Şifrem?
199 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İşsizlikle İlgili En Önemli Sorunumuz Vasıf
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan:'İşsizlikle İlgili En Önemli Sorunumuz Vasıf' dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de, beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği kapsamında Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Merkezleri (UMEM) projesi uygulamasına geçildi. UMEM çatısı altında düzenlenen kursların açılışı Vali Yılmaz Arslan'ın da katıldığı bir tören ile yapıldı.

HEDEF KİTLE VASIFSIZLAR
Balıkesir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene, Vali Yılmaz Arslan, İş Kur İl Müdürü İlhan Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Binay, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Akbıyık, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) başkanı Ahmet Kula, BSO Meclis başkanı A. Rona Yırcalı, okul müdürü Niyazi Dönmez ile okulun eski müdürlerinden eski erkek teknik öğretim genel müdürü Naim Durmaz ile oda başkanları katıldı.

Projeyle alakalı bilgilerin verildiği törende konuşan İş Kur İl Müdürü İlhan Arslan, bu tür kursları açmaya devam edeceklerini söyledi. İlhan Arslan, "Artık ne iş olursa yaparım yok. Amaç bu meslek kurslarıyla kalifiye elaman yetiştirmektir. Hedef kitlemiz vasıfsızlar. Vasıfsız kişileri kalifiye yapmak. Bu hususta verilen teşvikler 2015 yılına kadar devam edecek" dedi.

BSO başkanı Ahmet Kula da, her sene istihdam sektörüne 750 bin yeni işsizin katıldığına dikkat çektiği konuşmasında, devlet, kamu ve özel sektörün (stk'lar) bir araya gelerek el ele vermesinin çok önemli olduğunu, bu şekilde verimliliğin daha da arttığını söyledi.

UMEM projesinde ortak olarak bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Kula, TOBB'den bu projeyle ilgili Meslek Lisesi için 869 bin TL para gönderildiğini, bu şekildeki işbirliğinin devam etmesi halinde ülkede özellikle de işsizlikle mücadelede istihdam konusunda çok daha güzel şeyler olacağını kaydetti.

Had safhada olan işsizliğin hükümetin ekonomik uygulamaları sonucu yüzde 11 seviyesine gerilediğini belirten Ahmet Kula, "Her yıl sektörü 750 bin işsiz katılıyor. Bunun yüzde 25'ni sanayi, yüzde 50'sini hizmet sektörü ve yüzde 25'ini de tarım sektörü karşılıyor. Önümüzde açılacak olan kurslarda hizmet sektörünün dikkate alınması gerekiyor" diyerek önemli bir noktaya temas etti.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da, bu tür projelerin işsizlikle mücadelede ve vasıflı, kalifiye eleman yetişmesi için büyük önem taşıdığını kaydetti. Vali Yılmaz Arslan, 2011 yılı Ocak sonu itibariyle Balıkesir'de İş Kur'a kayıtlı 19 bin 250 işsiz olduğunu açıkladı.

Vali Arslan, Bizim işsizlikle ilgili en önemli sorunumuz vasıf. 'Ne yapalım kendilerini eğitip yetiştirselerdi' diyecek halimiz yok. Vasıfsızların vasıflı hale getirilmesi çok önemli. Başlatılan bu proje ile 5 yılda 1 milyon insanı vasıflı hale getirilmesinin hedeflenmesi çok iyi.

2009 yılında 2 bin 141 kişiyi işe yerleştirmişiz, 2010 yılında 3 bin 610 kişi, 2011 yılında ise son bir ayda 204 kişi işe yerleşmiş. Bu sayıları çok daha yukarılara çıkarmaya çalışacağız. 218 kurs açmışız, 2 bin 558 kişiyi eğitmişiz. 4 milyon 800 bin TL kaynak kullanmışız. 2011 yılında istihdam garantili kurslarımız devam ediyor. Bu kurslara büyük önem veriyoruz.

Çalışma Bakanımız hiçbir şekilde ödenek sıkıntısı olmadığını açıkladı. Bugün açılışını yaptığımız UMEM Beceri 10 çok önemli bir proje. TOBB'un kaynak ayırması çok ulvi bir davranıştır. TOBB başkanına bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Talepler doğrultusunda 2011 yılında 5 bin 500 kişiyi eğitmeyi hedefledik. Bu projemizle ilgili emeğe geçen herkese, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, TOBB, Balıkesir Sanayi Odamıza, milli eğitim ve İş Kur müdürleri ile herkese teşekkür ediyorum. Allah kimseyi işsiz bırakmasın, işsiz olanlara da bir an önce iş nasip etsin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından UMEM projesi kapsamında başlatılan kursların açılışını yapan Vali Yılmaz Arslan, beraberindekilerle okul içindeki kurs sınıflarını, laboratuar ve iş eğitim merkezlerini gezerek bilgiler aldı.

02.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

MEHMET KANBAY / balıkesir
işşizlik sorunu
Siyasi iktidarın ve mevcut yöneticilerin balıkesirin kalkınması ve sanayileşmesini neden istemediklerini kimse anlamamıştır.Sorun vasıfsızlıkta değil, bu memlekete çivi çakmayan ulusal ve uluslararası yatırımları bu şehire getiremeyen vasıfsız yöneticilerdedir.
27.04.2011 13:24:59
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İşsizlikle İlgili En Önemli Sorunumuz Vasıf

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi