Şifrem?
160 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Okuma Yazma Seferberliği
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant tarafından ilçe genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliği tüm hızıyla sürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılan bir araştırma sonucunda ülke genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandaş oranı sıralamasında 81 il içerisinde Balıkesir’in 76. sırada olması ve aynı rapora göre 36 bin nüfusa sahip Ayvalık ilçesinde de okuma- yazma bilmeyenlerin sayısının 2 bin 500 kişi olarak belirlenmesi nedeniyle, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant tarafından ilçe genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliği tüm hızıyla sürüyor.

Verdiği talimatla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde koordine edilen Ayvalık’ta ki okuma-yazma seferberliği çalışmalarını yerinde incelemek isteyen kaymakam Nihat Nalbant, önceki akşam ani bir kararla ilçe merkezinde bulunan Yenimahalle’de ki Aliçetinkaya İlköğretim Okulu’nda verilen okuma-yazma kurslarını denetledi.

Beraberinde Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz ile birlikte gittiği Aliçetinkaya İlköğretim Okulu’nda, okul müdürü Şener Efe, Müdür Yardımcısı Safiye Korkmazoğlu tarafından karşılanan Nalbant, toplam 100 kursiyerin bulunduğu okuldaki sınıflarda bir dizi incelemelerde bulundu.

Ayvalık genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında Aliçetinkaya İlköğretim Okulu’nda yetişkinlere eğitim veren Refiye Alparslan, Hacer Ordu ve İlknur Yavuz adlı öğretmenlerden bilgi alan Kaymakam Nalbant, kursiyerlerle de sohbet etmeyi ihmal etmedi. Kursiyerlerin arasında bulunan 56 yaşındaki Zeliha Kocacan’ın okuma-yazma öğrenmekle yeniden dünyaya geldiğini söylemesi ve kızına yazdığı mektubu Kaymakam Nalbant’a göstermesi duygusal dakikaların yaşandığı gözlendi.

OKUMA YAZMA ÖĞRENEN ANNENİN, KIZINA YAZDIĞI İLK MEKTUP
“Artık, hastaneye gittiğimde polikliniklerin tabelasını okuyabiliyorum. Pazarda alışveriş yaparken, satılan ürünlerin etiketlerinde ki fiyatları okuyabiliyorum. Allah sizlerden razı olsun” şeklinde ifadeler kullanan Zeliha Kocacan adlı kursiyer kadının, çocuklarının arasında en küçüğü olan 33 yaşındaki kızı, Birgül’e yazdığı mektup ise Nalbant ve beraberindekiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Kocacan’ın satırlarında, “Sevgili Kızım Birgül. Biliyor musun okuma-yazma kursuna gittim. Kursta okuma-yazma öğrendim. Çok sevinçliyim. Bu mektubu kendim yazıyorum.

Okuma-yazma ne güzel. Akşamları kitap okuyorum. Beni bu kurslara katılmam için teşvik ettiğin için teşekkür ederim. Selam ederim. Babanda selam ediyor. Torunlarım nasıl? İnşallah iyidirler. Gözlerinden öperim. Hoşça kal” şeklindeki cümlelerden oluşan mektup Nalbant’ı son derece mutlu etti.

Mektubun fotokopisini çektiren Ayvalık Kaymakamı, söz konusu mektubun şimdiye kadar aldığı en güzel hediye olduğunu söyledi. Aliçetinkaya İlköğretim Okulu’nda sürdürülen okuma-yazma kursunda bir başka sınıfta da 3 çocuk annesi Türkan Bağış adlı 36 yaşındaki kadının, okuma-yazma öğrendikten sonra ilk iş olarak Siirt’te yaşayan annesine yazdığı mektup, ilçe genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliğinin ilk meyvelerini vermeye başladığı şeklinde yorumlandı.

DİLEKÇESİNİ YAZAMAYANA YARDIM YOK
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, ilçe genelindeki okuma yazma seferberliği konusunda en ufak bir taviz vermeyeceklerini ve gerekirse bu uğurda, kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan yardım talebinde bulunan vatandaşların arasında talep dilekçelerini kendisi yazamayanlara yardım edilmeyeceğini söylemesi ise dikkat çekti.

18.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Okuma Yazma Seferberliği

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi