Şifrem?
99 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ödünç Memurluk İstemiyoruz
Balıkesir'de Kesk tarafından düzenlenen basın açıklamasında Torba Yasa Tasarısı protesto edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (Kesk) bağlı Eğitim-Sen Balıkesir şubesi üyeleri "Torba Yasa Tasarısı"nın geri çekilmesi için basın açıklaması yaptı. Kesk adına basın açıklamasını yapan Eğitim Sen şube başkanı Sibel Öztürk Tarakçı, mecliste görüşülen Torba Yasa Tasarısı'yla işsizlik fonunun sağlanamayacağını, sürgünlerin yasallaşacağını ve ödünç memurluk getirileceğini söyledi.

Tarakçı, işsizlik sigortası fonunun, işsizlere değil, kaynak olarak hazineye ve işverenlere aktarılacağını belirterek, işsizlik fonunun yağmalanacağını ileri sürdü. Hükümet aleyhinde sloganlar atılan basın açıklamasında konuşan Sibel Öztürk Tarakçı, "Esnek ve kuralsız çalışma yasalaşacağı için on binlerce belediye işçisi ihtiyaç fazlası olarak milli eğitim veya emniyetin taşra teşkilatına sürgün edilecek. Bu belediyeler 5 yıl boyunca yeni işçi alamayacak. Hizmet alımı yöntemiyle taşeronlaşma yaygınlaşacak. Memurlar kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kurum ve kuruluşlarda 6 aya kadar geçici süreyle görevlendirilebilecek" dedi.

"GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN GELECEĞİ ÇALINACAK"
TÜİK binası önündeki alanda düzenlenen gösteride, "Hükümet torbanı al başına çal", "Genel grev genel direniş" sloganları atıldı. Hükümet aleyhinde çeşitli dövizler açıldı. Sibel Öztürk Tarakçı, Torba Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesiyle memurların da işçiler gibi başka kurumlara ödünç verilebileceğini, norm kadro fazlası kamu emekçilerinin ihtiyaç fazlası personel olarak 4/C statüsüne geçirileceğini söyledi.

İş yaşamını kuralsız hale getiren tasarının geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Eğitim Sen Şube Başkanı Sibel Öztürk Tarakçı, primini tamamlamayanın sağlık sigortasından yararlanamayacağını ve ömür boyu emekli olamayacağını belirtti. Tarakçı, "Herkes gelirinin yüzde 12,5'i oranında prim ödemedikçe sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

Gençlerin ve çocukların geleceği çalınacak. 16-18 yaş arasında çalışan yüz binlerce genç ortalama 85 TL daha az ücret alacak. İşe ilk girişlerde deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkacaktır. Stajyerlik uygulamasıyla ücretler düşürülüp, sömürü artırılacak.

Meslek yüksek okulu öğrencileri, meslek lisesi ve çıraklık okulu öğrencileri ile aynı kategori içine sokularak stajyerlik ve çıraklık ücretleri düşürülecektir. İşçi lehine iş müfettişleri eliyle yapılan denetimler, işçinin temel haklarına ve alacaklarına dair yetki bağımsız iş müfettişlerinden alınarak bakanlık personeline verilerek denetimsizlik artırılacak" diye konuştu.

ANKARA'YA GİDİYORLAR
Kesk Balıkesir Şubesi tarafından torba yasayla alakalı eylem için yarın Balıkesir'den Ankara'ya hareket edileceği bildirildi. Torba Yasa Tasarısının geri çekilmesi için yarın saat 11.00'de stadyum önündeki miting alanından (Kuva-yi Milliye Meydanı)otobüslerle Ankara'ya gideceklerini açıklayan Sibel Tarakçı, "Bu sefalet ve kölelik belgesini geri çektirmek için tüm emekçiler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürüyecek" dedi.

Öte yandan, Türkiye'nin birçok bölgesinde bugün yapılan basın açıklamalarının ardından İstanbul, İzmir, Diyarbakır., Trabzon gibi bölgelerden de Kesk platformu tarafından Ankara'ya yürüyüş başlatıldı. Balıkesir'deki eyleme diğer sendika ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

01.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ödünç Memurluk İstemiyoruz

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi