Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Minik Öğrenciler Gazetecilere Taş Çıkarttı
Ayvalık'ta Aliçetinkaya İlköğretim Okulu’nun iki minik öğrencisi profesyonel gazetecilerin bile sormaktan çekindiği soruları Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e sorarak, ilçede gazetecilik mesleği ile uğraşanlara adeta ders verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün, ilçenin Yenimahalle mevkiinde bulunan Aliçetinkaya İlköğretim Okulu 7-B sınıfı öğrencisi Ayşenur Dağlı ve İrem Buse Sayıner, hazırladıkları yılsonu performans ödevlerini hazırlamak için halkın ve kendilerinin merak ettikleri soruları makamında ziyaret ettikleri Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e yöneltti.

Okul müdürü Safiye Korkmazoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette beraberinde getirdikleri bir buket çiçeği başkan Türközen’e hediye eden iki ilköğretim öğrencisi, Ayvalık’la ilgili geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi aldı. İlçedeki su kaynaklarının yeterli olup, olmadığını soran Dağlı ve Sayıner, Türközen’e Bodrum, Çeşme, Antalya gibi turizm merkezlerinde sezon 7 ay sürerken, Ayvalık’ta 3 ay bile sürmemesini yanıtlamasını istedi.

Türközen, Ayvalık’ın geleceğinin bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmden geçtiğini ve bu yüzden de ilçenin geleceğe yönelik yatırımlarının turizm odaklı olduğuna inanarak hareet ettiklerini kaydetti. Ayvalık’ın turizmde gelişmesinin önünü açabilmek için belde belediyelerinin de içinde bulunduğu, ilçe kaymakamının öncülüğünde AYTUGEB’in kurulmasına ön ayak olduklarını vurgulayan Türközen, Ayvalık’ın turizm sezonunun uzaması için AYTUGEB çatısı altında yapılan tanıtım çalışmaları ve sektör yatırımcılarını ilçeye çekmeye çalıştıklarını belirtti.

Ayvalık’ın turizm seçeneklerinin Bodrum, Çeşme ve Antalya’dan daha fazla olduğunun altını çizen Türközen, model olarak hedefledikleri turizmin, Bodrum, Çeşme ve Antalya’dan farklı ve daha kalıcı turizm alternatifi olduğunu anlattı.

“SAHİLDE OTOPARK OLMASI DAHA MI İYİ?”
7. sınıf öğrencisi Ayşenur Dağlı ve İrem Buse Sayıner’in internette ki bazı paylaşım sitelerinde halen çalışmaları süren Ayvalık Sahilinde ki yürüyüş yolu ve otobüs duraklarının konuşlandırılacağı proje ile ilgili olarak, bazı vatandaşların ‘Sahilde egzozsuz yürüyüş alanı istiyoruz’ şeklindeki eleştiriler ve sloganlar hakkında ne düşündüğünü sorusunu yanıtlayan belediye başkanı Türközen, “Türkiye’de bir tek turizm kenti gösterin ki, o kentte sahil kısmında otobüs durağı olmasın. Çok uzağa gitmeyelim. Mesela İzmir’de bile otobüs duraklarının bir tanesi deniz tarafında, diğeri ise karşısındadır.

Örneğin İzmir-Konak komple otobüslerin deniz kenarında durup, kalktığı bir yerdir.Bu konuda önemli olan, ‘Ayvalık Sahil Projesinin’ inşaatının sürdüğü bölümde daha önce bulunan otopark’ın olması mı daha iyidir, yoksa ufak bir bölümü otobüs durağı olarak hazırlanan sahilde büyük bir bölümün vatandaşların rahatça gezebileceği, yeşil alanda kısa mola vereceği yaşam alanlarının konuşlanması mı daha önemlidir? İkincisi ise, Ayvalık sahili Türkiye’de yeşil alanı bulunmayan tek sahildi.

Ne yazık ki sahilimizde hiçbir yeşillik yoktu. Biz bu projeyle hiç olmazsa yapacağımız düzenlemelerle o bölgede çimler, palmiye ağaçları dikerek bu eksikliğimizi bir nebze olsun tamamlamaya çalışıyoruz. Bu alanda ileride fıskiyeli havuz da yaparak, kent estetiğini oluşturmanın peşindeyiz. İnsanları su ile buluşturmanın gayretindeyiz ” dedi.

İki küçük kız öğrencinin, Ayvalık Devlet Hastanesi’nin yıkılma tehlikesi taşıdığı ve bu nedenle Cennet Tepesine nakledileceği söylentilerine karşın yeni devlet hastanesinin projesinin hazır olduğu ve bu projeyi TOKİ’nin üstlendiğinin doğru olup, olmadığı, söz konusu mevcut hastanede yıkılma tehlikesi varsa, neden bu güne kadar yeni hastane projesinin gerçekleşmediği sorusunu cevaplandıran Türközen, “Yeni Hastanenin yapılacağı alan 1. Derece Sit alanıydı. Şu anda söz konusu yerde zemin etüd çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar sona erdiğinde Bursa Anıtlar Kurulunun belirlediği esaslarda bir proje çizilecek ve çalışmalar başlayacaktır. Yeni hastane binası TOKİ tarafından yapılacağına ilişkin bende aynı duyumları aldım” dedi.

“TOKİ’DEN BELEDİYEYE DAR GELİRLİLERE YÖNELİK BİR PROJE GELMEDİ”
TOKİ tarafından ülke genelinde birçok il ve ilçede dar gelirli vatandaşlar için yapılan TOKİ evlerinin Ayvalık’ta neden başlamadığı sorusunu yanıtlayan Türközen, “Ayvalık her yanıyla özel bir yerdir. Bu yüzden de çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından koruma altına alınmış bir kenttir.

Cennet Tepesinin etrafı, Cunda Adasının üst tarafları, adalar ve Patriça gibi bölgeler hep bu koruma kalkanlarıyla donatılmıştır. Bu yüzden de boştur. Neden boş tutuluyor. Çünkü eğer koruma alanı olmasaydı herkes gelir bu bölgelerde konutlar inşa etmeye kalkışır ve Ayvalık’a özel bu güzellikleri binalarla doldururdu.

TOKİ Ayvalık’ta uygun bir alan bulduğunda ve dar gelirli ailelere yönelik bir çalışma yaptığında bunu elbette görüşürüz. Ama şimdiye kadar TOKİ tarafından bize dar gelirli vatandaşlara yönelik bir çalışma gelmedi. Cennet Tepesinde 40 dönümü çam ağacıyla kaplı olan bölgede konut yapıp bunları satmak amacıyla bir başvuruları oldu. Buda dar gelirlilere yönelik değildi. Bizde o bölgede bulunan çam ağaçlarından dolayı buna karşı çıktık” diye konuştu.

Yenimahalle’nin çok göç aldığını hatırlatan Aliçetinkaya İlköğretim Okulu öğrencisi, Bu göçlerle ilçeye gelen birçok kadının okuma-yazma bilmediği için, bu kadınlara eğitim konusunda belediye olarak ne gibi çalışmalar yapmayı düşündüklerine ilişkin soruyu yanıtlayan Ayvalık belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, belediye öncülüğünde semt evleri projesini hayat geçirmeye başladıklarını ve bu semt evlerinin ilçedeki her mahallede kurulmasını hedeflediklerini kaydederek, “Sem evlerinde el sanatları, biçki-nakış gibi eğitimlerin yanı sıra talebe göre okuma-yazma kurslarının da açılmasını sağlamaya yönelik çalışmalara açığız” dedi.

07.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Minik Öğrenciler Gazetecilere Taş Çıkarttı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi