Şifrem?
94 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

GMKA Projelerine Edremit, Burhaniye ve Ayvalık İlgisi
Balıkesir ve Çanakkale Valileri tarafından koordine edilen Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 20 Aralık 2011 tarihi itibariyle ‘İktisadi Kalkınma ve Mali Destek Programı’ altında çıkarılan proje teklifi çağrısına olumlu yanıt vererek proje hazırlayan Ayvalık, Edremit ve Burhaniye’nin Balıkesir genelinde öne çıkan 5 ilçeden biri olduğu belirtildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bir süre önce GMKA tarafından 10–21 Ocak tarihleri arasında, Balıkesir’de 12, Çanakkale’de 5 olmak üzere toplam 17 merkezde yaklaşık bin 500 kişiye proje döngüsü yönetimi eğitimleri verilmesinin yanı sıra GMKA tarafından program hakkında bilgi almak isteyen kamu ve sivil toplum kuruluşlarının da taleplerine cevap verildiği ve Çanakkale Valiliği, Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği, Biga Ticaret Odası, Balıkesir Genç İş Adamları Derneği ile Edremit Ticaret Odası için bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmişti.

Bilgilendirme ve eğitim toplantılarından sonra başvuru sahipleri İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı doğrultusunda bölgeye ayrılan 12 milyon TL’lik kaynaktan faydalanmak için toplam 388 projeyi teslim edildiği öğrenildi. Söz konusu projelerin 232 adedi Balıkesir, 156 adedi ise Çanakkale ilinden gelmesi ise Balıkesirli girişimcilerin GMKA’nın bu yöndeki çalışmasına daha çok ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

GMKA verilerine göre; Güney Marmara’da ki proje dağılımında, Balıkesir’den gelen 232 proje@  ??? Güney Marmara Kalkınma Ajansına teslim edilen 388 projenin 248’inin kâr amacı güden kuruluşlara (KOBİ); geri kalan 140 projenin ise kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ait olduğu gözlendi. İller bazında ele alındığında, Balıkesir’den gelen 232 projenin 156’sının KOBİ’lere, 76’sının ise kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ait olurken, Çanakkale’de de 156 projenin 92’sinin KOBİ’lere, 64’ü ise kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ait olduğu belirtildi.

Ajansa teslim edilen projelerin gerçekleştirilebilmesi için öngörülen bütçelerin toplam tutarının yaklaşık 165,1 milyon TL olduğu ve bunun 134 milyon TL’sinin kâr amacı güden kuruluşların; 31,1 milyon TL’sinin ise kâr amacı gütmeyen kuruluşların projeleri için öngörülen rakamlar olduğunun altı çizildi.

İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde bölgeye hibe olarak dağıtılacak olan 12 milyon TL’lik kaynağın 8 milyon TL’sının kâr amacı güden kuruluşlara, 4 milyon TL’sinin ise kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ayrılmış olduğu ve Ajanstan talep edilen toplam destek miktarının ise yaklaşık 81,6 milyon TL olduğu belirtilirken, söz konusu talebin 60,7 milyon TL’sinin kâr amacı güden kuruluşlar tarafından; 20,9 milyon TL’si ise kâr amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

DAĞITILACAK TUTAR 12 MİLYON TL
DPT Müsteşarlığınca onaylanan 2010–2013 yıllarını kapsayan bölge planında TR22 (Balıkesir ve Çanakkale) bölgesinin vizyonunun belirlenmesinde, Beşeri ve sosyal sermayesini geliştirmiş, girişimcilik ruhunu canlandırarak tarın ve turizm sektörlerinde küresel rekabet seviyesine ulaşmış, sanayisi katma değeri yüksek sektörler lehine gelişmiş; Kaz Dağları, Truva, Gelibolu, Manyas, Kuş Cenneti gibi kültürel ve doğal zenginlikleriyle çevreye duyarlı kalkınma hedefleniyor. Bu kapsamda da, GMKA olarak, bölgenin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip faaliyetlerin hayata geçirilmesi amacıyla başvuru rehberlerinde belirlenmiş alanlarda ve uygunluk kriterleri doğrultusunda bölge aktörlerine mali destek sağlanılmasına çalışılıyor. Bunun içinde GMKA’nın 2010 yılı içinde belirlediği bütçe çerçevesinde karşılıksız mali destek olarak dağıtılacak toplam tutar 12 Milyon TL olarak belirlendiği açıklandı. Ayvalık’ta ise söz konusu projeleri daha çok Ayvalık Kaymakamlığının nezdinde belediyelerin ve az sayıda da KOBİ’lerin yaptığı belirtildi.

01.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir GMKA Projelerine Edremit, Burhaniye ve Ayvalık İlgisi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi