Şifrem?
251 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

19 Mayıs Coşkutla Kutlandı
Büyük Önder Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Balıkesir'de coşkuyla kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören stadyumdaki bayram programıyla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan'ın açılış konuşmasını yaptığı törende geçit merasimi ve gösterilerin bir bölümünde Balıkesir Sakatlar Derneği üyesi olan engelli gençler de tekerlekli sandalyeleriyle katıldıkları gösterileri renklendirdiler.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, hürriyet meşalesinin yakıldığı tarihi günün 92. yıldönümünün kutlandığını, içinde bir milletin nabzının attığı Kurtuluş Savaşı destanının da bu tarihi adım ile başladığını söyledi. İlhan Aslan, "19 Mayıs 1919 tarihi vatandaşı olmaktan şeref duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür. Türk milletinin hürriyet için, demokrasi için Mustafa Kemal önderliğinde ayağa kalktığı gündür. 19 Mayıs 1919 bu yüce milletin Mustafa Kemal liderliğinde topyekun omuz omuza bir araya gelerek destan yazmaya başladığı gündür. Anadolu'yu paylaşmaya kalkan bu yüce milleti yok etmeye çalışanlara karşı kurtuluş hareketinin başladığı gündür. 19 Mayıs'ta, 'milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyen ruh vardır. 19 Mayıs'ta, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen güç vardır. 19 mayıs 1919 imkansızlıklar içinde yeniden doğuşun mümkün olabildiğinin gösterildiği sürecin başlangıcıdır. 19 Mayıs ruhunda ülkemizi çağdaş uygarlık ve onun üzerine çıkarmayı Ata'sına söz vermiş Türk gençliği vardır. Sevgili gençler, Büyük Önder Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalini, bu cennet vatanı, ay yıldızlı bayrağı ve büyük bayramı siz gençlere emanet etmiştir. Geleceğin dünyasında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, iyi eğitimli, karşılaştığı sorunları akıl, bilim ve anlaşma ile çözebilen nesiller söz sahibi olacaktır" diye konuştu.

EFE VE ZEYBEK AYAKTA ALKIŞLANDI
Balıkesir Atatürk Stadı'ndaki 19 Mayıs Bayramı gösterilerinde kız ve erkek grupların birbirinden güzel ve renkli gösterileri esnasında sahaya giren 'efe' grubu büyük ilgi gördü. Bayraklarla bekleyen efelerin arasından çıkan bir efenin tek başına sahada sergilediği zeybek oyunu gösterilere damgasını vurdu. Efenin zeybek oyunu hem protokol hem de tribünlerdeki vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle izlendi. Efeler ve zeybek gösterisi uzun süre alkışlandı. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende boksta Türkiye derecesi elde eden sporculara Vali Yılmaz Arslan tarafından madalyaları takıldı. Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Belediye Başkanı İsmail Ok, askeri tören aracı ile stat içinde tur atarak gençlerin ve halkın bayramını kutladılar. Balıkesir Garnizon Komutanlığı bando takımının marşları eşliğinde yapılan resmi geçişin ardından Barış Savaşçıları isimli grubun renkli kostümleriyle dikkat çektiği öğrenciler gösterilerini icra etti. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı gösteriler vatandaşlar tarafından alkışlandı. Açık ve güneşli havada gerçekleşen gösterilerin final bölümünde ise tüm öğrenci grupları saha içerisinde toplandı. Tekerlekli sandalyelerinde engelli gençlerin de dahil olduğu gösteriler beğeni topladı. Final bölümünde çalınan 10. Yıl Marşı'na tribünlerdeki binlerce vatandaş bayraklar ve alkışlarıyla eşlik etti. Törenin sonunda sahaya inen Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Belediye Başkanı İsmail Ok, tertip komitesindeki öğretmenler ile gösteride yer alan tüm öğrencileri tebrik edip bayramlarını da tekrar kutladılar. Öğrencilere bir süre önce valiliğin öncülüğünde başlatılan, 'bir yudum süt' kampanyası kapsamında Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından süt ikram edildi.

19.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 19 Mayıs Coşkutla Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi