayın şüphelilerinden Emine A. (60), polislerin arama yaptığı esnada rahat hareketleriyle dikkat çekti. Hırsızlık olayını kabul etmeyen şüpheli kadın oğlunun da hırsızlık yapmadığını, el konulan ve mahalle halkının teşhis ettiği eşyaları ise satın aldıklarını söyledi.

Sorulara cevap vermeyen Emine A., "Oğlunuzun hırsızlık suçundan sabıkası varmış, o mu çaldı?" şeklindeki soruya tepki gösterirken, hırsız olmadıklarını ancak cinayet suçundan oğlu ve kendisinin cezaevinde yattıklarını söyledi. Emine A.'nın oğlu Ali A. ile birlikte yaklaşık 15 sene önce merkez Dallımandıra köyünde eşinin öldürülmesiyle ilgili cinayet olayında katil zanlısı olarak hapiste yattıklarını söyledi.

İlginç hırsızlık olayında evde bulunan yüzlerce çalıntı eşya bir kamyon ile emniyet müdürlüğüne götürüldü. Malzemelerin resmi işlemlerin ardından sahiplerine teslim edileceği bildirildi. Polisin gözaltına aldığı Ali A., söz konusu eşyaları satın aldığını iddia etti. Mahalle halkının eşyalarını teşhis etmelerine ise, "Karıştırmışlardır" diyen şüpheli sağlık kontörlü için emniyetten çıkışında, "Yaptığından pişman mısın?" sorusuna ise, "Evet pişmanım" diye cevap verdi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla anne ve oğlunun gözaltına alındığı hırsızlık olayıyla alakalı soruşturma sürüyor.

20.01.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Böyle Hırsızlık Görülmedi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi