Şifrem?
61 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Sezona Hazırlanıyor
Ayvalık'ta, belediye tarafından yapılan Sahil Düzenleme Projesi ilçeye yepyeni bir çehre kazandırmak için hızla ilerliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çevre düzenleme, yürüyüş yolu, yeşil alan ve oturma guruplarını içeren projenin hayata geçirilmesinde son aşamaya gelinirken, proje kapsamında yeşil alan olarak belirlenen yerlere çim ve palmiye ağaçlarının dikilmesiyle ilçe halkına yönelik yeni yaşam alanı da yavaş yavaş kendisini göstermeye başlamış oldu.

İlçenin tek ana arteri üzerinde özellikle turizm sezonunda sıkışan ve tam bir keşmekeş hale dönüşen araç trafiğini de rahatlamayı amaçlayan hayata geçmek üzere olan proje dâhilinde genişletilen yol kenarına toplu taşıma araçları için yapılan duraklar da konuşlandırılmış durumda.

Önceki gün sona ermek üzere olan ve hayata geçmek üzere olan proje çalışmalarını denetleyen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilçenin sahil bandında oluşturdukları yeni yaşam alanı sayesinde ilçenin yeni bir yüze kavuşacağını ve bunun yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Ayvalık’ın trafiğinin bilimsel çözümü için hazırlanan projeye de uygun olduğunu kaydetti.

Türközen, söz konusu denize sıfır alanın daha önce belediye tarafından işletilen bir otopark olduğunu hatırlatarak, “Bu bölgenin otopark olması öncelikle bizim anlayışımıza tersti ve halkımız da buranın otopark olmasını istemiyordu.

İlçe merkezimiz içerisinde bulunan sahil şeridimizde bir tane bile oturulabilecek yeşil bir alan yoktu. Sahilimiz dar ve farklı amaçlarla kullanıldığı için halkın kullanabileceği bir alan yoktu. Bu amaçla, Kıyı Kenar Kanununun öngördüğü kriterler doğrultusunda, Bursa Anıtlar Kurulu gibi kurumlardan da onay alarak hazırladığımız projemiz tamamlandığında halkımızı yepyeni bir yaşam alanına kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

Özellikle yaz mevsiminde ilçe merkezinde ki Cumhuriyet Meydanının bulunduğu noktada trafiğin keşmekeş bir hale geldiğinin altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı, “Proje kapsamında oluşturduğumuz toplu taşıma araçlarının yolcu indirme bindirme yapabilmesine olanak sağlayacak geniş cepler sayesinde rahatlayacak olan trafik normal akışını sürdürebilecek hale gelecek” dedi.

Beraberinde bulunan, belediye yetkilileri ve projeden sorumlu mühendislerle yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Türközen, meydanların önemini vurgulayarak, “Ben hep söylüyorum. Meydanlar kentler için çok önemli yerlerdir. İnsanların buluştuğu ve bir araya geldi noktalardır. Projemizin devamında Cumhuriyet Meydanında da genişletme çalışmalarımız sürüyor. Bu genişletme sayesinde meydanın araç trafiğinin bulunduğu orta refüjde araçlar duraklamadan rahatlıkla dönüş yapabilme olanağına kavuşacaklar” ifadelerini kullandı.

Projenin yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını anlatan Türközen, “İlçemiz sahilinde bu projemiz dışında yapılacak olan çalışmalar ilgili kurumlardan gerekli yasal izinler alındıktan sonra yapılabilecek dolgularla olabilecek uygulamalardır. Tüm bunlar uzun soluklu süreç isteyen çalışmalardır. Uzun vadede gerçekleşebilecek çalışmalar öncesinde halkımıza böylesi bir yaşam alanını kazandırmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

“HİÇ KİMSENİN HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİ BİR AYVALIK”
Cumhuriyet Meydanı rıhtımının denize aktığını kaydeden Hasan Bülent Türközen, “Buna engel olabilmek için yoğun çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ancak yapılabilecek çalışmalar kapsamında Kıyı Kenar Kanununa takılıyoruz.

Bu yüzdende söz konusu meydanın denize akmasını kısmen de olsa engelleyebilmek için tren raylarını denize çakarak, üzerine yapacağımız çalışmalarla engellemeye çalışıyoruz. İlçemizde yaklaşık 50–55 yıl önce yapılan ana caddenin alt yapısında ki menfezler oldukça eski, Sahil Projemizin çalışmaları sırasında söz konusu menfezleri yeniledik. Böylelikle yağmur suyunun daha rahat denize ulaşabilmesini sağladık” diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu Sahil Projesinin, ‘Hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği bir Ayvalık’ hedefinin sadece bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

20.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Sezona Hazırlanıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi