Şifrem?
198 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Atölyeden Amerika'ya İhracat
Balıkesir ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Yırcalı Şirketler Grubu'nun Kepsut'daki yatırımını genişletti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediyenin gösterdiği yerde kurulan atölyede üretilen ürünler Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç edilecek. Törenle açılan yeni atölyede 90 kişi istihdam ediliyor.

ATÖLYEDE ÜRETİLİP AMERİKA'YA SATILACAK
Yırcalı Şirketler Grubu iştiraki olan Yersa Dokuma Sanayinin Kepsut 'da kurulan yeni tesisi törenle hizmete açıldı. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İş Kur İl Müdürü İlhan Arslan, Yırcalı Şirketleri yönetim kurulu üyesi Sinan Yırcalı ile çok sayıda davetli ve çalışanlar katıldı. Törende konuşan Sinan Yırcalı, yeni atölyenin Yersa Dokuma'nın mevcut kapasitesini yüzde 25 artıracağını, müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye çıkacağını, çevre iş ve işçi güvenliği sağlayacağını ve ürün gamını zenginleştireceğini söyledi. Bu hedefleri tutturmanın bir sanayici için zor olmayacağını belirten Sinan Yırcalı, "Bu atölyede üretilecek ürünler birçok firmanın kabul görüp sipariş almayı bırakın temsilci göndermekte bile zorlanacağı Amerika Birleşik Devletleri pazarı için hazırlanacak ve satışa sunulacak. Ama bu da YERSA için ulaşılması imkansız bir pazar değildi. Biz her üretim tesisini planlarken kapasitesini, müşterisini, üretilecek ürünü düşünüyoruz. Bunlar işin mühendislik kısmı. Ama bizi hazırlık aşamasında uykusuz bırakan nokta bu yatırımdan toplum için nasıl bir fırsat çıkaracağımızdır. Yani, insanların yaşam kalitesini iyileştirmek için, çalışanlar ve onların aileleri, yerel halk ve bütün toplumla birlikte sürdürülebilir bir gelişim sağlama fırsatı bulmaya çalışırız. Bu fırsat bizim yatırımcı olarak ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye destek verme sorumluluğudur" dedi.

Yeni tesiste yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceğini açıklayan Sinan Yırcalı, bu atölyenin aynı zamanda bir eğitim tesisi olduğunu söyledi. Yırcalı, "Burada nitelikli eleman yetiştirilmek üzere Türkiye İş Kurumu vasıtasıyla 50 gencimize 6 ay boyunca günde 7 saat kurs verilecek. Yaz sonunda ise bu 50 gencimiz 'ne iş olsa yaparım'cı değil, her biri Big-Bag dikimi konusunda uzmanlaşmış birer çalışanımız haline gelecekler. İşte bizim oluşturmaya çalıştığımız fırsat budur. Bütün bu imkanların sürdürülebilir olması esastır. Gerçek anlamda farklı olan projeler uzun soluklu, toplumsal anlamda ölçülebilen, fayda üreten ve kalıcı yarar sağlayan çalışmalar içermelidir. Bu tesisimizin başta ilçemiz, sonra Balıkesir ve ülkemiz ekonomisi için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İŞSİZLİK BU TESİSLER SAYESİNDE BİTECEK
İş Kur İl Müdürü İlhan Arslan insanların evlerine ekmek götürecekleri iş yerlerinin artmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Yeni atölyenin Balıkesir ve Kepsut için önemli bir kazanç olduğunu söyleyen Arslan, "İşsizlik işte bu tesisler sayesinde ortadan kalkacak. Bu tesiste hem üretim yapılacak, insanlar istihdam edilecek, hem de uygulamalı eğitimlerle kalifiye eleman yetiştirilip yine istihdam edilecek. Başta Yırcalı Şirketleri olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da, ilçenin yeni bir tesis kazanmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Yırcalı ailesine teşekkür eden Belediye Başkanı İsmail Cankul, "Bugün Kepsut için, Kepsut ölçeği için çok önemli bir gün. İnsanın kendi memleketinde ekmeğini kazanması gibi önemli ve güzel bir şey yok. Bu ilçemizde açılan 5. atölye, bizim için çok önemli. Toplam 5 atölyede 500'den fazla vatandaş, yöre insanımız istihdam edildi. Kepsut'un nüfusu 7 bin 286, dolayısıyla işsizlikle mücadelemiz için bu tesisler büyük önem taşıyor. Ben bize bu imkanı veren, insanlarımıza ekmek kapısı açan Yırcalı ailesine sonsuz teşekkür ediyorum. Belediye olarak bundan sonra da tüm imkanlarımızı seferber etmek için buradan söz veriyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeni tesisin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Belediye Başkanı İsmail Cankul, İş Kur İl Müdürü İlhan Arslan ve Sinan Yırcalı ile davetliler atölyeyi gezdiler. Sinan Yırcalı ve Belediye Başkanı İsmail Cankul atölyede çalışan işçilerle fotoğraf çekildi. Açılış sebebiyle davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

02.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Atölyeden Amerika'ya İhracat

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi