Şifrem?
97 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türkiye'nin Elit Tabakası Ayvalık'ta Vakıf Kuruyor
Ayvalık'ta aralarında Ümit ve Cem Boyner, Bezmen ve Cindoruk ailelerinin de Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı kurmak için düğmeye bastılar.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vehbi Koç Vakfı tarafından bu yıl kültür-sanat alanında verilen 10. Vehbi Koç Ödülü'ne, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AİMA) kurucusu Prof. Dr. Filiz Ali layık görülmesinin ardından, bu sabah Ayvalık’a gelir gelmez ayağının tozuyla AİMA binasında bir basın toplantısı yaptı.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) kurucusu Prof. Dr. Filiz Ali, yaptığı basın toplantısında, 100 bin dolarlık para ödülü ile heykelciği, Vehbi Koç Vakfınca (VKV) Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un elinden aldığı ödülü basın mensuplarına gösterirken, ilçede bir Kültür Sanat Vakfı kurduklarını kaydetti.

Basın toplantısında, ünlü merhum şair Sabahattin Ali’nin kızı ve AiMA’nın başkanı Prof. Dr. Filiz Ali’nin yanı sıra AİMA yöneticileri; Halil Cevdet Kantarcı, Rahmi Gençer, Dr. İlke Boran, Lale Tuluy ve Fatma Kürşat’ın hazır bulunurken, yönetim kurulu üyesi Aysel Namlı’nın İstanbul’da olması nedeniyle toplantıya katılamadığı gözlendi. Yaptığı basın toplantısında, AİMA’nın vizyonunu ve yakın geçmişte yaptığı çalışmaları özetleyen Ali, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmaları anlattı.

Geçtiğimiz yıl Ayvalık, Alibey Adası ve Küçükköy İlköğretim Okulları öğrencileri arasında yaptıkları değerlendirmeler sonucunda seçilen küçük öğrencilere başlattıkları keman eğitimini bu yıl yeni bir değerlendirme ile sürdüreceklerini kaydeden Filiz Ali, Asıl hedeflerinin ilçede gerçek anlamda uluslar arası bir Ayvalık Festivali oluşturmak olduğunu vurguladı.

Yerli ve Yabancı tüm müzikseverlerle, ayrıca ilçe sakinlerinin her türlü desteği ile bugünlere geldiklerini kaydeden Ali, İlçe sakinlerinin desteğine her zaman ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ İSİMLERİ VAKIF KURULUŞUNDA YER ALDI
Ayvalık’ta gerçek bir festivalin yanı sıra bir kültür ve sanat vakfı kurmak için bir süre önce düğmeye bastıklarını ve vakfın resmi anlamda kurulmuş olduğunu belirten Prof. Dr. Filiz Ali, vakfın kurucularının arasında Türkiye’nin önemli işadamlarının da bulunduğunu belirtti.

Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı adını verdikleri vakfın kurucularının arasında, kendilerine AİMA’nın bulunduğu binayı Nejat Eczabışı Vakfına bağışlayan Tuncay Barutçuoğlu’nun yanı sıra, Ümit Boyner, Cem Boyner, Osman Necmi Karaca, Kadriye Dilek Cindoruk, Ayla Birsel, Şerif Kaynar, Ahmet Münir Ekonomi, Binnaz Pelin gibi ülke genelinde kendi sektörlerinin tanınmış simalarını bir araya getirdiği belirtiliyor.

Ayvalık’ın yakından tanıdığı sanayici ve işadamlarının kurulan vakıfta yer aldığı öğrenilirken, resmi anlamda kuruluş yapılanmasının tamamlandığı Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı’nın yönetiminin, Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi yöneticilerinden oluşacağını kaydeden Prof. Filiz Ali, “AIMA’nın tek kaynağı müzikseverlerin bağışları. Yoksa bu akademi yaşayamaz. Aynı şekilde kurulacak olan vakfımıza da müziksever dostlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Ayvalık’ta ki ‘Taksiyarhis Kilisesini, İstanbul’da ki Aya İrini gibi kullanılabilmesi için akademiye tahsis etme sözü verdiği öğrenilirken, Nejat Eczacıbaşı Vakfınca, AİMA’nın bulunduğu denize sıfır yalının, Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı’na devredileceği belirtiliyor.

VAKIF; AYVALIK’IN KÜLTÜREL HAYATINI ULUSLAR ARASI PLATFORMA TAŞIYACAK
Öte yandan ilçedeki kurulacak vakıf için görüşlerini aldığımız vatandaşlar, “Prof. Dr. Filiz Ali kurucusu olduğu AIMA ile sadece genç müzisyenlere ufuk açmakla kalmadı. AIMA başarılı bir dönüşüm projesi olarak da yurtiçinde ve dışında kendini kanıtladı; aynı zamanda Ayvalık'ı daha yaşanır bir kent haline getirerek marka değerini yükseltti.

Başlattığı yeni bir önderlik hareketiyle, bu yıl içinde Ayvalık'ta bir Kültür ve Sanat Vakfı kurulması işlemlerini tamamlayabilmek için çalışan Prof. Dr. Filiz Ali, başta müzik olmak üzere; plastik sanatlar, mimari, edebiyat gibi geniş bir yelpazede etkinlikler, konserler, atölyeler düzenlemeyi ve Ayvalık’ın kültürel hayatını uluslararası platforma taşımayı hedefliyor.

Kurulması planlanan ‘Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı’, Ayvalık ilçesinin ilk vakfı olma özelliğini de taşıyacak. Kurulma aşamasında ki vakıf, Ayvalık’ımızın dünyaya açılacak kapılarından biri olacaktır. Bu yüzden de son derece mutluyuz” şeklinde görüşlerini ifade etmeleri dikkat çekiyor.

14.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türkiye'nin Elit Tabakası Ayvalık'ta Vakıf Kuruyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi