Şifrem?
155 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yersa Dokuma Balıkesir'in Gururu Oluyor
Yırcalı Şirketleri iştirakı olan Yersa Sentetik Dokuma Sanayi çuval ve big-bag üretiminde Batı Avrupa'dan sonra Amerika pazarına da girdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yırcalı Şirketler grubunun iştiraklerinden olan Yersa Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş., sentetik ambalaj mamulleri üretiminde ürün yelpazesini her geçen yıl daha da genişletiyor. Yurt içi ve yurt dışı müşterilerinin ambalaj taleplerini karşılamaya çalışan şirket Avrupa ve Asya'dan sonra Amerika pazarına girmenin gururunu yaşıyor. Ayrıca, TSK da (Jandarma Genel Komutanlığı) siperlerde kullanılan kum torbalarını Yersa'ya yaptırıyor.

Balıkesir'de 1974 yılında Kepsut ilçesi Sarnıç köyünde kurulan Yersa Sentetik Dokuma Sanayi 154'ü fabrikada olmak üzere ilçe merkezi ve köydeki çuval ve Big-Bag atölyelerinde toplam 588 personel istihdam ediliyor.

Fabrikanın Kepsut ilçesinin ekonomisine yıllık katkısı 6 milyon TL, bunun 3 milyon TL'si Sarnıç köyünün ekonomisine kazandırılıyor. Bu şekilde köyden kente göçün tersine işletilerek kentten köye göçü başlattıklarını açıklayan Yırcalı Şirketleri murahhas üyesi Sinan Yırcalı 2010 yılında 35 milyon TL satış cirosu elde ettikleri, ihracat oranında 10 milyon dolara ulaştıklarını kaydetti. 2009 yılı son çeyreğinde yaşanan büyük ekonomik krizden etkilendiklerini ancak bunu minimum seviyede atlatıp aldıkları önlem ve uygulamalarla pozitife çevirdiklerini anlatan Sinan Yırcalı, bu krizi edindikleri tecrübelerin sayesinde minimum risk ile atlattıklarını belirtti.

KRİZ BAŞARIYLA YÖNETİLDİ
Batı Avrupa ekonomilerinde yüzde 35'lik daralmalara yol açan 2010 yılındaki ekonomik krizde işçi çıkarmadan alternatif pazarlara yöneldiklerini anlatan genç işadamı Sinan Yırcalı, "YERSA Sentetik Dokuma Sanayi olarak bu kriz döneminde alternatif pazarlara yönelme imkanı oluşturup işçi çıkışı yapmadan mevcut istihdamı artırarak devam ettirmiştir. 2010 yılını korunaklı geçirdik. Ciromuzda yüzde 10 yükselme oldu. 2011 yılına umutla bakıyoruz.

Un, yem, narenciye, gıda. gübre, çimento ve maden sektörleri içindeki pazarlama ağımızı genişletmeyi düşünüyoruz. Bu nedenle rekabet gücümüzü yükseltmek için mevcut Big Bag üretimimizi artırarak 2010 yılının ikinci yarısında 1 milyon 500 bin dolarlık yatırıma başladık. 2011 ikinci çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca SL 8 dokuma tezgahları, otomatik kesim ve konfeksiyon makineleri ile renkli baskı makinesini faaliyete geçirdik. 2011 yılı hedefimizi 15 milyon dolar ihracat ve 40 milyon TL satış cirosu olarak belirledik" dedi.

YERSA SİPERDE
Ünlü işadamı Rona Yırcalı'nın oğlu olan Yırcalı Şirketlerinin veliahtlarından şirketin yönetim kurulu üyesi Sinan Yırcalı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) de özel sipariş sentetik çuval ürettiklerini açıkladı. Bunun kendileri için çok önemli bir referans olduğunu söyleyen Yırcalı, istikrarlı ve kaliteli büyüme neticesi ihracatta müşteri portföyüne Amerika pazarını da dahil etmeyi başardıklarını, ilk siparişlerin Mart ayı ortasında yola çıkacağını bildirdi.

2010 yılında TSK ile çalışmaya başladıklarını açıklayan Sinan Yırcalı, Jandarma Genel Komutanlığı'nın birliklerinde ve karakollardaki siperlerindeki kum torbalarını Yersa'da dokuttuğunu söyledi. Yırcalı, "Fabrikamızdan istedikleri zaman numuneler alıp kendi laboratuarlarında inceleme yapıyorlar. Bu bizim için son derece önemli bir referanstır" dedi.

Yersa'nın 2010 yılında 3 milyon adet çuval 15 bin Big Bag verdiği, dolayısıyla 2010 yılındaki çalışma ve performansın onur verici olduğu kaydedildi. AR-GE'ye büyük önem verdiklerini belirten Sinan Yırcalı, un fabrikalarındaki üretimlere yönelik olarak helal gıda sertifikası alacaklarını, ayrıca fabrikada statik elektrikle ilgili çuval üretimine de geçtiklerini, B ve C tipi sertifikalarının olduğunu, "anti statik" çuval üretimiyle ilgili çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.

HEDEF DÜNYAYI ÇUVALA KOYMAK
Sentetik Elyaf tesisi olarak üretime başladıktan sonra PP torba ve BIGBAG imalatına geçen 12 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren YERSA, aylık 700 ton PP Torba ve BIGBAG, yılda ise 1,5 milyon PP BIGBAG ve 60 milyon PP Torba üretimi yapıyor. Fabrikada, Labordata Testing Institu Gmbh (Almanya) sertifikalı olan ürünler uzman kadro eşliğinde kalite kontrolleri yapıldıktan sonra YERSA güvencesi ile sunuluyor.

Şirketin ana politikası ise kalite ve müşteri tatmini, siparişlerin doğru ve tam zamanında sorunsuz bir şekilde ulaşması. Uluslararası bir organizasyon olma bilinci ile kaliteyi benimseyen YERSA, Yırcalı Şirketler Topluluğu bünyesinde yenilenen kimliği, güvenilir yatırımları ve saygın yapısı ile Türkiye'de sektörün en güçlü organizasyonlardan biri haline geldi.

PP Torba ve PP BIGBAG üreticilerinin önde gelen firmalarından olan YERSA, baskılı ve renkli PP Torba ve BIG BAG'ler, un, sebze, tahıl, makine parçaları ve tohum ambalajlarında kullanılıyor. Şu an itibariyle Avrupa ve Asya'nın birçok ülkelerine ihracat yapan şirket Amerika'yı da pazarına dahil etmenin haklı gururunu yaşıyor. YERSA, tesisleriyle yüksek dünya standartlarında olan ürünlerinin kalitesini garanti ederken, bunu müşterilerine kişisel çözümlerle sağlıyor.

En uygun fiyatlarda, en etkin çözümlerle müşterilerine hizmet sunan fabrika yönetimi kalitenin maksimum müşteri tatmini ile gerçekleştirileceğini vurgularken, hedeflerini ise, "Dünyayı çuvala koymak" olarak belirtiyor. Yırcalı Şirketleri iştiraki Yersa Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş. bölgesine ve ülke ekonomisine sağladığı katma değer ile de Balıkesir'in gururu oldu.

03.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yersa Dokuma Balıkesir'in Gururu Oluyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi