Şifrem?
162 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Limanı Kapatılmayacak
Ayvalık'ta, 15 Mart 2011 tarihine kadar ek süre verilen Ayvalık Limanının kapatılıp, kapatılmaması ile ilgili belirsizliğe son noktayı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur koydu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Denizcilik Müsteşarlığınca, Ayvalık Gümrük yetkililerine gönderilen bir yazıyla bugün saat 17.00’den itibaren limanın kapatılması emrinin geldiği iddialarının ardından ilçe ekonomisinin can damarı olan limanla ilgili muhabirimize açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Ayvalık Limanı’nı kapattırmayacaklarını açıkladı.

Kendisine telefonla ulaşan muhabirimizin Ayvalık Limanı ile ilgili sorularını yanıtlayan Uğur, “Ayvalık için çok önemli olan liman ile ilgili, limanın kapatıldığı 5 Kasım 2010 tarihinden bu yana takipçisiyiz. İlçe halkının ekonomik gelirinin çok önemli bir bölümünü turizmden, turizminde en önemli etabının Ayvalık Limanından geçtiğinin bilinciyle, Ayvalıklılarımızı mağdur etmemek için aylardır limanın kapattırılmaması için bürokrasi savaşı veriyoruz” diye konuştu.

5 Kasım’da kapatılan Liman konusunda, Ayvalık Belediyesinin ihmalkâr davrandığını vurgulayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, 09 Aralık 2010 tarihinde yapmış olduğumuz girişimlerle Ayvalık Limanı’na ait eksikliklerin tamamlanması için bakanlıktan ve Denizcilik Müsteşarlığı’ndan 3 aylık ek süre alınmasını sağladık. Bu süre içerisinde gereken şartların yerine getirilmesi için gereken eksikliklerin tamamlanmasında yavaş hareket eden belediye, nihayetinde evrakları tamamladı. Ancak bunu yaparken 3 aylık ek sürede sona erdi” dedi.

Ayvalık halkı ile esnafını mağdur etmemek için kendi kişisel girişimleriyle, bakanlıktan 1 aylık ek süre daha talep ettiğini ve bakanlığında Ayvalık Limanının kapatılmaması için söz konusu 1 aylık ek süreyi verdiğinin altını çizen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, “Aslında 5–6 günlük ek süre yeterliydi. Ama biz 1 aylık bir ek süre aldık. Bu süre sona erse bile Ayvalık Limanını asla kapattırmayacağız” diye konuştu.

TÜRKÖZEN, “TEK EKSİK BAKANIN İMZASI” DEMİŞTİ
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir süre önce Ulaştırma Bakanlığı’nın onayı ile Denizcilik Müsteşarlığı tarafından bazı evrak ve fiziki eksiklikler gerekçesiyle, 5 Kasım 2010 tarihinde ülke genelinde 300 civarındaki liman arasında kapatılan 42 limandan biri olan Ayvalık Limanı, 09 Aralık 2010 tarihinde gerek belediye gerekse bakanlık nezdinde yapılan girişimler sonucunda 15 Mart 2011 tarihine kadar geçici izinle açılmıştı.

Bugün saat 17.00’de dolan ek süreyle ilgili yaptığı açıklamayla işletmecisi olduğu Ayvalık Limanı ve iskelesi ile ilgili gerek fiziki şartlar, gerekse evrak konusunda üzerlerine düşen tüm eksiklikleri yerine getirdiklerini ve Limanın akıbetiyle ilgili tek eksiğin Maliye Bakanının imzası olduğunu belirten Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Eksik olan sadece irtifak hakkının devridir.

Bununla ilgili Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığına gereken tüm evraklar verilmiştir, parası da 85 bin TL olarak yıllık bedeli bile bellidir. Tüm evraklarımız şu anda Maliye Bakanının önünden imzalanmayı beklemektedir. Aradan 2 ay geçmesine rağmen halen daha imzalanmayı beklemektedir” diye konuşmuştu.

AYVALIK LİMANI İLÇE EKONOMİSİNİN CAN DAMARI
Ayvalık Belediyesi tarafından 1,5 milyon TL harcanarak işletmeciliğini üstlendiği Liman ve İskele, bundan yaklaşık 3 yıl kadar önce dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açılmıştı.

Açıldığı günden bu yana, Türkiye’nin batıya açılan hudut kapısı niteliğinde ki liman, milyonlarca turistin Ayvalık’a akın etmesini sağlamış ve bunun sonucunda da ilçe ekonomisine çok önemli katkılar sağlamıştı. Ayvalık Limanı için 15 Mart 2011 (süre bu akşam saat 17.00’de doldu) tarihine kadar verilen ek sürenin dolması nedeniyle ilçe esnafının endişeli bekleyişlerinin, ilçede büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılanması bekleniyor.

16.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Limanı Kapatılmayacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi