Mevlitlerde keşkek ve pilav, düğünlerde ise Boşnak Böreği’nin vazgeçilmez olduğunu bildiren Süleyman Evren, beldede yemek geleneklerinin devam ettiğini söyledi. Altınova da Evren çiftliğinin sahiplerinden Süleyman Evren’in oğlu Barış Evren’in düğününde konuklara çeşitli düğün yemeklerinin yanı sıra, Boşnak Böreği ikram edildi.
Beldede gelenekleri sürdürmeye çalıştıklarını bildiren 53 yaşındaki Süleyman Evren, “Düğünlerde çorba, fırında etli patates, Kilis tavası, karnıyarık ve tatlı ikramı yapılıyor. Ancak bütün bunların yanı sıra Boşnak Böreği de ihmal edilmiyor.
Mevlitlerde keşkek ve pilav vazgeçilmez olduğu gibi düğünlerde de Boşnak Böreği mutlaka yapılıyor. Yemek yapımında bayanlar imece ile çalışıyorlar. Bulaşıklar bile imece ile yıkanıyor. Herkes işin bir ucundan tutuyor. Geleneklerimizi devam ettirmeye kararlıyız” dedi.
Barış ve Türkan Evren çiftinin düğününde yemeklerin yenmesinin ardından Belediye Düğün Salonu’nda yapılan düğünde de büyük coşku yaşandı.
26.04.2011