Şifrem?
198 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

2. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliği Başladı
Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği (AYKÜSAD) ile Ayvalık Sanat Derneği (ASD) tarafından organize edilen 2. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Festivali önceki gün ilçede kurulması için yoğun çaba gösterilen ‘Sanat Fabrikası’nda yapılan açılış kokteyli ile start aldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkan vekili İbrahim Fatih Ayyürek’in yanı sıra, dizi tutkunlarının ‘Yahşi Cazibe’ dizisinden tanıdığı Tuğçe Kıltaç ile ‘Küçük Kadınlar’ dizisinin ünlü yüzü Hande Soral açılış kokteylinde hazır bulundu. Devlet Tiyatroları Sanatçılarından Olcay Poyraz ve Faik Ertener, Ayvalık’ta faaliyet gösteren sivil siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatseverler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen açılış kokteyli, Ayvalık Sanat Derneği tarafından yeniden restore ettirilmeye çalışılarak, ‘Sanat Fabrikası’ haline dönüştürülmeye çalışılan ilçe merkezinde ki eski bir fabrikada yapıldı.

Açılış kokteylinde, Ayvalık Sanat Derneğinin tiyatro gurubu ‘Tiyatro Objektif’in Almanya Nurnberg’te ki kardeş kolu olan ‘Tiyatro As’ bir oyun sergiledi. Müzik dinletisi, tiyatro afişlerinden oluşan serginin açılışı, Ayvalık Sanat Fabrikası ile ilgili projenin slayt gösterimli sunumuna davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, açılışta konuşan Ayvalık Sanat Derneği kurucularından izleyicilerin Kurtlar Vadisi-Irak filminde ‘Türkmenbaşı’ karakteriyle tanıdığı usta oyuncu Yavuz İmsel, bu yıl ikincisini organize edilen Gençlik ve Tiyatro Festivaline katkı verenlere teşekkür etti.

Sanatın başkenti olmaya aday olan Ayvalık’a bir Sanat Fabrikası kazandırmak için yaptıkları çalışmaları anlatan İmsel, “Ayvalık’ın bu sanat fabrikasına ihtiyacı var. Sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği donanımlı bir salon ilçede yok ve biz ASD olarak bu eksiği kapatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Açılışta konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, ASD’nin yöneticileri ile her fırsatta bir arada olduklarını kaydederek, “Gönlümüz bir, arzumuz bir ve inancımız bir. Bu yüzden de ASD yöneticilerinin ilçemize kazandırmaya çalıştıkları Sanat Fabrikası için elimizden gelebilecek tüm desteği vereceğimizden hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bu duygularla bu yıl Ayvalık’ımızda 2. si düzenlenen Gençlik ve Tiyatro Festivalinin hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Açılış kokteylinde sanatın 3. sınıf bir meslek haline geldiğini kaydeden Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Faik Ertener ise yaptığı konuşmada, “Sanatı 3. sınıf bir meslek haline gelmesine seyirci kalan toplumumuzun ne hale geldiğini ve nereye gittiği de ortadadır” şeklindeki eleştirisel sözleri dikkat çekti.
Ayvalık 2. Gençlik ve Tiyatro Şenliğinin açılış kokteylinde, yaptıkları konuşmalarda toplumun sanat ve sanatçıya sahip çıkması gerektiği mesajını veren Devlet Tiyatrosu sanatçısı Olcay Poyraz, dizi film oyuncuları Hande Soral ve Tuğçe Kıltaç’da, Ayvalık Sanat derneği tarafından ilçeye kazandırılmaya çalışılan Sanat Fabrikası Projesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

SANAT FABRİKASINA NEBİYE ELMAS DESTEĞİ
Ayvalık Sanat Derneği Başkanı Sadi Mastar ile Derneğin yöneticilerinden Erkan Cılak’ın slayt gösterimi ile Sanat Fabrikası projesi ile ilgili sunumunun ardından, yapılan sembolik açık arttırmada ilçenin renkli simalarından, sanatsever Nebiye Elmas, Bin TL’lik ekonomik bağışta bulunması davetliler tarafından takdirle karşılandı.

Sanat Fabrikası Projesi’nin sunumunun ardından 2. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliği açılış kokteyli davetlilere sunulan müzik dinletisi ile sona erdi.

27.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 2. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliği Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi