Şifrem?
161 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sağlık İçin Hareket Et
Balıkesir'de, "Sağlık İçin Hareket Et" kampanyası düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyona katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve daire müdürleri ile vatandaşlar eşofmanlarını giyip sağlık yürüyüşü yaptı.

Balıkesir Belediyesi Kaya Avni Sağlıkçı Parkuru'nda düzenlenen sağlıklı yürüyüş faaliyetine Vali Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Tarım Müdürü Engin Sancı, il sağlık müdür yardımcıları, hastane başhekimleri, sağlık personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. "Sağlık İçin Hareket Et" faaliyetiyle alakalı bilgi veren İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Dünya Sağlık Örgütü'nce her yıl 10 Mayıs tarihinin, "Sağlık İçin Hareket Et" günü, 22 Mayıs'ın da, "Avrupa Obezite Günü" olarak kabul edildiğini, bu sebeple pek çok sağlık sorununa temel teşkil eden obezite hastalığına dikkat çekerek, fiziksel aktivitenin sağlık üzerine olumlu etkileri konusuna vurgu yapmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amaçlandığını söyledi. Hasan Yılmaz, "Yapılan araştırmalar obezitenin fiziksel hareketsizlikten kaynaklandığını ortaya koymuştur. Çocukluk ve gençlik döneminde kazanılan ve yaşam boyu sürdürülen düzenli fiziksel aktivite bireyin sağlığını koruduğu gibi hastalıklara karşı direncini de önemli ölçüde artırır. Hareketsiz yaşam ise yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, şeker hastalığı ve kalp hastalıkları gibi birçok sağlık sorununu da beraberinde getirir. Bu tür hastalıklardan uzak kalmak için de 'herkes için fiziksel aktivite' olarak belirlenen bu yılın temasına uygun olarak hareket edilmesi, yaşa uygun sporların ve en azından yürüyüşlerin günlük yaşantımızın olmazsa olmazı olarak alışkanlık haline getirilmesi gerekir" dedi.

VALİ VE DAİRE MÜDÜRLERİ HALAT ÇEKTİ
İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, fiziksel aktiviteler ile yapılan sporun türüne bağlı olarak kişide özgüveni artırdığını, heyecan ve stresi azaltırken fiziksel ve ruhsal bütünlüğe ulaşmaya yardımcı olduğunu, günlük yaşamda yürümenin her zaman tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık müdürünün konuşmasının ardından çevresi 2 km civarında olan koşu ve yürüyüş parkurunda başta protokol üyeleri olmak üzere tüm katılımcılar aynı tempoda yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından çeşitli aktivasyonlar yapıldı. İlk olarak uzun bir halat bulunarak çekme yarışı yapıldı. Bir tarafta İl Sağlık Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Orman Bölge Müdürü, diğer tarafta ise il sağlık müdür yardımcılarının bulunduğu yarışmada halatı kendilerine çeken daire müdürleri karşı takıma son anda gelen takviye ile yenik duruma düşerken, Vali Yılmaz Arslan da daire müdürlerinden oldu. Vali Yılmaz Arslan'ın da desteğini alan daire müdürleri, başını Mustafa Yılmaz'ın çektiği il sağlık müdür yardımcılarının halatı kendilerine çekip yarışı kazanmasını önleyemedi. Halat yarışmasını kazanan takımın başındaki sağlık müdür yardımcısı Valinin desteklediği daire müdürlerinin halatı birden bırakmasıyla yere düştü. Hayli eğlenceli geçen bu yarışmanın ardından ağızda kaşık içerisinde yumurta taşıma yarışması yapıldı. Vali Arslan'ın start vermesiyle başlayan yarışmada birçok katılımcı ağzındaki yumurtayı düşürüp diskalifiye olurken, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz'ı son anda geçip varış çizgisine önde giren yardımcısı Mustafa Yılmaz yarışın birincisi oldu. Akşam saatlerinde sona eren, "Sağlık İçin Hareket Et" faaliyetinin sonunda aileler ip atlayıp eğlendiler.

VALİDEN MÜDÜRE EŞOFMAN TALİMATI
Parkurdaki etkinlikte Vali Yılmaz Arslan, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından özel olarak yaptırılan kırmızı üst ve siyah alt eşofman takımlarından basın mensupları için de birer takım yapılması için sağlık müdürü Hasan Yılmaz'a talimat verdi. Müdür Yılmaz, eşofman takımı ile tişört ve şapkalardan gazetecilere de birer yaptırıp hediye edeceklerini bildirdi.

19.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sağlık İçin Hareket Et

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi