Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Almanlar Edremit'ten Vazgeçemiyor
Edremit ile kardeş şehir ilan edilen, Almanya'nın Kamp Lintfort şehrinin Belediye Başkanı Dr. Christoph Landsccheidt ile beraberindeki kalabalık heyet, protokol imzalamak üzere Edremit’e geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye’ye üçüncü, Edremit’e de ikinci gelişi olan Almanya Kamp Lintfort şehrinin Belediye Başkanı Dr. Christoph Landsccheidt, en son 2009 yılının Ekim ayında Edremit’te bulunmuştu. 2 günlük ziyaretin asıl amacının Kardeş Şehir Protokolü İmza Töreni olduğu öğrenilirken, Alman heyetin kalabalık olması dikkat çekti. Sabah saatlerinde Belediye Meclis Salonu’nda başlayan program gün boyu sürdü. Meclis salonunda düzenlenen basın toplantısına bölgeden ve Almanya’dan gelen basın mensupları katılım gösterdi.

Kamp Lintfort şehrinin Belediye Başkanı Dr. Christoph Landsccheidt’in önderliğindeki Almanya’dan gelen heyette, Kamp-lintfort Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Christoph Müllmann, Eyalet Milletvekili ve Meclis Üyelesi Wolfgang Roth, meclis üyeleri Heinz-Günter Schmitz, René Schneider, Matthias Gütges, Simon Lisken, Johannes Tuschen, Manfred Schube, Thomas Reif, Erich Pommerening, Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (T.A.M) Vakfı Direktör Yardımcısı Gülay Kızılocak, Diesterwegschule Okulu’ndan Petra Ada ve Atilla Ada, Bağımsız Hıristiyan Kilisesi Cemaatinden André Carouge, Lintforter Turnverein Spor Derneği’nden Gülsen Cecenoğlu, Ulrike Plitt ve tercümanlar Ayşe Şahin ile Ali Onat, kardeş Şehirler Derneği Başkanı Elsa Hartmann bulundu.

Toplantıda tercümanlar aracılığıyla konuşan Edremit ve Kamp Lintfort şehrinin Belediye Başkanları, kardeşlik bağlarının güçlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Toplantıda, Eyalet Milletvekili ve Meclis Üyelesi Wolfgang Roth’ta kısa bir konuşma yaptı ve Türk milleti ile Almanların her zaman iyi dost olduklarını vurguladı. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, her alanda Almanya’nın kardeş şehri ile ortak projelere imza atacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

ALMAN YETKİLİLER EDREMİT YÖRESİNİN HAYRANI OLDU
Belediye Başkanı Başkanı Dr. Christoph Landsccheidt, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın da kendisi gibi hukukçu olduğunu vurguladı ve mutluluk yaşadığını ifade etti. Başkan Landsccheidt, geçtiğimiz yıllarda yaptıkları ziyarette kaz Dağları ve Edremit yöresine hayran kaldıklarını söyledi.

Heyet, daha sonra başkan Kılıç’ın nezaretinde Kaymakam Osman Tunç’u makamında ziyaret etti. Kaymakam Osman Tunç, misafirleri makam kapısında karşılarken, heyete hitaben yaptığı konuşmaya, Türk Alman ilişkilerinin tarihteki örnekleriyle başladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Tunç, Alman Belediye Başkanı Dr. Christoph Landsccheidt’in verdiği armağanları kabul etti ve hazırladıkları hediye paketlerini kalabalık heyete takdim etti. Alman heyete gün boyu Edremit Belediyesi zabıta timleri de eskortluk yaptı ve esnaf ta Alman yetkililere yakınlık gösterdi.

Heyet, daha sonra A. Sıdıka Ekre Etnoğrafya Müzesi’ni ziyaret etti ve müzede bulunan Türk kültürünü yansıtan eşyalar ilgi topladı. Alman yetkililer, müzede bulunan mankenlerin arasına geçerek hatıra fotoğrafları çektirdi. Türk kültürü ve tarihi eserlere ilgi duyduğu gözlenen Alman heyet, daha sonra Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde hazırlanan Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Elman’ın fotoğraf sergisini gezdi. Kaz Dağları’nın endemik bitkilerinin makro çekimleri ve yöresel özgür fotoğrafların yer aldığı sergi beğeni topladı.

ALMANLAR, EL EMEĞİ EŞYALARI GIPTA İLE İNCELEDİ
Daha sonra, kültür merkezi salonunda davetlilere küçük bir müzik dinletisi sunuldu. Kültür merkezinin yanında bulunan Edremit Belediyesi El Sanatları Merkezi’ni de ziyaret eden Alman heyet, yapılan el işi çalışmaları hayranlıkla inceledi.

Ev hanımı bayanların Edremit belediyesi çatısı altında toplanarak kurs aldıklarını ve meslek sahibi olup aile bütçelerine katkı sağladıklarını öğrenen Alman Belediye Başkanı Dr. Christoph Landsccheidt, başkan Tuncay Kılıç’ı tebrik etti. El Sanatları Merkezi’nde sergilenen el emeği ürünleri inceleyen Alman heyet, daha sonra ev hanımı bayanların çalıştığı atölyeleri gördü ve çalışmaları izledi. Tercümanlar aracılığıyla el işi yapan bayanlarla konuşan Almanlar, Türklerin sabır ve becerilerine gıpta ettiklerini ifade etti. Daha sonra, ev hanımlarının el emeği örgü ürünlerinin satışa sunulduğu alanı da gezen Alman heyet, örgü giysileri de çok beğendi.

Kardeş Şehir Protokolü’nü resmileştirmek amacıyla ilçeye gelen yaklaşık 20 kişilik Alman heyet, öğle yemeği yedikten sonra ilçedeki gezilerine devam etti. Alman heyet akşam saat 20.00’de Saruhan Termal Otel’de düzenlenen bir toplantı ile Edremit ve Kamp-Lintfort Belediyeleri’ni Kardeş Şehir yapacak olan protokollere imza attı. Alman heyetin 2 gün Edremit’te kalacağı öğrenildi.

19.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Almanlar Edremit'ten Vazgeçemiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi