Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Deprem Tırı Edremitlileri 7.4 İle Salladı
Türkiye'yi dolaşmak üzere yola çıkan Afet Eğitimi ile Türkiye'nin ilk üç boyutlu deprem simülatörünün de içinde bulunduğu 'G-Force Deprem Tırı', Edremit'te vatandaşları 7.4 şiddetinde salladı ve deprem riskini hatırlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlk etabında ve 2 ay içerisinde 15 bin kilometre yol kat ederek toplam 10 il ve 50 ilçeye giden, 5 bin engelli vatandaşı doğal afetler konusunda eğiten, 200 okulda 1 saatlik “Afet ve afetlerden korunma – sigorta bilincini artırma” semineri veren, 100 bin öğrenciyi eğiten, il afet sorumluları, belediye çalışanları, öğretmenler, muhtarlar, itfaiyeciler gibi 5 bin devlet memuruna seminerler veren AKUT ve Ak Sigorta Şirketi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Hayata Devam Türkiye’ isimli sosyal sorumluluk projesinin 2. etabı kapsamında İstanbul’dan yola çıkan ‘G-Force Deprem Tırı’nın 10. durağı Edremit oldu.

Bandırma’dan sonra hava muhalefeti nedeniyle il merkezindeki programını iptal eden ekip, Edremit Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Kurulan deprem tırında Akut ve Aksigorta elamanlarından oluşan bir ekiple sunum yapılıyor.

Proje kapsamında Edremitli vatandaşlara deprem, yangın ve sel gibi doğal afetler konusunda eğitimler verildi. Deprem tırı önünde vatandaşlara deprem konusunda bilgiler verilirken, ardından tıra alınan vatandaşlara 7.4 şiddetindeki simülatör çalıştırılarak deprem anı yaşatıldı. Güvenli ve güvensiz odalarda oturan yetişkinler ve çocuklar büyük korku yaşarken, eşyaları sabitlenmemiş durumdaki güvensiz oda darmadağın oldu. Depremin etkilerinin ve alınması gereken önlemlerin uygulamalı olarak anlatıldığı program esnasında slayt gösterim ile sunumlar da yapıldı.

Ana hedeflerinin Türk halkını doğal afetler konusunda bilinçlendirmek ve bir felaket yaşanması durumunda olası kayıpları ve zararları minimuma indirmek olduğunu söyleyen ekip yetkilileri, “İkincil hedefimiz ise halkımızı, bu tür felaketlerin ardından geleceklerini güvence altına almaları yönünde teşvik etmek, toplumda risk ve sigorta bilincini artırmak ve ‘Her ne yaşanırsa yaşansın, hayata devam Türkiye’ demek. 5 yıl içerisinde amacımız 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşarak; merkezi meydanlarda, okullarda ve seminer salonlarında öğrencilere, engellilere, yetişkinlere eğitimler vererek, doğal afet ve sigorta bilinci sağlam nesiller yetişmesinde katkıda bulunmak.

Bu arada, ilk etap çalışmalarımız kapsamında 2 ayda, halka açık seminerlere toplam 10 bin kişi katıldı, afet eğitim tırlarını toplam 150 okul ziyaret etti, öğrenci ve sivil 80 bin çocuğa 10 dakikalık afet eğitimi verildi, afetten korunma yollarını anlatan 500 bin kitapçık-broşür dağıtıldı, afet eğitim tırlarını 300 binin üzerinde vatandaş ziyaret etti, 90 bin vatandaş akşamları düzenlenen interaktif tiyatro oyununa katıldı ve 500 bin kişiye bire bir erişerek toplamda 1 milyon üzerinde kişiye ulaşıldı” diye konuştu.

Akşam saatlerine kadar Cumhuriyet Meydanı’nda kalan deprem tırına çok sayıda vatandaş katıldı ve vatandaşlara deprem, yangın ve sel gibi doğal afet anlarında yapılması gerekenlerin anlatıldığı el broşürleri dağıtıldı.
(SŞ)

18.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Deprem Tırı Edremitlileri 7.4 İle Salladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi